موضوعات داغ: # مذاکرات # مذاکرات ایران و آمریکا # قیمت سکه # پیش بینی بازارها # آموزش و پرورش # دانش آموز # بحران آب # قیمت دلار

سنگ آهن و زغال سنگ کک‌شویی در میان آشوب تعرفه‌ها تا چه زمانی مقاوم باقی می‌مانند؟

سنگ آهن احتمالاً کالای بیشترین وابستگی به چین است و در حالی که قیمت این ماده خام فولاد کمی کاهش یافته است، اما بهتر از سایر کالاهای عمده مانند نفت خام و مس در پی بحران تعرفه‌ها که توسط رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، به راه افتاده است، مقاومت کرده است.

به گزارش تجارت نیوز، قراردادهای آتی سنگ آهن در بورس سنگاپور روز دوشنبه در قیمت ۹۹.۵۴ دلار برای هر تن بسته شد، که کمترین قیمت در سه ماه گذشته بود و ۴.۱ درصد از قیمت ۱۰۳.۷۷ دلار در دوم آوریل که ترامپ تعرفه‌های گسترده‌ای را بر شرکای تجاری ایالات متحده وضع کرد، کاهش یافت.

قراردادهای سنگاپوری که بیشتر بازتاب دیدگاه‌های شرکت‌کنندگان بازار خارج از چین هستند، نشان‌دهنده خرید حدود سه‌چهارم از کل سنگ‌آهن جهانی توسط چین و تولید بیش از نیمی از فولاد جهان توسط این کشور است.

آینده زغال‌سنگ کک‌شویی

در مقابل کاهش‌های نسبی سنگ‌آهن، قراردادهای نفت برنت ۱۴.۱ درصد از دوم آوریل تا بسته‌شدن روز دوشنبه کاهش یافت و به ۶۴.۳۶ دلار در هر بشکه رسید که کمترین قیمت در چهار سال گذشته بود. همچنین قراردادهای مس لندن ۱۰ درصد کاهش یافت و در ۸,۷۳۲ دلار برای هر تن بسته شد.

چین بزرگ‌ترین خریدار نفت خام و مس در جهان است، اما برخلاف سنگ‌آهن، این کالاها بازار سرمایه‌گذاران وسیع‌تری دارند و معمولاً تغییرات در احساسات و دینامیک‌های بازار را سریع‌تر منعکس می‌کنند.

آینده سنگ آهن در میان تعرفه‌ها

اما عملکرد سنگ‌آهن در تضاد با اعلام ترامپ در هفته گذشته است که تعرفه ۳۴ درصدی را بر واردات ایالات متحده از چین اعمال کرد که علاوه بر ۲۰ درصد قبلی بود. ترامپ دوشنبه گذشته به این تهدیدات ادامه داد و تهدید کرد که تعرفه ۵۰ درصدی دیگر را بر واردات از چین اعمال خواهد کرد.

در این شرایط، ساختن یک پرونده که سنگ‌آهن همچنان بهتر از سایر کالاهای عمده عمل خواهد کرد، دشوار است و در واقع، به نظر می‌رسد که سنگ‌آهن بیشتر آسیب خواهد دید.

آینده تقاضای فولاد در چین

تقاضای فولاد چین که حدود ۲۵ درصد از تقاضای فولاد این کشور به تولیدات داخلی مربوط می‌شود، ممکن است تحت تاثیر کاهش تقاضا برای کالاهای صادراتی مانند لوازم خانگی و خودروها قرار گیرد که مستقیماً بر مصرف فولاد تاثیر خواهد گذاشت.

سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا چین اقداماتی قاطع برای تحریک بخش‌های آسیب‌دیده اقتصاد خود از تعرفه‌ها انجام خواهد داد و همچنین بخش‌های دیگر که ممکن است کمک کنند تا رشد اقتصادی کلی این کشور تقویت شود.

وضعیت تقاضای سنگ آهن

در صورتی که تقاضا و تولید فولاد در چین حفظ شود، واردات سنگ‌آهن و قیمت‌ها نیز باید همچنان ثابت بمانند.

تا به حال برای گفتن اینکه واردات سنگ‌آهن به دلیل نگرانی‌های تعرفه‌ای کاهش یافته است، زود است. داده‌های ماه مارس از سوی تحلیلگران کالاها، Kpler، نشان‌دهنده یک نتیجه نسبتاً ثابت بودند. چین در مارس 102.1 میلیون تن سنگ‌آهن وارد کرد که از 84.36 میلیون تن در فوریه بیشتر بود، هرچند که مجموع این ماه به دلیل اختلالات جوی در تامین‌کننده اصلی استرالیا کمتر از حد انتظار بود.

زغال‌سنگ کک‌شویی

علاوه بر سنگ‌آهن، ماده خام اصلی دیگر برای فولاد، زغال‌سنگ متالورژیکی است که آن هم واکنش نسبتاً آرامی به جنگ تعرفه‌ها نشان داده است. قراردادهای بورس سنگاپور که قیمت زغال‌سنگ متالورژیکی از استرالیا، بزرگترین صادرکننده این سوخت را دنبال می‌کنند، واقعاً افزایش یافته است و از ۲ آوریل به میزان ۵.۹ درصد افزایش یافته و در قیمت ۱۸۶ دلار برای هر تن بسته شده‌اند.

منبع: فولاد نیوز

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی