رئیسی موقعی که انتخاب شد تازه به فکر انتخاب وزیر افتاد / آخر هم چند نفر را از آستان قدس آورد تعدادی از قوه قضائیه
محمدرضا باهنر گفت: آقای رئیسی رحمتالله علیه هم موقعی که انتخاب شد، تازه به فکر انتخاب وزیر افتاد؛ آخر هم چند نفر را از آستان قدس آورد، تعدادی را از قوه قضائیه.
بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید؛
این آمادگی و برنامه نداشتن صرفاً مربوط به مجلس هم نیست. سه روز پس از انتخابات سال 76 به عنوان مسئول ستاد انتخاباتی آقای ناطق، از آقای خاتمی که پیروز انتخابات بود، سؤال کردم چه کسانی را برای وزارت در نظر گرفتهاید، مشی اقتصادیشان چیست؟ ایشان خندید و گفت من اصلاً فکر نمیکردم رئیس جمهوری شوم که بخواهم کابینه تعیین کنم. آقای رئیسی رحمتالله علیه هم موقعی که انتخاب شد، تازه به فکر انتخاب وزیر افتاد؛ آخر هم چند نفر را از آستان قدس آورد، تعدادی را از قوه قضائیه.
مسأله حجاب متضمن ایجاد دوقطبی است. من اصلاً نمیخواهم وارد مسائل شرعی شوم و اینکه حجاب چند درصد از دین ماست. آیا برای خاطر حجاب یا فیلترینگ میتوانیم برای نظام جمهوری اسلامی مشکل ایجاد کنیم؟ آن هم در شرایطی که بچههای کودکستانی هم به فیلترشکن دسترسی دارند؟ بحث این است که رویههای موجود و اینکه بگوییم «واتساپ» و «تلگرام» نباید باشد، چقدر منطقی است؟ بله آنها زهر خودشان را در این شبکهها میریزند، اما با اینها باید با فرآیندهای نرمافزاری کار کرد؛ باید تولید فکر کرد و جهاد تبیین داشت. اگر نه، اینکه ما به مردم بگوییم هیچ چیز نگویید و هر چه ما گفتیم گوش بدهید که اصلاً دورهاش گذشته است. آنقدر در فضای مجازی اطلاعات بهسرعت رد و بدل میشود که نمیشود مسیر انتشار اخبار را مسدود کرد.
در همین مسأله قانون عفاف و حجاب، ما در مجمع به آن ایراد گرفتیم. اینکه هر کس روسریاش را برداشت فلان قدر جریمهاش کنند، اعتراض اجتماعی به وجود میآورد. من همین الان آدمهایی را میشناسم که کاملاً متدین و چادری هستند اما با قانون حجاب موافق نیستند. حالا این میان اگر کسی آمد هنجارشکنی کرد، یا آمد در خیابان کارهای عجیب و غریب کرد، خب میشود با آن برخورد کرد. اما اینکه کسی روسریاش عقبتر است یا جلوتر، نباید آن را به مسأله جدی کشور تبدیل کرد. نباید دوقطبیهای بیجهت به وجود آورد. چون در مسائل اصلی معمولاً دوقطبی وجود ندارد و اغلب در همین مسائل فرعی و سلیقهای است که دوقطبی ایجاد میشود.
درباره رابطه ایشان با دولت هم باید بگویم روزی که آقای پزشکیان رأی آورد، همان شب زنگ زدم به آقای قالیباف و گفتم باید ببینمتان. ایشان هم به من محبت دارد.رفتم یک ساعت با او حرف زدم. گفتم در انتخابات ریاست جمهوری به شما رکب زدند. دوستان خودت خراب کردند و رأی کم آوردی و به مرحله دوم نرفتی. حالا آقای پزشکیان آمده... گفتم این دوره را ما کاملاً گذراندهایم. سال 76، میخواستیم رئیسمان آقای ناطق رئیسجمهوری شود که نشد، اما ما با خاتمی کار کردیم. اولین کابینهای که به مجلس معرفی کرد، به تمام وزرایش اعتماد کردیم، در حالی که مجلس و فراکسیون قدرتمندی بودیم و میتوانستیم نصف کابینه او را بیندازیم. اما گفتیم این خاتمی است که رئیسجمهوری شده و ما که نباید با او کلکل کنیم، باید با او کار کنیم. به آقای قالیباف هم گفتم باید همه همت خود را بگذاری و با همه توان از پزشکیان حمایت کنی.
آقای قالیباف تحت فشار تندروهای مجلس است و باید آرامشان کند. البته نه اینکه باج بدهد؛ ولی باید آرامشان کند.
نظرات