قطار میانه- اردبیل پس از ۲۱ سال بهرهبرداری میشود؟
![قطار میانه- اردبیل پس از 21 سال بهرهبرداری میشود؟](https://cdn.tejaratnews.com/thumbnail/mu1nVvH04dkg/7Dh7We5xtX_grx3YA_caqlC9saO3iinF0RllhbjeLBNebgzwxwmFC93BZ-jZGkD7dTs5BGWsh4srsnW_9-DdiYcwX8T4_E84s_k66Ey2RWFTxb-f-eSt-w,,/%D8%A8%D9%84%DB%8C%D8%AA+%D9%82%D8%B7%D8%A7%D8%B1+.jpg)
فاز نخست پروژه ساخت راه آهن میانه - اردبیل تا شهریور ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.
پروژه ساخت راه آهن میانه - اردبیل که گفته میشود عمر آن به حدود ۲۰ سال میرسد؛ بنابر گفته وزیر راه وشهرسازی، فاز نخست آن تا شهریور ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.
پروژه راهآهن میانه - اردبیل بخشی از طرح راه آهن میانه - اردبیل - پارسآباد است که با هدف اتصال استان اردبیل و عبور قطارهای مسافربری و باری در مسیری امن و قابل اطمینان به طول ۱۷۵ کیلومتر از ایستگاه زاویه در راه آهن میانه - تبریز شروع و با عبور از شهرستان کوثر وارد اردبیل میشود.
این مسیری که گفته میشود به ترابری سبز و حفظ محیط زیست بدل خواهد شد، با هدف اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی کشور، حمل مواد اولیه مورد نیاز کارخانه ذوب آهن اردبیل از بنادر جنوبی، تسهیل عبور و مرور مسافران و بار، کاهش مصرف سوخت، کاهش استهلاک ناوگان جادهای، افزایش ایمنی و کاهش تصادفات جادهای، ایجاد زیربناهای لازم با هدف توسعه اقتصادی، صنعتی، گردشگری و ایجاد اشتغال پایدار در استان اردبیل و کاهش محرومیت در مناطق توسعه نیافته و محروم استان اردبیل است.
آن طور که گفته میشود راهآهن میانه - اردبیل با حداکثر سرعت طراحی ۱۶۰ کیلومتر در ساعت برای قطارهای مسافری و ۱۲۰ کیلومتر در ساعت برای قطارهای باری و با پیشبینی سالانه ۶۰۰ هزار مسافر و ۲.۵ میلیون تن بار به تدریج توسعه می یابد و در سال بیستم بهرهبرداری به ظرفیت ۱.۵ میلیون مسافر و چهار میلیون تن بار خواهد رسید.
این خط آهن که استارت ساخت آن از ۲۰ سال پیش زده شده هفت ایستگاه در مسیر دارد که شامل چهار مسافری و سه ایستگاه پشتیبانی ریل میشود.
بنا به گفته مسئولان مربوطه، این پروژه ریلی با داشتن ۴۰ درصد تپه ماهور، ۴۰ درصد دشت و ۲۰ درصد مسیر کوهستانی سخت، در فاز نخست نیازمند ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.
نظرات