کد مطلب: ۶۰۴۳۰۱

چرا فلفل‌های ایران از روسیه برگشت خوردند؟

چرا فلفل‌های ایران از روسیه برگشت خوردند؟

رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه می‌گوید اگر اقدامات لازم برای حفظ بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی ایران انجام نشود، رقبا بازار را از کشور خواهند گرفت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، برگشت خوردن محموله فلفل ایران از روسیه به دلیل مشکلاتی که در سموم آنها وجود داشت، باعث شده در روزهای گذشته تداوم صادرات محصولات کشاورزی کشور به اعضای اوراسیا با ابهام‌هایی مواجه شود.

در هفته‌های گذشته محموله سیب زمینی ایران نیز از ازبکستان برگشت خورده بود و به نظر می‌رسد در صورتی که تغییرات لازم در سیاست‌های صادراتی این محصولات اجرایی نشود، صادرکنندگان ایرانی در آینده با مشکلات بیشتری نیز مواجه خواهند شد.

هادی تیزهوش تابان، رییس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در نامه‌ای خطاب به محمد جواد عسگری، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس از او خواسته که برخی سیاست‌های کلان عرصه کشاورزی را تغییر دهد و به این ترتیب خطر از بین رفتن بازارهای صادراتی این بخش کاهش یابد.

در این نامه آمده است که: با عنایت به مشکلات پیش آمده برای صادرات محصولات کشاورزی ایران به روسیه و به طور خاص فلفل دلمه‌ای، به استحضار می‌رساند که دغدغه بخش خصوصی، استانداردسازی صادرات محصولات کشاورزی و بهبود کیفی آن است که متاسفانه با بی توجهی مسئولان، خسارت جبران ناپذیری این بخش را تهدید می‌کند.

در این نامه از نمایندگان مجلس خواسته شده که اقداماتی را در شش بخش پیگیری کنند. موضوع نخست توجه به حضور قدرتمند رقبا به خصوص ترکیه در امر تجارت فلفل است که نمایندگان بخش خصوصی اعلام کرده‌اند در صورت پیگیری نشدن اولویت‌ها، حفظ این بازار را با مشکل مواجه خواهد کرد.

استانداردسازی محصولات صادراتی و حمل و نقل آنها، برخورد با مدیرانی که ترک فعل کرده‌اند، واگذاری مسئولیت سیاست‌های اجرایی به بخش خصوصی و افزایش کیفیت محصولات و تخصصی شدن مزارع و باغات بخش دیگری از دغدغه‌هایی است که از سوی اتاق بازرگانی خطاب به نمایندگان مجلس نوشته شده است.

اعضای اتاق همچنین اعلام آمادگی کرده‌اند که در جلسات همفکری دستگاه‌های تصمیم گیر، آمارهای دقیق از آنچه که رخ داده و برنامه‌های خود برای آینده را ارائه کنند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • محمد

    به هر حال یه حقیقت تلخ …یه آشنایی داریم برای پر محصول شدن کشت و کارش چند برابر از سم استفاده میکنه…اصلا میون کشاورزها رقابتی برای این کار برقراره…بعد ما میگفتیم برنج پاکستان خیلی سم داره…احتمالا برای آبروداری هیچ ارگانی از فوق سمی بودن برنج ایرانی حرفی نمیزنه..متاسفانه!!!!

    • ناشناس

      کاملا درسته توی ایران روسهای سنجش کیفیت ویا سمی بودن نداریم مسولین همیشه میگن این مسائل دغدغه ماست ولی هیچوقت از پشت میزشان بلند نمی شوند بررسی کنند

  • محمد

    حالا این فلفل های برگشت خورده را با قیمت پایین تر در بازار ایران می فروشند یا زیر خاک معدوم می کنند؟!!!

  • ثانی

    مگر میشود یه محصول صادرتی یدون انجام ازمایش استاندارد یا برچسب اسناندارد صادر میشه
    نهادی نیست که قبل صادرات دقت کنه اینجور آبروی ایران نره

  • ناشناس

    توی این اوضاع بی آبی باید دولت ضمن ارتقاع تکنولوژی های جدید در حوزه کشاورزی و تجمیع زمینهای کشاورزان خورد کشاورزی رو به صنعت تبدیل کنه و ازسو استفاده بیرویه اب یعنی ۹۵درصد اب شیرین جلو گیری کنه و همچنین جلوگیری از استفاده بی رویه از سموم. و صرفا اجازه تولید به اندازه مصرف داخلی بده وز از صادرات هرگونه محصول اب بر به خارج جلوگیری کنه سود صادرات کشاورزی به جیب کشاورز نمیره به جیب دلال و واسطه هامیره