موضوعات داغ: # بازار سهام # قتل # وزیر اقتصاد # ایران خودرو # ارزش دلاری بورس # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # قیمت اجاره مسکن
«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

ریزش 97 درصدی سود گروه دارویی برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام / هزینه‌های عملیاتی برکت در سال گذشته 25 درصد رشد کرد

برکت
گروه دارویی برکت که بیش از ۷۰ درصد سهام آن در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام قرار دارد، عملکرد ضعیفی را در درآمدزایی و سودسازی سال 1403 به ثبت رسانده است. کاهش چشمگیر سود خالص، نبود برنامه موفق در صادرات، حاشیه سود پایین، نبود محصولات جدید و ضعف در راه‌اندازی خطوط جدید تولید در شرکت‌های تابعه، دلایل اصلی عملکرد ضعیف «برکت» است. در سالی که بیش از هر زمانی، کشور به توسعه و پیشرفت صنعت دارویی نیاز داشته، «برکت» و شرکت‌های وابسته‌اش به شدت عقب ماندند.

به گزارش تجارت نیوز، صورت‌های مالی سال ۱۴۰۳ گروه دارویی برکت نشان می‌دهد، سود خالص شرکت در سال مالی گذشته تنها ۲۲ میلیارد و 841 میلیون تومان ثبت شده است. این در حالی‌‌ hست که «برکت» در سال 1402 بیشتر از ۶۷۳ میلیارد تومان سود خالص شناسایی کرده بود.

به عبارت دیگر، سودسازی گروه دارویی برکت در سال مالی 1403 دچار سقوط 97 درصدی شده است. چنین سقوطی در یک هلدینگ دارویی، زنگ خطر بزرگی برای سرمایه‌گذاران این گروه دارویی است.

image 2025 06 07 12 01 27 ak2667

سقوط درآمدزایی گروه دارویی برکت در سال 1403

بررسی آمار و ارقام نشان می‌دهد درآمد ناشی از سود سهام گروه برکت نیز در سال مالی ۱۴۰۳ تنها ۱۰۵ میلیارد تومان بوده که نسبت به رقم ۲۸۹ میلیارد تومانی سال 1402 کاهش ۶۴ درصدی پیدا کرده است. این کاهش، نشان‌دهنده عملکرد ضعیف شرکت‌های تابعه در تولید و فروش داروست که در نهایت، سود تقسیمی آنها را به‌شدت کاهش داده است.

درآمد حاصل از سود تضمین‌شده نیز با افتی ۶۳ درصدی به یک میلیارد و 900 میلیون تومان رسیده و در عمل، تاثیر ابزارهای سرمایه‌گذاری مالی شرکت را زیر سوال برده است.

در نهایت درآمد کل برکت نیز از ۲۹۳ میلیارد تومان در سال 1402 به ۱۰۷ میلیارد تومان رسیده که سقوط ۶۳ درصدی آن گویای افت عملکرد کلی گروه در همه سطوح عملیاتی است.

image 2025 06 07 11 54 19 ak5925

افزایش هزینه‌های عملیاتی برکت با وجود کاهش درآمد

بررسی‌ها حاکی از آن است که هزینه‌های عملیاتی برکت با رشد ۲۵ درصدی به 23 میلیارد و 400 میلیون تومان رسیده‌اند که به معنی ناکارآمدی در کنترل هزینه‌هاست.

به دنبال این روند، سود عملیاتی شرکت با سقوط ۸۳ درصدی از ۲۴۲ میلیارد تومان در سال 1402 به ۴۱ میلیارد تومان در سال 1403 کاهش یافته است.

image 2025 06 07 12 01 05 ak4676

هلدینگ دارویی برکت؛ غرق در بحران مالی

بررسی گزارش منتشرشده از سوی شرکت در سامانه کدال نشان می‌دهد، «برکت» به‌ عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دارویی کشور که تحت حمایت یکی از نهادهای ثروتمند و پرنفوذ کشور فعالیت می‌کند، نتوانسته از ظرفیت ساختاری خود بهره ببرد.

در این بین به نظر می‌رسد نبود نوآوری در تولید، ضعف در بهره‌برداری از خطوط وابسته، وضعیت نامطلوب صادرات و کاهش محسوس سود خالص، چشم‌انداز شرکت را تردیدبرانگیز کرده است. آیا در صورتی که تحول ساختاری در مدیریت و راهبردهای «برکت» رخ دهد، می‌توان امیدوار بود که روند نزولی سودسازی شرکت در سال‌های آینده متوقف شود؟

گزارش‌های بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی