بررسی ها نشان می دهد طی دو روزگذشته برخی سرمایه گذاران خرد، بازار ارز را جایگزین بازار سرمایه کرده اند.
طی دو روزگذشته موج تازه ای برای انتقال سرمایه ها به سمت بازار ارز آغاز شده است. برخی تحلیلگران بازار چنین اقدامی را تا حدودی هدفمند ولی بدون برنامه ریزی قبلی می دانند. پس از انتشار اطلاعات تازه در مورد مذاکرات هسته ای، شاخص بورس روند نزولی را آغاز کرده است ولی از روزشنبه، موجی از تغییر جهت سرمایه ها در بازار ایجاد شده است. فعالان بازار نقل می کنند، نگرانی از آینده قیمت دلار و نفت دلیل اصلی انتقال دارایی ها به بازار ارز است. رئیس کل بانک مرکزی شب قبل در گفت و گوی خود به فعالان اقتصادی اطمینان داد که حتی با وجود کاهش قیمت نفت بازهم ورودی دلار به کشور کم نمی شود.
با این وجود گمانه زنی های در سطح بازار نشان می دهد که اصلی ترین بخش تحلیل ها حکایت از رشد بیشتر قیمت دلار دارد. با این حال برخی کارشناسان اقتصادی مانند سعید لیلاز نقل می کنند:« روند صعودی قیمت دلار تداوم ندارد و قیمت ها می تواند کمی تعدیل شود.» برهمین اساس از ابتدای امروز سرمایه گذاری در بازار ارز با ریسک نسبی همراه شده است چراکه در صورت کاهش قیمت دلار تا مرز 3 هزار و 300 تومان، زیان مالی برای خریداران دلار 3 هزار و 400 تومانی ایجاد می شود. در حال حاضر با وجود اینکه تحلیل ها از کاهش ورودی دلار به اقتصاد کشور خبر می دهد ولی گفته های رئیس کل بانک مرکزی مانعی را در برابر رشد بیشتر قیمت ها ایجاد کرده است.
با این وجود برخی تحلیل ها نیز تایید می کند که طی روزهای آینده فعالیت های شرکت های پتروشیمی می تواند فضای حاکم بربازار ارز و بازار سرمایه را تغییر دهد. دلار طی شش روزگذشته به میزان 8 درصد بازدهی داشته است. البته گزارش میدانی از بازار استانبول تایید می کند قدرت نقدشوندگی دلار به شدت کاهش یافته است. در حال حاضر به غیر از فعالان اقتصادی که نیاز به خرید و فروش ارز دارند، صرافان نه ارزی خرید می کنند و نه می فروشند. برهمین اساس با وجود رشد قیمت دلار، بازدهی 8 درصدی برای این ارز مطرح معنای نقدشوندگی ندارد.
اما دلار در حالی قدرت گرفته که گزارش سازمان بورس نشان می دهد شاخص بورس امروز بازهم کاهش داشته است. شاخص کل با 1055 واحد کاهش (44 / 1 درصد) به رقم 72189 واحد رسید.
شاخص بازار اول با 850 واحد کاهش به رقم 53298 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 1597 واحد کاهش عدد 141205 واحد را تجربه کرد. همچنین بیشترین تاثیر منفی بر شاخص کل را صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، گسترش نفت و گاز پارسیان، بانک ملت، گروه مپنا، بانک تجارت، بانک صادرات، مخابرات ایران، سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین و ایران خودرو به خود اختصاص دادند.
همچنین در پایان معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت های سیمان آرتا اردبیل با توجه اعلام پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1394/09/30،شركت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 1393/12/29، حق تقدم شركت بیمه پارسیان با توجه به اعلام مهلت پذیره نویسی، پارس مینو پس از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده مبنی برتصویب افزایش سرمایه و محور سازان ایران خودرو پس از برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده مبنی بر انتخاب اعضای هیات مدیره بازگشایی شد.
از سویی دیگر نماد معاملاتی شركت مارگارین با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم متوقف شد.
در بازار بدهی 51006 برگه از نمادهای اوراق اجار فولاد کاوه جنوب کیش ( صکاوه 7061)، اوراق مشارکت شهرداری شیراز 1393(مشیر6121)، شهرداری شیراز(94121)، گواهی سپرده لیزینگ رایان سایپا (رایان 5121) و اوراق مشارکت تولید اتومبیل سایپا (مساپا 9551) به ارزش بیش از 51 میلیارد ریال معامله شد.
در این بازار تعداد 130000 اوراق اختیار فروش بانک صادرات ایران به ارزش بیش از 9 میلیون و 360 هزار ریال، تعداد 188350اوراق اختیار فروش مخابرات ایران به ارزش بیش از 32 میلیون و 772 هزار ریال و ، تعداد 20792 اوراق اختیار فروش ارتباطات سیار ایران به ارزش بیش از 27 میلیون و 632 هزار ریال مبادله شد.
این در حالی است که تعداد 800 واحد از صندوق سرمایه گذاری صنوین (صنوین1) به ارزش بیش از 9 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت. بررسی ها نشان می دهد حتی با وجود کاهش قیمت دلار در بازار هنوز امکان عملیاتی برای رشد شاخص بورس ایجاد نشده است.
خبرآنلاین