کد مطلب: ۴۴۰۱۹۲

حداقل حقوق امسال چقدر افزایش می‌یابد؟

حداقل حقوق امسال چقدر افزایش می‌یابد؟

یکی از اعضای کمیته دستمزد شورای عالی کار می‌گوید کارگران به هیچ عنوان حاضر نیستند قانون کار را نادیده بگیرند و حداقل دستمزد جدا از میزان دریافتی کارگران باید براساس نرخ تورم مصوب یعنی ۳۴ درصد افزایش یابد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، تعیین مزد ۹۹ با وجود اینکه چندبار جلساتش به دلیل شیوع کرونا عقب افتاد، اما تا ۶ ساعت قبل از سال نو ادامه یافت ولی نتیجه‌ای از آن حاصل نشد. پیشنهاد دولت با حمایت کارفرمایان در مقابل پیشنهاد نمایندگان کارگری قرار گرفت. اینکه سطح دریافتی کارگران در سال جاری باید به ماهی دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد مورد توافق طرفین بود ولی این نیز موجب تفاهم نشد؛‌ چرا که دولت اصرار داشت حداقل دستمزد کارگران به اندازه حداقل مزد کارمندان یعنی ۱۵ درصد افزایش یابد و از طریق افزایش آیتم‌های دیگر دریافتی به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد. در مقابل نمایندگان کارگری به شدت به این پیشنهاد اعتراض کردند و معتقد بودند دولت برخلاف تصریح قانون بر افزایش مزد براساس نرخ تورم اهمیتی قائل نمی‌شود.

فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در کمیته دستمزد شورای عالی‌ کار، درباره بحث‌های پیش آمده حول افزایش حداقل دستمزد گفت: بحث‌های آخر سال همزمان شد با تصمیم کمیسیون تلفیق مبنی بر افزایش حداقل حقوق کارمندان دولتی به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان. این امر سبب شد تا موجی در میان کارگران هم ایجاد شود. با این حال دولت هم توضیحی نسبت به چگونگی این افزایش حقوق نمی‌داد.

او ادامه داد:‌ این کوتاهی دولت بر حساسیت‌های کارگران و مزدبگیران افزود. پس از بررسی‌ها مشخص شد کمیسیون تلفیق این طور به افزایش حقوق کارمندان دولت سامان داده که ابتدا حداقل حقوق همه کارمندان ۱۵ درصد افزایش می‌یابد و هر کارمندی که پس از افزایش حقوق نیز به درآمد ماهانه دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نرسیده باید از طریق ماندگار کردن برخی مزایای غیرماندگار مزدی درآمدش به این رقم برسد.

این فعال کارگری ادامه داد:‌ این میان نمایندگان دولت در شورای عالی کار اصرار داشتند که باید حداقل دستمزد کارگران هم چون کارمندان دولتی تنها ۱۵ درصد افزایش یابد که البته بحثی نامربوط به شورای عالی کار است زیرا این دو موضوع جداگانه هستند. ما طبق قانون کار تنها دو مولفه برای افزایش حداقل دستمزد داریم، یکی نرخ تورم سالانه و دیگر هم نرخ سبد معیشت خانوار. سبد معیشت برای امسال نزدیک به ۵ میلیون تومان محاسبه شده است و نرخ تورم هم ۳۵ درصد اعلام شد.

توفیقی با اشاره به پافشاری‌های دولت تاکید کرد: این پافشاری موجب خرسندی نمایندگان کارفرمایی شد و آنها نیز پشت دولت رفتند. البته طبیعی هم هست که آنها از این تصمیم دولت استقبال کنند. این میان علی‌رغم تمام اصرارهای تیم کارگری دولت نهایتا حاضر شد با پیشنهادی وارد شود که براساس آن حداقل دستمزد ۱۹.۵ درصد افزایش یابد و مابقی آیتم‌ها به گونه‌ای افزایش یابد که حداقل دریافتی به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد.

عضو کمیته مزد شورای عالی کار تصریح کرد:‌ حداقل دستمزد کارگری در سه بخش تاثیرگذار است؛ یکی در زمینه مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی و علاوه بر این در مورد مستمری بگیران کمیته امداد و سامان بهزیستی هم تاثیرات مهمی از رقم حداقل دستمزد می‌گیرند. به این اعتبار ما پیشنهاد خود را بر اساس قانون کار افزایش دستمزد به اندازه نرخ تورم که ۳۴ درصد است و به نحوی که از طریق دیگر مولفه‌ها به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد تنظیم کردیم.

وی تصریح کرد: وقتی تورم کشور مشخص است نباید از قانون سر باز زد و این را به یک رویه تبدیل کرد. با وجود همه این بحث‌ها و ادامه جلسات تا آخرین ساعات روز آخر اسفند ۹۸ باز هم نتیجه‌ای حاصل نشد و جلسات به سال بعد موکول شد. با این حال تمرکز تیم کارگری بر این است که حداقل دریافتی همه کارگران جدا از وضعیت تاهل و فرزند و… باید به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در سال جاری برسد.

توفیقی گفت:‌ این پیشنهاد دولت از آنجایی که موجبات دوگانه شدن نحوه دستمزد را پرداخت می‌کند غیر قانونی است. این اتفاق یکبار در زمان آقای جهرمی هم رخ داد که نهایتا دیوان عدالت رای به تغییر مصوبه شورای عالی کار داد. باید توجه داشت که بخشی از کارگران حوزه صنعتی کشور بیش از حداقل دستمزد دریافتی دارند و اگر حداقل دستمزد یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شود و حداقل دریافتی دو میلیون و ۸۰۰ باشد دیگر همه کارگران حداقل بگیر می‌شوند که این مخالف نظام طبقه بندی مشاغل هم هست.

وی ادامه داد: با این همه نهایتا هیچ توافقی میسر نشد و بنا شده در فروردین ماه امسال جلسات ادامه یابد. به هر روی تعیین حداقل مزد نقش موثری در معیشت خانوار دارد و نباید اجازه داد حقوق ۱۳ میلیون کارگر و خانواده‌های آنها به راحتی نادیده گرفته شود. به هر حال آن‌طور که من می‌دانم تیم کارگری مطابق ماده ۴۱ قانون کار به هیچ وجه به مزدی کمتر از نرخ تورم تن نخواهند داد.

این فعال کارگری تصریح کرد: وزیر کار وعده دادند که جلسات شورای عالی کار در هفته دوم فروردین از سر گرفته خواد شد که هنوز خبری نیست ولی بعید می‌دانم جلسات دیرتر از ۱۶ فروردین آغاز شوند و امیدوارم که به هر حال تا پایان فروردین ماه نتایج مثبتی گرفته شود که از ماه اول سال ۹۹ کارگران و مزدبگیران بتوانند افزایش مزد را ببینند. البته همان طور که گفتم این دولت است که باید بپذیرد دستورات قانون را و دستمزد را براساس میزان تورم تعیین کند.

منبع: خبرآنلاین

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ت ت

    لطفا لطفا حقوق وزارت کار رو طوری تعیین کنید که پایه حقوق بالابر و مزایای بن و مسکن
    شرکت‌های خصوصی و غیره مثل دولتی نیس که صدقلم مزایا داشته باشن همین دو مورد رو هم خیلی از کارفرماها پرداخت نمی کنن
    لطفا اینطوری افزایش ندید… لطفا پایه حقوق رو به 2800 تومن نزدیک کنید… کجای مشاغل خصوصی و دولتی یکسان هستش که اینجا یکسری دنبال یکسان سازی هستن!
    بالاخره قانون داریم طبق تورم واقعی تعیین بشه یا نداریم! همیشه مبالغ مطابق نظر کارفرماها داره تعیین میشه که ذی نفع هستن.. انشالله سال‌99 مبلغ مناسبی تعیین بشه.

  • ناشناس

    چی شد پس؟

  • پدرام

    چه تعدیل نیرویی بشود امسال با این افزایش حقوق
    خدا به داد مردم برسه
    آیا وضعیت بازار هم سنجیده شده این افزایش ناگهانی رخ داده یا خیر ؟
    در این که با این پول نمیشه کاری کرد درسته . اما آیا بیکار شدن خیلی ها هم ارزش این تعدیل رو دارد یا خیر ؟

  • علی

    باید به خودشون این پولو بدن ببینیم میتون چند روز باهش زندگی کنن خدایش زیر هشت میلیون نمیشه یه زندگی عادی هم گذروند مگه خودشون تو این مملکت نیستن

  • مینا

    ما خونواده چهار نفره هستیم و مستاجر، همسرم ماهی حدودا ۱۵۰ ساعت اضافه کار داره و ۹ سال سابقه کار،حدود ۳ میلیون میگیره آیا طبق قانون کار ۹۸ حقوق میگیره حساب کردن نمیخواد واضحه ک از سر و تهش کارفرما میزنه نمیتونیم اعتراض کنیم کار فرما اونطوری ک میخواد حقوق میده با این حساب آیا کارگر با کارمند دولت باید مقایسه بشه دولت دستمزد کارمندو هرچی اعلام کنه همونو میگیره با مزایا ولی کارفرما همچین از سروته حقوق میزنه ک چیزی ازش نمیمونه نظارت هم نیس این عدالته ؟؟ کجا باید پناه برد.

  • ناشناس

    بلخره ظلم همیشگی نیست مال بیت المال دارند میدند بخش خصوصی بین خودشون میفروشند بعد حقوق کارگر میدند دست پیمانکار اونم حق و حقوقی نمیده . انشاالله به حق علی خدا به داد کارگرا برسه .

  • ناشناس

    سلام بحث بر اینه که چند تا کار فرما حقوق و مزایاهارو کامل میدن اونها میان امضا و اثر انگشت میگیرن که کامل حقوق دادن ولی در عوض ساعتی پول میدن که در اکثر مواقع و تو این اوضاع بازار زیر یک میلیون حتی زیر ۸۰۰ هزار تومن به کارگر بیچاره پرداخت میشه

  • حسين پور /تهران

    سلام وقت بخیر، اقاچرا حداقل دستمزد کارگری بایر١٨/٣۵٠/٠٠٠ ریال باشد؟
    میخوام بدونم اون اقای نماینده که درصد بالا رو تایید نکردند خودشون با این مبلغ میتونن یک ماه زندگی کنن که یک کارگر که حتما مستاجره بتونه با این گرونی زندگی کنه!
    چرا خودتون رو جای مردم قرار نمیدید!
    چرا هزینه ها به سرعت داره میره بالا ولی درامدها ذره ذره میره بالا؟!
    اقا با این شرایط و گرونی با این مبلغ ناچیز دونفر ادم نمیتونن زندگی کنن
    ایکاش وقتی کاری میخواهید انجام بدید خدا رو در نظر بگیرید

  • ذاکری

    سلام راننده اتوبوس هستم الان۴۰روزه رفت امد به شهرستانها وکارخانه جات قطع شدن بیکار موندم حلا هیچ ارگانی رسیدگی نمیکنه بیکاری اجاره خانه عائله مندی ودهها مشکل دیگر???

  • ناشناس

    سلام دولت گفته خودش هم عمل نمیکنه ۱۵درصد افزایش حقوق بازنشستگان راهنوزتوهوا نگه داشته گرانی ۵۰درصدافزایشی.؟؟؟چکنیم بااین همه دورغ؟؟؟