خبر مهم:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۱۷۱۹

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

ایالات متحده و چین در کدام کشور آفریقایی بیشتر سرمایه‌گذاری می‌کنند؟

ایالات متحده و چین در کدام کشور آفریقایی بیشتر سرمایه‌گذاری می‌کنند؟

در این گزارش خواهیم دید که کدام کشورهای آفریقایی مقصد سرمایه‌گذاری‌های مستقیم دو غول اقتصادی جهان بوده و میزان سرمایه‌گذاری هر کدام از آنها در طول 20 سال اخیر چقدر بوده است.‌

به گزارش تجارت نیوز،

سرمایه‌گذاران معمولاً دنبال بازارهایی دست‌نخورده و بکر می‌گردند تا بیشترین سود را از آن بازارها بگیرند. البته این سود با ریسک فراوانی همراه است چراکه ممکن است بازده مورد انتظار هیچ‌گاه فرا نرسد. به هر حال، صنایع تازه‌کار یا بازارهای بکر یک کشور به دلیل منابع استفاده‌نشده‌شان و همچنین نبود تحلیلگران مالی قدرتمند، با استفاده از دانش می‌توانند سود خوبی نصیب سرمایه‌داران کنند. یکی از دلایل سرمایه‌گذاری قدرت‌های اقتصادی جهان در آفریقا همین است. قاره آفریقا با خاک حاصلخیز، معادن دست‌نخورده و منابع فراوانش، جایگاه خوبی برای سرمایه‌گذاری کسانی است که مایل‌اند ریسک آن را به جان بخرند اما در نهایت از سود شیرینش لذت ببرند.

این نمودار جریان‌های سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی (FDI) از ایالات متحده و چین به آفریقا طی سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۲ را نشان می‌دهد. داده‌ها از China Africa Research Initiative در John Hopkins School of Advanced International Studies استخراج شده و تمام ارقام به میلیارد دلار آمریکا هستند.

FDI

جریان‌های سرمایه ایالات متحده به هشت کشور آفریقایی در این منبع گنجانده نشده‌اند تا داده‌های تجاری شرکت‌های خصوصی محافظت شوند.

تغییر در نوع سرمایه‌گذاری خارجی در آفریقا

سرمایه‌گذاری‌های اولیه از سوی ایالات متحده و چین عمدتاً به صنایع استخراجی مانند نفت، گاز و معدن سرازیر می‌شد. با اینکه تعداد این سرمایه‌گذاری‌ها کم بود، ارزش آنها به میلیاردها دلار می‌رسید؛ مانند سرمایه‌گذاری در معادن مس در جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC).

با این حال، پس از سال ۲۰۱۲، زمانی که قیمت کالاها شروع به کاهش کرد، جریان سرمایه‌گذاری نیز کاهش یافت. اما زمانی که ایالات متحده سرمایه‌گذاری خود را به طور کامل کاهش داد، چین برنامه سرمایه‌گذاری مستقیم در آفریقا را مجدداً تنظیم کرد و از سر گرفت.

از سویی سرمایه‌گذاری‌های چین به سمت شرکت‌های فعال در کشاورزی، تولیدات سبک و خدمات متمایل شد. در سال‌های اخیر پس از پاندمی، جریان‌های سرمایه‌گذاری ایالات متحده نیز بازگشته و در صنعت غذا و نوشیدنی جایگاه‌هایی پیدا کرده است.

در عین حال، نظرات زیادی درباره دیپلماسی تله بدهی چین در آفریقا وجود دارد، اما شواهدی نیز در دست است که گواهی می‌دهد سرمایه‌گذاری مستقیم به رشد یک کشور کمک می‌کند. باید توجه کرد داده‌های نمایان در این نمودار شامل وام‌ها نمی‌شود.

این مطالعه نشان داد سرمایه‌گذاری چین با «تأثیر قابل توجه و پایدار بر رشد داخلی پس از ۶ تا ۱۲ سال» همزمان است.

رشد با برخی نکات حاشیه‌ای همراه بود. همان مطالعه نشان داد رقبای داخلی و محلی پس از ورود شرکت‌های سرمایه‌گذاری‌شده چینی، کمتر نیرو استخدام و سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اما تأمین‌کنندگان این شرکت‌ها عملیات خود را گسترش دادند و لجستیک را بهبود بخشیدند.

مقاصد سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی ایالات متحده و چین در آفریقا

آفریقای جنوبی به طور مداوم به عنوان مقصدی برای سرمایه‌گذاری خارجی، در این قاره ترجیح داده شده است. این کشور به همراه مصر در بین پنج کشور برتر برای جریان‌های سرمایه‌گذاری ایالات متحده و چین طی سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۲ قرار دارد.

نکته شایان توجه این است که الجزایر و نیجریه، بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت آفریقا، از این لیست غایب هستند، در حالی که این کشورها برای سرمایه‌گذاری به‌ویژه از سوی ایالات متحده جذاب بوده‌اند. احتمال می‌رود این کشورها در لیست کشورهایی باشند که حساسیت داده‌های تجاری مانع از افشای اطلاعات آنها شده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.