خبر مهم:

کد مطلب: ۵۹۶۶۰۴

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

منتظر قبض‌های نجومی گاز باشیم؟

منتظر قبض‌های نجومی گاز باشیم؟

شرکت ملی گاز ایران چند وقتی است که مدام از مصرف بیش از حد بخش گاز در بخش خانگی صحبت می‌کند و به نظر می‌رسد سنایویی مشابه با آنچه درباره برق اتفاق افتاد و برق گران شد در حال تکرار است. چرا به نظر می‌رسد قرار است گاز هم گران شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، مشکل کمبود گاز مانند مساله برق در تابستان است. با وجود اینکه ایران دومین دارنده منابع گاز جهان است، اما زمستان‌ها برخی از شهرهای شمالی ایران گاز ندارند.

متولی‌زاده، مدیرعامل توانیر زمستان پارسال گفته بود که بخش خانگی و تجاری بیش از ۷۰ درصد گاز کشور را مصرف می‌کنند. این ماجرا تا جایی پیش رفت که اوجی، اعلام کرد تعرفه گاز برای مشترکان پرمصرف، افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران هم همین امروز گفته بود مصرف گاز در ایران با ۱۲ کشور ثروتمند اروپایی برابری می‌کند.

چند روز پیش هم مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران در گفتگوی زنده اعلام کرده بود که مصرف انرژی در ایران نسبت به کشورهای اروپایی حدود سه برابر است. حالا باید پرسید این‌ اظهارات هم مقدمه گران کردن گاز است؟

افزایش قیمت گاز؟

البته این اولین باری نیست که انگشت اتهام مسئولان، بخش خانگی را نشانه گرفته است. تابستان همین امسال برخی رسانه‌ها کشاورزان و بخش خانگی را دلیل اصلی کمبود آب در ایران می‌دانستند.

این در حالی است که به گفته کارشناسان، ساخت سدهای غیراصولی، مشکلات مدیریتی و فرسودگی شبکه توزیع آب، مهم‌ترین دلیل بحران آب در کشور است.

حالا هم شرکت ملی گاز ایران قصد دارد با افزایش تعرفه، مصرف گاز را کنترل کند. این اقدامات زمانی نگران‌کننده می‌شود که بدانیم این تابستان سناریویی مشابه برای برق اتفاق افتاد و برق گران شد.

تابستان امسال هم برخی از رسانه‌ها از پرمصرف بودن ایرانی‌ها صحبت می‌کردند و ادعا می‌کردند ایرانی‌ها چند برابر بیشتر از استاندارهای جهانی برق مصرف می‌کنند.

برق ابتدا پلکانی محاسبه می‌شد اما تابستان امسال، عده‌ای از مشترکان از افزایش قیمت بی‌سابقه قبض برق خبر دادند. این ادعایی بود که شرکت توانیر و توزیع برق ابتدا آن را رد کرد. با وجود این که شرکت توانیر گزاره «برق گران شده است» را رد کرد اما در نهایت ناگزیر شد رسما اعتراف کند تعرفه قیمت برق با قیمت خرید از نیروگاه تجدیدپذیر حساب می‌شود.

حالا این نگرانی وجود دارد که با توجه به ورود به فصل سرما همین سناریو برای گاز هم تکرار شود. آیا مردم قرار است منتظر قبض‌های نجومی گاز باشند؟

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    اینکه کشور ما در مصرف انرژی پر مصرف است شکی نیست،که مشکل اصلی در نبود فرهنگ استفاده از انرژی است،وما در اطراف خودمان شاهد این ماجرا هستیم،و راهکاری که در کنار فرهنگ سازی باید به آن توجه شود همین افزایش قیمت و جریمه برای مشترکان پر مصرف است در ضمن صداقت در انتشار اخبار برای همه مخصوصا خبرگزاری ها خیلی مهم است نه اینکه ما بخشی از خبر را هدفمند(برای ایجاد بی اعتمادی)گزارش کنیم،چرا که گفتند پر مصرف ها باید بصورت تصاعدی قبض پرداخت کنند و کم مصرفها تشویق، کجای این کار مشکل دارد،اینکه ۲۵ درصد مشترکان ۵۰ درصد گاز کشور رو مصرف میکنند ،باید چه تدابیری برای اینها اندیشید

    • ناشناس

      خخخخ حتما به کم مصرف ها تشویق پول میدن نه؟؟؟بیخیال عمو

    • ناشناس

      ایران تنها کشوریست که به شش کشور بزرگ گاز صادر میکنه از جمله چین،ارمنستان، عراق ترکیه افغانستان وو،اما نمی‌دانم کشوری به بزرگی چین گاز ایرانو مصرف میکنن گاز ایران برای اونا اصول مصرفی نداره ولی خود ایرانی که کشورش دومین گاز جهانو داره باید گازو کم مصرف کنه، ولی مسله این نیست که چون دومین کشور گاز جهانیم گازو بی رویه مصرف می‌کنیم مطمئن باشید هیچ کس خوشش نمیاد خونش گرمای زیاد داشته باشه هرکس به اندازه خونش گاز مصرف میکنه با اینکه روی ثروت هستیم ولی ماشاالله مسؤلان بالایق ما همه چیزو به مردم زیادی میبینن که الانم نوبت گاز تو این سرما شده، لطفان کمی وجدان خود را ریست بزنید، تا ببینید کی زیاد مصرف میکنه، علی برکت الله

  • ناشناس

    کار خوبی میکنن. شما هم دلسوز مردم نیستین. اگر بودین توصیه میکردین منابع غیر قابل جایگزینی رو همینطور بی هوا دود نکنن و به هیچ تبدیلش نکنن.
    الان قبض گاز اندازه یه سطل ماسته‌. هیچ عقلی نمیگه منابع ملت این جوری هدر داده بشه

    • ناشناس

      وقتی توانایی حفظ ارزش پول ملی را ندارن قیمت سطل ماست بالا میره همه بد بختی ما این است

  • علی‌رضا

    تکرار شده همین قبض این دوره با مصرف مشابه نزدیک ۳ برابر سال گذشته امده.جالب اینکه در قبض گاز هیچ نکته بدرد بخوری از اینکه چند روز و یا مصرف متوسط ماهانه و یا جدول تصاعد ذکر نشده و عملا راهکاری برای صرفه‌جویی نیست

  • ناشناس

    مهم نیست