پشتپرده کلاهبرداری مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو بهروایت مالباختگان
مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور با تبلیغات و وعدههایی اقدام به فریب جوانان کرده و پس از دریافت مبالغ گزاف آنها را رها کرده یا راهی دانشگاههای غیرمعتبر میکنند، مالباختگان این کلاهبرداریها از زیانهای میلیاردی خبر دادهاند.
«اموال و طلاهایمان را فروختیم و پول قرض کردیم تا فرزندمان به خارج برود و پزشک شود، اما پول را گرفتند و دروغ تحویلمان دادند.»؛ اینها را پدر بازنشسته یکی از جوانان فریب خورده موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو میگوید.
از او میخواهم بیشتر توضیح دهد؛ میگوید: دخترم فریب تبلیغات یک مؤسسه غیرمجاز را خورد که گفته بودند پول بده تا ما تو را برای تحصیل در رشته مورد علاقهات به یکی از دانشگاههای معتبر کشور روسیه بفرستیم، ما هم هرچه داشتیم فروختیم و قرض کردیم و وام گرفتیم و 4 میلیارد تومان جور کردیم اما پس از مدتی گفتند باید 2 میلیارد تومان دیگر هم برای شرکت در آزمون بدهید، زیرا اگر در آزمون شرکت نکنی بچههای معدل بالاتر جایگزین میشوند.
میپرسم: 2 میلیارد تومان را هم دادید؟ میگوید بله من با حقوق بازنشستگی از این پولها ندارم اما قرض گرفتم و پرداخت کردم تا دخترم برای تحصیل به خارج برود، اما پس از آن ما را دنبال نخود سیاه فرستادند.میخواهم واضحتر توضیح دهد؛ میگوید: وقتی پول را گرفتند به دروغ گفتند گذرنامه مشکل دارد پس از طی مدتی هم گفتند که زمان ثبتنام گذشته است و اصل مدارک را هم به ما نمیدادند و میگفتند که مدارک را به روسیه فرستادیم.میپرسم: پولی که پرداخت کرده بودید چه شد؟
میگوید: با دوندگی و شکایت توانستیم 2 میلیارد تومان را پس بگیریم اما 4 میلیارد تومانمان را از دست دادیم.
میپرسم: مگر از وزارت علوم، بهداشت یا سازمان امور دانشجویان استعلام نکرده بودید که مؤسسه معتبر است یا خیر؟
میگوید: این مؤسسه، هم تابلو داشت و هم از اعزامهای دانشجویان قبلی فیلمهایی به ما نشان داد و ما هم اعتماد کردیم؛ حالا با حنجره عمل کرده در دادگاهها به دنبال احقاق حقمان هستم.شماره دختر جوانی از شهر یاسوج هم به عنوان شاکی پرونده مؤسسات غیرمجاز در دفترچهام میبینم و با او هم تماس میگیرم.
پس از سلام و علیک اولیه سر صحبت را باز میکنم و به موضوع کلاهبرداری که میرسم، صحبتم را قطع میکند و میگوید که نمیدانم چطور خام تبلیغاتشان شدم؛ از او میخواهم روایتی از نحوه فریب این موسسات را برایم بگوید، در حالی که میخواهد بغضش را پنهان کند میگوید که من آدرس و شماره این مؤسسه را از سایتهای اینترنتی پیدا کردم و دیدم که موسسه چند شعبه دارد و تبلیغات بسیاری هم داشت به همین دلیل پس از تماس تلفنی برای آشنایی با نحوه کارشان به مؤسسه رفتم.
از او میپرسم: چگونه اعتماد کردی و به آنها پول دادی؟میگوید: گفتند که یک موسسه حقوقی هستند و مجوز دارند.میگویم: مجوز را دیدی؟ میگوید: مجوز روی میز موسسه به اسم یک موسسه دیگری بود که آن موسسه مجوز سازمان امور دانشجویان را داشت.
میگویم: میخواستی به کدام کشور بروی و چقدر پول واریز کردی؟
میگوید: این مؤسسه اعزام به دانشجو به همه کشورها را داشت که من برای اعزام به کشور ایتالیا با آنها صحبت کردم و در ابتدا 28 میلیون تومان برای عقد قرارداد پرداخت کردم و قرار شد مابقی پول را هم چند روز بعد پرداخت کنم اما یکی دو روز بعد شخصی که دیده بود من جزء دنبال کنندههای پیج این موسسه در فضای مجازی هستم به من پیام داده بود که برای این موسسه پولی واریز نکنید اینها دزد هستند. من پیگیری کردم و متوجه شدم که این موسسه مجوز ندارد، به موسسه رفتم و گفتم من پشیمان شدم و پولم را پس بدهید که گفتند پول را پرداخت کردی و دیگر نمیتوانیم آن را پس بدهیم.
این دختر جوان با بیان اینکه در حال حاضر در مرحله شکایت از این مؤسسه هستم، میگوید: وعدههایشان آدم را جذب میکند، میگفتند پذیرش دانشگاه معتبر ایتالیا را برایم میگیرند و برای ویزا هم اقدام می کنند.
براساس اعلام سازمان امور دانشجویان تعداد فریبخوردههای مؤسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج کم نیست اما بنا به معذوریات مالباختهها امکان مصاحبه با تعداد بیشتری از فریبخوردگان وجود ندارد.
نظرات