کد مطلب: ۲۳۳۰۸۹

پرداخت پول گندمکاران از آخر هفته آغاز می‌شود

پرداخت پول گندمکاران از آخر هفته آغاز می‌شود

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس تصویب شورای اقتصاد هر کیلوگرم گندم همچون سال گذشته با نرخ ١٣٠٠ تومان خریداری می‌شود.

عبدالمهدی بخشنده گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون 40 تا 50 هزارتن گندم از کشاورزان خریداری شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی تصریح کرد: نرخ‌های خرید تضمینی با تصویب شورای اقتصاد ابلاغ و قابلیت اجرایی دارد و وزارت جهادکشاورزی به طور مستمر موضوع اعلام نرخ خرید تضمینی سایر محصولات کشاورزی را از شورای اقتصاد در حال پیگیری است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با تک‌نرخی شدن نرخ ارز با دلار 4200 تومانی وزیر جهاد کشاورزی به رئیس‌جمهوری پیشنهاد داد نهاده‌های بخش کشاورزی شامل ذرت، کنجاله سویا و سایر نهاده‌های تولید این بخش از افزایش قیمت متأثر نشود و در نتیجه قیمت تمام شده کالا و خدمات به این بخش افزایش پیدا نکند.

بخشنده اضافه کرد: بنابراین واردکنندگان بخش کشاورزی با دلار ۴۲۰۰ تومان واردات انجام می‌دهند اما با تمهیدات دولت بلافاصله مابه التفاوت ۴۰۰ تومانی ناشی از نظام تک نرخی شدن ارز به صورت یارانه بازگردانده می‌شود.

وی ادامه داد: عمده واردات ما برای بخش دام و طیور ذرت، کنجاله سویا و جو است.

بخشنده تصریح کرد: برای کود و سم و سایر اقلام اگر بتوانیم با تمهیداتی که دولت برای بخش کساورزی در نظر گرفته (با نرخ ارز ۳۸۰۰ تومان) واردات انجام دهیم، قیمت تمام شده تولیدکنندگان تغییری نخواهد یافت.

وی افزود: برای یارانه نرخ ارز برنج و گندم و عمده نهاده‌های تولید در حال رایزنی جزئیات هستیم.

پارسال نزدیک 9 میلیون تن گندم به ارزش بیش از 114 هزار میلیارد ریال از گندمکاران سراسر کشور خریداری شد که با توجه به ذخایر پارسال همچنان خودکفایی در تولید این محصول استمرار پیدا کرد.

بر اساس مصوبه شورای اقتصاد هر کیلوگرم گندم معمولی (نان) با افت مفید چهار درصد و افت غیرمفید 2 درصد به مبلغ 13 هزار ریال (1300 تومان) و گندم دوروم 13 هزار و 300 ریال (1330 تومان) خریداری شده بود.

سال 1395 نیز 14 میلیون و 590 هزار تن گندم تولید و 11 میلیون و 525 هزارتن به ارزش بیش از 145 هزار میلیارد ریال خریداری شد که قیمت هر کیلوگرم گندم معمولی 12 هزار و 705 ریال و گندم دوروم 13 هزار و 68 ریال بوده است.

خرید گندم همه ساله از شهرستان سرباز بخش پیشین سیستان و بلوچستان آغاز می‌شود و تا اواخر مهر ماه هر سال ادامه دارد.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.