موضوعات داغ: # مذاکرات ایران و آمریکا # پیش بینی بازارها # قطعی برق # ترامپ # ارزش معاملات بورس # صنایع بورس # قیمت سکه # مذاکرات

آغاز تنش آبی در ۱۸ شهر و ۲۵۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد

خشکسالی
تازه ترین آماری که از سوی شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد اطلاع رسانی شده تنش آبی در ۱۸ شهر و ۲۵۰ روستای استان آغاز شده است و این آغاز یک مسیر و شرایط سخت در تابستان امسال و ضرورت آمادگی کامل مردم و هم مسوولان برای مدیریت و مقابله با هرگونه بحران ناشی از وضعیت خشکسالی خواهدبود.

به گزارش تجارت نیوز، آن طور که مسوولان شرکت آب و فاضلاب کشور می گویند پنجمین سال متوالی کم بارانی در کشور منجر به تنش آبی شمار زیادی از شهر و روستاهای ایران شده امری که ضروت سازگاری با شرایط کم آبی و مدیریت مصرف بهینه را گوشزد می کند.

کارشناسان آب منطقه ای با اشاره به اینکه دبی آب چشمه ها و رودخانه های کهگیلویه و بویراحمد نسبت به پارسال کاهش ۷۰ درصدی دارد و سفره های زیرزمینی استان هم با کسری مواجه هستند تاکید می کنند بازچرخانی آب برای استفاده در صنعت، خودداری از کشت محصولات آب دوست و پرهیز از استفاده از آب شیرین برای مصارف کشاورزی که در انشعاب های غیرمجاز صورت می گیرد از نیازهای سازگاری با شرایط تنش آبی است.

تنش شدید آبی در ۱۸ شهر و بیش از۲۵۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد از تنش آبی شدید در ۱۸ شهر و بیش از ۲۵۰ روستای در این استان بدلیل کم بارشی خبر داد.

رضا رضایی با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد وارد دوران سخت تنش آبی شده تاکید کرد: ۱۱۸ روستای کهگیلویه و بویراحمد به علت شدت کم آبی با هفت تانکر سیار آبرسانی می شود.

وی عنوان کرد: اگرچه با برخی اقدام ها در تلاش هستیم تا مشکلات کم آبی را به حداقل برسانیم اما همراهی مردم برای مدیریت مصرف نیاز این روزهای سخت است.

کاهش میزان منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد به روایت آمار

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: دبی آب رودخانه بشار یاسوج امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۷۰ درصد کاهش یافته است.

روح الله اسدپور اظهار کرد: براساس پایش هایی که اردیبهشت ماه امسال در ایستگاه هیدرومتری مستقر در پاتاوه صورت گرفته دبی آب این رودخانه در سال جاری ۱۶ متر مکعب بر ثانیه برآورد شده در حالی که در مدت مشابه پارسال ۵۴ متر مکعب بر ثانیه بوده است.

وی با اشاره به اینکه رودخانه بشار در مقطع ایستگاه هیدرومتری پاتاوه ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر وسعت دارد با توجه به وضعیت موجود منابع آبی کهگیلویه و بویراحمد بر مدیریت مصرف آب در این استان تاکید کرد.

بشار از رودخانه‌های جنوب شرق شهرستان بویر احمد است که از کوه‌های اردکان و ممسنی در استان فارس سرچشمه می‌گیرد و به سوی شمال غرب بویراحمد جریان دارد.

مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت:میزان آب چشمه های استان براساس ارتفاع از سطح دریا ۳۰ تا ۱۰۰ درصد کاهش یافته اند.

وی ابراز کرد: به عنوان مثال آب چشمه های ارتفاعات بالای ۲ هزار و ۱۰۰ متر کوه درشک شهرستان بویراحمد به طور کامل خشک شده اما آب چشمه میشی در شهرستان دنا حدود۳۰ درصد کاهش یافته است.

اسدپور گفت: براساس پایش هایی که پاییز پارسال در سفره های آب زیرزمینی ۱۵ دشت مهم استان انجام شده این منابع آبی هم ۳۰ میلیون متر مکعب کسری مخرن دارد که با توجه به وضعیت موجود پیش بینی می شود کسری آب این منابع آبی تا پاییز امسال (زمان پایش سالیانه) تا ۴۰ میلیون متر مکعب هم برسد.

انشعاب های غیرمجاز

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ۴۰درصد از هدررفت ظاهری و ۱۱ درصد از کل هدررفت آن مربوط به انشعاب های غیرمجاز است گفت: در تلاش هستیم تا با شناسایی انشعاب های غیرمجاز گامی برای استفاده از آب آشامیدنی برای آبیاری صنعت برداریم.

رضایی افزود:از ابتدای سال جاری تاکنون سه هزارو ۵۰۰ فقره انشعاب در شهرها و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های پیش روی آبفای استان وجود انشعاب ها و مصارف غیرمجاز است، اظهار داشت: واحد حقوقی و مشترکان آبفای استان با جدیت با این تخلف مقابله خواهند کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: نصب انشعاب غیرمجاز باعث اخلال در روند تامین آب پایدار و نیز ورود آلودگی به شبکه توزیع آب خواهد شد.

وی تصریح کرد: تولید آب در استان فراتر از نیاز و جمعیت است اما استفاده آب در مصارف غیر آشامیدنی مثل باغداری، کشاورزی و دامداری باعث هدر رفت و حتی قطعی آب در برخی ساعت ها شده است.

بازچرخانی آب

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ضرورت بازچرخانی و استفاده مجدد از آب در واحدهای صنعتی تاکید کرد: بازچرخانی آب در صنایع استان به ۴۵ واحد صنعتی افزایش می یابد.

یدالله رحمانی تاکید کرد:بازچرخانی و استفاده مجدد از آب، را نه تنها یک راهکار، بلکه یک ضرورت دانست و تاکید کرد: تکیه بر تأمین آب از منابع سنتی کافی نیست و لازم است با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین به تامین آب مورد نیاز در بخش های مختلف صنایع و کشاورزی اقدام کرد.

محدودیت های کشت محصولات آب دوست

معاون بهبود تولیدات گیاهی کهگیلویه و بویراحمد گفت: محدودیت در کشت محصولاتی مانند لوبیا،هندوانه یونجه و برنج اقدام های مهم برای مدیریت آب در روزهای کم آبی است.

شهرام عسکری به علت کم بارشی ها و خشکسالی امسال کشت محصولات آب دوست با محدودیت های ویژه در استان انجام می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کشاورزانی که امسال اقدام به محصول آب دوست کنند هیچ گونه خدماتی دریافت نمی کنند.

عسکری تاکید کرد: در صورتی که محصولات کشاورزانی که اقدام به کشت محصولات آب دوست می کنند دچار حوادثی مانند آتش سوزی شود جهادکشاورزی استان موظف به حمایت از بهره برداران نیست.

راهکارهای مدیریت مصرف آب مشترکان خانگی

برقراری تعادل میان میزان مصرف و حجم منابع آب، نخستین و اساسی ترین گام برای کاهش پیامدهای بحران کم آبی بر زندگی مردم کشورمان و به ویژه استان کهگیلویه و بویراحمد است.

بستن شیر آب هنگام لیف زدن یا شامپو زدن در حمام،کاهش زمان دوش گرفتن به کمتر از پنج دقیقه،پرهیز از باز گذاشتن شیر برای خنک شدن آب، خودداری از باز گذاشتن شیر برای آب شدن یخ مواد غذایی از مهمترین راهکارهای کاهش میزان مصرف است.

شهروندان هنگام شستن میوه و سبزیجات، ابتدا آنان را در یک ظرف خیس و سپس آبکشی کنند تا آب کمتری مصرف شود،آب باقیمانده از شستن میوه و سبزیجات برای آبیاری گیاهان استفاده شود همچنین مشترکان به صورت مستمر شیرها و اتصالات قسمت‌های مختلف خانه را ارزیابی و مطمئن شوند که نشتی ندارند و چکه نمی‌کنند.

شهروندان هنگام شستن دست و صورت، مسواک زدن، وضو گرفتن شیر آب را ببندند مردم از گیاهان و گل‌هایی خانه استفاده کنند که در برابر کم آبی مقاوم هستند،برای شستن ماشین، حیاط، فرش و… از آب آشامیدنی استفاده نکنند، همچنین مشترکان از حداکثر ظرفیت ماشین لباس شویی برای شستن لباس‌هایشان استفاده کنید تا تعداد دفعات روشن کردن ماشین لباس شویی، کاهش یابد.

همچنین مشترکان در صورت امکان لوله‌های آب و مخازن عایق بندی شود،پوشال‌های کولر به موقع تعویض کنید،وسایلی که از آب استفاده می‌کنند و قدیمی شده اند، مانند لباس شویی را تا جایی که ممکن است تعویض کنید تا انرژی و آب کمتری مصرف کنند.

مشترکان در صورتی که گزینه Eco را روی ماشین ظرفشویی خود دارند، حتما از آن استفاده کنید تا میزان آب کمتری مصرف کنند خانواده ها اگر برای چند روز خانه را ترک می‌کنید (مثلا هنگام سفر رفتن) حتما قبل از خروج، فلکه آب را ببندید تا در صورت بروز نشتی یا بروز هر گونه حادثه‌ای، آب هدر نرود و مشکلات کنتور یا هر گونه مشکلی که منجر به هدر رفتن آب می‌شود را به واحد ارتباط مردمی سازمان آب، اطلاع دهید.

کهگیلویه و بویراحمد افزون بر ۲۶۰ هزار مشترک آب دارد که ۱۹۰ مشترک آب این استان ساکن شهرها و مابقی در روستاها سکونت دارند.

منبع: ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی