موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # قطعی برق # قیمت سکه # قیمت طلا # بانک مرکزی # بورس کالای ایران # عرضه خودرو در بورس کالا # ارزش معاملات بورس

توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات زمینه ساز ارتقاء حقوق شهروندی

همزمان با سالروز تاسیس اتحادیه جهانی مخابرات، چهارمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات روز جاری(شنبه) با شعار توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات زمینه ساز ارتقاء حقوق شهروندی در تهران برگزار خواهد شد.  عصر حاضر که به واسطه بهره گیری از تکنولوژیهای نوین اطلاعاتی و ارتباطی سبب تشکیل عصر اطلاعات و دهکده جهانی شده، افزایش […]

همزمان با سالروز تاسیس اتحادیه جهانی مخابرات، چهارمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات روز جاری(شنبه) با شعار توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات زمینه ساز ارتقاء حقوق شهروندی در تهران برگزار خواهد شد.

 عصر حاضر که به واسطه بهره گیری از تکنولوژیهای نوین اطلاعاتی و ارتباطی سبب تشکیل عصر اطلاعات و دهکده جهانی شده، افزایش ارتباطات مستمر میان تمام افراد دنیا را نیز در پی داشته است.

امروزه ارتباطات یکی از اهرمهای مؤثر در زندگی اجتماعی انسان ها است به طوری که نقش آن در جریان توسعه جوامع غیرقابل انکار است و آنچه که امروزه شاهد آن هستیم شکل تکامل یافته شبکه ارتباطی بشر نخستین تا امروز است.

دنیای امروز به تاثیرگذاری این پدیده پی برده و خود را هر روز به تکنولوزی های پیشرفته مجهزتر می کند چرا که دنیای امروز ارتباطات، دنیای ثانیه ها و دقیقه ها، دنیای ماهواره ها و کامپیوتر است و در کنار آن دنیای تلاش انسانی است که می کوشد بر زمان و مکان غلبه کند.

حمدون توره دبیرکل اتحادیه جهانی مخابرات در یکصد و چهل و نهمین سالگرد تاسیس اتحادیه جهانی مخابرات 27 اردیبهشت سال جاری مصادف با 17 می را با عنوان شعار، ارتباطات باند پهن برای توسعه پایدار نامگذاری کرده است

وی با اشاره به نقش مخابرات در برقراری ارتباط جهان با پیشرفته ترین و نوآورانه ترین وسایل ارتباطی، از عصر تلگراف تا اینترنت و ارتباطات باند پهن تلفن همراه، گفت: اکنون ما با وجود این امکانات، می توانیم در هر مکان و زمانی که بخواهیم، با دوستان، اعضای خانواده، همکاران و حتی اشیاء بی جان نیز ارتباط برقرار کنیم.

دبیرکل اتحادیه جهانی مخابرات حقِ برخورداری از ارتباطات باند پهن را یکی از محورهای جامعه اطلاعاتی برشمرد و گفت: این حق، یک اصل کلیدی برای دسترسی عادلانه و جهان شمول به اطّلاعات و دانش هایی است که انسان ها قدرت نیل به خواسته ها و مقاصد سازنده و توسعه محور خود را به واسطه آنها به دست می آورند.

وی ادامه داد: امروزه برای تضمین اینکه از فناوری های اطلاعات و ارتباطات، به عنوان ابزارهای کارآمد مانند ارائه بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، حاکمیت، تجارت و بازرگانی، برای رسیدن به رشد پایدار اجتماعی و اقتصادی استفاده شود، برخورداری از ارتباطات باند پهن، امری حیاتی محسوب می شود و از این رو اتحادیه جهانی مخابرات، خود را پایبند می داند که ارتباطات باند پهن را در اختیار همه جهانیان قرار دهد و برای این مقصود، اراده سیاسی لازم را تقویت سازد.

بنابراین این تصور درستی است که توسعه دیجیتال، ابزار متحول کننده مسیر توسعه پایدار است و به همین منظور برای دستیابی کامل به قابلیت های این مهم باید شبکه های باند پهن پرسرعت را توسعه داد و هزینه استفاده از آن را به گونه ای که مقرون به صرفه و جهان شمول باشد، فراهم ساخت.

در این راستا، اتحادیه جهانی مخابرات و کمیسیون ویژه باند پهن برای توسعه دیجیتال، حامیان توسعه پایدار، درخط مقدم حمایت از ترویج باند پهن، قرار دارند و در کنفرانس جهانی توسعه مخابرات نیز که امسال برگزار شد بر محور کارها و کوشش ها برای رسیدن به شعار ˈ باند پهن برای توسعه پایدارˈ تاکید شده است.

دبیرکل اتحادیه جهانی مخابرات همچنین حمایت از کاربرد باند پهن تلفن همراه، ترویج پیوسته فناوری های تلفن ثابت و تأکید بر پاسخگویی به چالش های جهانی عصر حاضر، نظیر مقابله با دگرگونی های آب و هوایی را در این مسیر الزامی دانسته و یادآور شده که شبکه های فناوری اطلاعات و ارتباطات مبتنی بر باند پهن، راههای میانبر توانمندساز و قدرتمندی برای دست یافتن به سه ستون توسعه پایدار (رشد اقتصادی، فراگیری اجتماعی، تعادل محیط زیست) هستند.

بنابر این برای تحقق و عملیاتی ساختن اموری چون شناسایی کاستی های موجود در تحقیق و توسعه باند پهن، زیرساخت و توسعه بسته های کاربردی و خدمات، بررسی اولویت های سیاستگذاری عملی در زمینه های تخصیص طیف فرکانس رادیویی برای باند پهن و تعریف الزامات دسترسی جهانی و مکانیزم های تامین مالی نوآورانه و نیز شناسایی راه حل های پیشگامانه فنی بویژه برای گسترش دسترسی به باند پهن در مناطق روستایی، کشورهای دارای کمترین نرخ توسعه وهمچنین کشورهای کوچک جزیره ای درحال توسعه ضروری است.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در سومین دوره جایزه ملی کیفیت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار داشت: کشور های غربی سرمایه گذاری عظیمی در حوزه ICT داشته اند و هیچ کشوری از سرمایه گذاری در این بخش متضرر نشده و در این راستا بودجه زیرساخت در سال جاری افزایش خواهد یافت.

وی توجه به بخش خصوصی برای توسعه زیرساخت را موثر دانسته و گفت که سه محور کاری وزارت ارتباطات در سال جدید جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی، ایجاد مشوق در بازار و تسهیل فرآیند سرمایه گذاری در داخل و خارج است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرده است که در حوزه ICT ظرفیت رشد تا 3 برابر وضعیت فعلی وجود دارد و از این رو قرار است 50 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این حوزه صورت گیرد.

واعظی با اشاره به اینکه شبکه ملی اطلاعات در اولویت های فوری قرار دارد و تا دو سال آینده زیرساخت های آن تکمیل خواهد شد، یادآور شده که پهنای باند نیز تا پایان سال 10 برابر می شود و این پهنای باند مورد نیاز شبکه ملی اطلاعات است.

وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات معتقد است: مردم باید براساس کیفیت بهتر هزینه بپردازند و حقوق مردم و شهروندان را اصلی ترین نقش خود می داند.

واعظی با اشاره به اینکه توسعه زیرساخت های ارتباطی الکترونیکی برای ارائه خدمات روز فناوری اطلاعات در بستر شبکه های متنوع ارتباطی را زمینه ساز توسعه همه جانبه کشور دانسته است، گفته که پهنای باند اینترنت کشور در آغاز کار دولت یازدهم 71 گیگابیت بود که این رقم اکنون به 100 گیگابیت بر ثانیه رسیده است، این در حالی است که استفاده از صنعت فاوا بهره وری صنایع را تا 30 درصد افزایش می دهد.

نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات نیز سال گذشته سرانه پهنای باند اینترنت ایران را یک کیلوبیت بر ثانیه از میزان 100 ترابیت ظرفیت پهنای باند دنیا عنوان کرد و گفته بود: میزان پهنای باند اینترنت برای سرعت دسترسی در دنیا بیش از 100 ترابیت است که ایران با حدود 100 گیگابیت بر ثانیه ظرفیت یک صدم دنیا را دارد.

به گفته جهانگرد، در دنیا کف دسترسی به اینترنت 2 مگابیت برثانیه و سقف سرعت اینترنت 20 مگابیت در ثانیه است و ما هنوز صحبت دو مگابیت را می کنیم.

براین اساس چهارمین جشنواره فاوا با شعار، توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات زمینه ساز ارتقاء حقوق شهروندی روز شنبه 27 اردیبهشت ماه برگزار می شود که شناسایی، حمایت و ایجاد رقابت در بخش خصوصی و صنایع داخلی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و نیز فراهم شدن بستر مناسب جهت عرضه فعالیت های افراد حقیقی و حقوقی و شناسایی و اقدام به جذب نخبگان و پرورش استعدادها در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات از اهداف این جشنواره است.

همچنین ایجاد فضای تعامل و همکاری بین فعالان حوزه مهندسی ICT و فرهنگ سازی مناسب و تکریم بزرگان و نخبگان عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و در نهایت ایجاد فضای پرنشاط در عرصه ICT و تعامل بین متخصصان از جمله رویکردهایی است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جشنواره دنبال می کند.

در چهارمین جشنواره فاوا موضوع ارتباط بین متقاضیان و بازار از یک سو و تولیدکنندگان و ارائه دهندگان داخلی محصولات و خدمات بخش ICT به عنوان یکی از شاخصه های کلیدی ارزیابی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

موضوعات مورد بحث در این جشنواره در هفت کارگروه ˈفناوری، تولید و توسعه صادراتˈ ، ˈآموزش و تحقیقاتˈ، ˈتوسعه کاربردهای فناوری اطلاعاتˈ، ˈارزیابی اپراتورهای ارتباطی و فناوری اطلاعاتˈ، ˈزیرساخت های ارتباطاتˈ، ˈپست درگاه ارائه خدماتˈ و ˈاطلاع رسانی و رسانهˈمورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

بنابراین ارتباطات مخابراتی در قرن حاضر در واقع عامل زیربنایی و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تلقی می شود و امروزه میزان توسعه ملی هر کشور را با معیار توسعه ارتباطات مخابراتی در آن کشور ارزشیابی می کنند.

هدف ارتباطات مخابراتی استفاده از شبکه های علمی و تحقیقاتی جهانی است و در کنار آن ایجاد وضعیت مناسب اقتصادی، مسافرت های زاید را حذف کند، مراجعات مردم را به سازمانهای دولتی تقلیل دهد و ضمن برقراری ارتباط همه جانبه موجب صرفه جویی در اوقات و هزینه های جامعه شود.

آنچه کارآیی و بهره مندی از چنین شبکه هایی را بسرعت افزایش می دهد، توانایی روزافزون ارتباطات مخابراتی است که به کمک رایانه ها آنها را بصورت ابزاری برای جستجو، جمع آوری، دسته بندی، تجزیه و تحلیل و انتقال حجم بالایی از اطلاعات درآورده است.

بنابراین ارزش ارتباطات چیز پوشیده ای نیست و هر چه در این زمنیه سرمایه گذاری شود و توسعه یابد بخش های دیگر جوامع از رشد بیشتری برخوردار خواهد شد.


 

ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی