موضوعات داغ: # جاده شمال # دولت چهاردهم # فروش آنلاین طلا # جایگاه سوخت # مازندران

حق آبه تالاب صالحیه دریافت شد

تالاب شادگان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز از دریافت حق آبه تالاب صالحیه به میزان روزانه ۶۴ هزار مترمکعب از رودخانه کردان خبر داد.

به گزارش تجارت نیوز، قربانعلی محمدپور ضمن قدردانی از آبفای البرز گفت: حق آبه تالاب صالحیه نیازمند استمرار است و مطابق با رویه سالانه، بخشی از آب‌گیری آن از این طریق صورت می‌گیرد و موجب بهبود آب‌های زیرزمینی تالاب و افزایش رطوبت خاک می‌شود.

وی مطرح کرد: حق‌آبه تالاب صالحیه و الله‌آباد از طریق رودخانه‌های کردان، ابهررود، خررود و حاجی عرب که چهار سد کینه‌ورس، کردان، نهب و بالاخانلو روی آن‌ها احداث شده، باید حداقل 260 و حداکثر 470 میلیون مترمکعب تأمین شود و رهاسازی صورت گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز افزود: عدم احیای تالاب موجب توسعه کانون‌های ریزگرد می‌شود که در حال حاضر 607 هکتار از بستر تالاب در قالب 10 کانون ریزگرد با بادهای محلی غالب با سرعت پنج‌ونیم متر بر ثانیه، سالانه حدود 198 تن ریزگرد را از کانون‌ها جابه‌جا می‌کند.

 

محمدپور با اشاره به اینکه با توجه به جهت باد که از غرب به شرق جریان دارد، این موضوع ریزگردها را تا شرق تهران منتقل می‌کند، حذف زهکش را از اولویت‌های احیای تالاب خواند و تصریح کرد: تأمین حق‌آبه، مدیریت و حذف زهکش، حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری از ورود دام غیرمجاز و مدیریت برداشت آب کشاورزی و چاه‌ها از برنامه‌های احیای تالاب است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز خاطرنشان کرد: اهمیت زیست‌محیطی تالاب صالحیه در مرحله اول به این دلیل است که به‌عنوان یک تالاب پلایایی بیابانی، موجب حفظ رطوبت خاک و پوشش گیاهان شورپسند و تثبیت بستر و رطوبت خاک می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه‌های تثبیت کانون‌های ریزگرد فعلی مانند استفاده از مالچ‌های Mnf سازگار با محیط‌زیست، احداث بادشکن، احیای زیستی و بوته‌کاری و قرق و تبدیل شترداری سنتی برای احیا، حدود 88 میلیارد تومان برآورد شده و هنوز مبلغ هزینه برای تعیین وضعیت و انسداد زهکش مشخص نیست.

محمدپور با اشاره به اینکه برنامه‌های احیای تالاب شامل اقدامات کوتاه‌مدت، یک‌ساله و پنج‌ساله است، اذعان کرد: در زمینه مسدود کردن زهکش اقدام خاصی صورت نگرفته است و فقط در سال 1398 یک نقطه از زهکش در محدوده تالاب صالحیه با حکم دادستانی شهرستان نظرآباد مسدود شد.

وی با بیان اینکه نقش رسانه‌های دغدغه‌مند محیط‌زیست در احیای تالاب آشکار بود، اظهار کرد: یکی از چالش‌های اصلی احیای تالاب، متقاعد کردن دستگاه‌های مربوطه است که در تأثیر فعالیت آن‌ها در خشک شدن تالاب، مشارکت آن‌ها در احیای تالاب و تأمین و تخصیص اعتبارات برای اقدامات احیا ضروری است.

محمدپور افزود: رسانه‌ها با تهیه گزارش‌های میدانی از وضعیت تالاب صالحیه و تشریح تهدیدات اصلی خشک شدن تالاب و اثرات ریزگردها بر سلامت انسانی و فعالیت‌های کلان‌شهرهای تهران و کرج و اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به مسئولین و مردم، احیای تالاب را باید اولویت استان و مطالبه عمومی قرار دهند

نظرات