کد مطلب: ۴۷۲۵۳۴

آغاز عرضه «دارا دوم» از امروز / انتشار جزئیات صندوق ETF دوم

آغاز عرضه «دارا دوم» از امروز / انتشار جزئیات صندوق ETF  دوم

دومین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) از امروز، چهارشنبه، به مدت ۲ هفته پذیره‌نویسی می‌شود و هر فرد دارای کد ملی می‌تواند در آن مشارکت کند و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، دومین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) از امروز، چهارشنبه، به مدت ۲ هفته پذیره‌نویسی می‌شود. دارندگان کد بورسی می‌توانند از طریق سامانه‏های آنلاین کارگزاری‏های بورس و سایر متقاضیان از طریق مراجعه به شعب منتخب ۱۵ بانک در این پذیره‌نویسی مشارکت کنند.

این صندوق که با نام «دارادوم» مشهور شده بود، دیروز به یک‌باره با نام «پالایشی یکم» به ثبت رسید. در سبد این صندوق، سهام ۴ شرکت پالایشگاهی شامل نفت تهران، نفت اصفهان، نفت تبریز و نفت بندرعباس وجود دارد.

خالص ارزش سبد این صندوق تا پایان معاملات دیروز، به ۷۵ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش کل واحدهای قابل واگذاری ۶۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. سقف خرید ۵ میلیون تومان است؛ اما سرمایه‌گذارانی که تا سقف ۲ میلیون تومان از «دارا یکم» را خریده‌اند، فقط می‌توانند ۳ میلیون تومان از واحدهای «دارا دوم» را بخرند. دارا دوم، اواخر مهر به چرخه معاملات بورس وارد خواهد شد.

پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله «ETF» پالایشی یکم از امروز به مدت ۲ هفته آغاز می‌شود. این صندوق در قالب ۴ شرکت از جمله پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت بندرعباس از امروز (چهارشنبه) عرضه خواهد شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد ارزش کل سهام دولت در این نمادها تا پایان معاملات روز سه‌شنبه به رقم ۷۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد که با اعمال تخفیف ۲۰ درصدی، ارزش واگذاری ۶۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

قیمت پایانی سهام شرکت‌های موجود در صندوق «دارا دوم» که روز گذشته روی تابلوی بورس تهران نقش بست با کاهش ۲۰ درصدی به مردم ارائه می‌شود.

بر این اساس ۸۰ درصد قیمت پایانی روز سه‌شنبه ۴ شهریور ماه به‌عنوان مبنای قیمت‌ اصلی در نظر گرفته می‌شود که در بازه زمانی ۲ هفته‌ای برای انجام پذیره‌نویسی بدون تغییر می‌ماند. به این معنی که در این مدت نوسانات بازار در جهت مثبت و منفی تاثیری در قیمت نخواهد داشت.

در صورتی که یک سرمایه‌گذار صندوق «دارا یکم» را به مبلغ ۲ میلیون تومان خریداری کرده باشد، برای امروز ۳ میلیون تومان اجازه خرید از «دارا دوم» را خواهد داشت. بر این اساس افراد می‌توانند در مجموع دارا یکم و دارا دوم، تا سقف ۵ میلیون تومان خرید انجام دهند.

صندوق پالایشی یکم همانند دارا یکم، برای ورود به چرخه معاملات بورس یک ماه زمان نیاز دارد. در همین حال آزادسازی دارا دوم در اختیار سازمان خصوصی‌سازی نیست و پس از یک ماه سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینه تصمیم‌گیر خواهد بود. در صورتی که بخشی از عرضه مورد استقبال قرار نگیرد هیات واگذاری در این زمینه تصمیم‌گیر خواهد بود. فروش به‌صورت بلوکی،‌ عرضه به‌صورت شناور یا در قالب یک صندوق ETF مواردی هستند که این هیات می‌تواند در قالب آن عرضه را انجام دهد.

مروری بر جزئیات «پالایشی یکم»

در اطلاعیه سازمان خصوصی‌‌‌سازی آمده است،‌ در اجرای جزء (۲) بند (الف) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و مصوبات هیات وزیران در این زمینه، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌‌گذاری، بخشی از سهام خود در شرکت پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت تهران را از طریق سازمان خصوصی‌سازی(به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران) واگذار می‌کند. سقف سرمایه‌گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی ایرانی) در مجموع دو صندوق قابل معامله اول و دوم دولتی، ۵۰ میلیون ریال (پنج میلیون تومان) تعیین شده است. پذیره‌نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.

با این حال،‌ پس از اتمام پذیره‌نویسی و اخذ مجوز فعالیت صندوق از سازمان بورس و اوراق بهادار، سهام موضوع فعالیت این صندوق با اعمال ۲۰درصد تخفیف به قیمت پایانی سهم در روز معاملاتی قبل از شروع پذیره‌نویسی توسط سازمان خصوصی‌سازی به صندوق واگذار خواهد شد.

حداکثر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی، پس از کسر میزان سرمایه‌گذاری همان فرد در صندوق دارا یکم، ۵۰۰ واحد سرمایه‌گذاری است. پذیره‌نویسی به‌صورت همزمان از طریق بورس اوراق بهادار تهران و شبکه بانکی کشور برای هر شخص حقیقی دارای کد ملی امکان‌پذیر است.

با این حال، ۵ درصد از مبلغ جمع‌آوری شده در دوره پذیره‌نویسی به بازارگردانی واحدهای سرمایه‌گذاری در همان صندوق تخصیص خواهد یافت و جزو دارایی‌های صندوق محاسبه می‌شود. پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری موضوع این دستورالعمل صرفا شامل اشخاص حقیقی ایرانی بوده و اشخاص حقوقی یا اتباع خارجی نمی‌توانند در این پذیره‌نویسی شرکت کنند. بر این اساس،‌ شروع پذیره‌نویسی از بامداد روز چهارشنبه پنجم شهریور‌ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شده و تا پایان روز چهارشنبه ۱۹ شهریور‌‌ماه سال ۱۳۹۹ ادامه خواهد داشت.

پذیره‌نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) صرفا از طریق کارگزاری‌های بورس و سامانه‌های آنلاین معاملاتی صورت می‌گیرد.

اشخاص فاقد کد معاملاتی می‌توانند از طریق درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌های منتخب برای خرید واحدها اقدام کنند. هر شخص می‌تواند صرفا یکی از این دو روش را انتخاب کند. در این اطلاعیه آمده است، برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، جز در موارد ضروری از مراجعه حضوری به شعب بانک‌ها و کارگزاری‌ها پرهیز شود و پذیره‌‌نویسی از طریق مراجعه غیرحضوری به کارگزاری‌ها و سامانه‌‌های آنلاین معاملاتی و درگاه‌های غیرحضوری بانک‎ها انجام شود. چنانچه متقاضی به درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک منتخبی که در آن بانک فاقد حساب است مراجعه کند، بانک‌ها مکلف به پذیرش و دریافت اطلاعات او هستند.

متن کامل دستورالعمل پذیره‌نویسی «دارا دوم»

وزارت اقتصاد در آستانه عرضه صندوق ETF «دارا دوم» جزئیات نحوه پذیرش و فروش واحد‌‌‌‌های این صندوق را اعلام کرد. بر این اساس چهار شرکت پالایشی در قالب صندوق پالایشی یکم امروز چهارشنبه پنجم اسفند ماه از طریق شعب شرکت‌های کارگزاری بازار سرمایه و ۱۵ بانک منتخب امروز پذیره‌نویسی می‌شوند. وزارت اقتصاد در اطلاعیه ۲۵ بندی به‌طور شفاف چگونگی و فرآیند این پذیره‌نویسی را به‌طور کامل اعلام کرده است که آن را در ادامه‌ می‌خوانید:

الف) مقررات عمومی پذیره‌نویسی:

۱- پذیره‌نویسی واحدهای این صندوق از طریق کارگزاری‌های بورس، سامانه‌های آنلاین معاملاتی و درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌های منتخب صورت می‌پذیرد.

۲- شروع پذیره‌نویسی از بامداد روز چهارشنبه مورخ ۰۵/ ۰۶/ ۱۳۹۹ لغایت ساعت ۲۴ روز چهارشنبه مورخ ۱۹/ ۶/ ۱۳۹۹ انجام خواهد شد.

۳- پذیره‌نویسی برای هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی تا سقف ۵۰ میلیون ریال امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.

۴- متقاضیانی که قبلا در پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق واسطه‌گری مالی یکم (دارا یکم) شرکت کرده‌اند، می‌توانند در مجموع دو صندوق «سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی یکم» و همچنین «سرمایه‌گذاری پالایشی یکم» تا سقف ۵۰ میلیون ریال پذیره‌نویسی کنند.

۵- مبنای محاسبه تخفیف برای هر فرد حقیقی ایرانی در مجموع صندوق‌های سرمایه‌گذاری موضوع بند (۴)، ۵۰ میلیون ریال است.

۶- مبنای محاسبه قیمت برای اعمال تخفیف، قیمت پایانی روز معاملاتی قبل از شروع پذیره‌نویسی، با احتساب ۲۰ درصد تخفیف است.

۷- پنج درصد از مبلغ پذیره‌نویسی به بازارگردانی واحدهای صندوق تخصیص خواهد یافت و جزو دارایی‌های صندوق محاسبه می‌شود.

۸- داشتن کد معاملاتی (کد بورسی) برای پذیره‌نویسی الزامی نیست. لیکن متقاضیان برای انجام معامله این واحدها که از یک ماه به بعد از تخصیص امکان‌پذیر است، می‌توانند به‌تدریج طی ماه‌های آینده و در فرصت مناسب نسبت به ثبت‌نام در سامانه سجام و دریافت کد معاملاتی (کد بورسی) مطابق رویه‌های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه اقدام کنند.

۹- متقاضیان دارای حساب در هر یک از بانک‌های منتخب می‌توانند از طریق مراجعه به درگاه‌های غیرحضوری و حضوری که توسط بانک‌های مربوطه اطلاع‌رسانی خواهد شد و با ورود حداقل اطلاعات موردنیاز، نسبت به پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری مزبور اقدام کنند.

۱۰- اقلام اطلاعاتی موردنیاز برای تکمیل اطلاعات (۸) قلم شامل نام، نام خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، نام پدر، کدپستی، شماره تلفن همراه و شماره شبای بانکی فرد پرداخت‌کننده است.

۱۱- داشتن حساب به ازای هر کد ملی الزامی نیست؛ لکن شماره شبای پرداخت‌کننده باید برای عودت وجوه مازاد بر واحدهای تخصیص‌یافته پس از اتمام پذیره‌نویسی، در اطلاعات متقاضیان درج شود.

تبصره (۱): عودت وجوه به هر دلیل ازجمله اضافه پرداختی و مازاد ناشی از تسهیم بالنسبه توسط صندوق صرفا به‌شماره شبای پرداخت‌کننده صورت می‌پذیرد.

تبصره (۲): حقوق مالکانه واحدهای سرمایه‌گذاری، متعلق به اشخاص حقیقی است که پذیره‌نویسی بر مبنای کد ملی آنها صورت گرفته است.

ب) تکالیف بانک‌های منتخب:

۱۲- حداقل مبلغ پذیره‌نویسی برای هر یک از اشخاص حقیقی ایرانی دارای کد ملی ۱۰۰ هزار ریال و حداکثر مبلغ پذیره‌نویسی معادل ۵۰ میلیون ریال است. بانک‌ها در درگاه‌های پذیرش خود، این موضوع را به نحو مقتضی اطلاع‌رسانی خواهند کرد.

۱۳- انجام پذیره‌نویسی به میزان کمتر از سقف تعیین‌شده در بند (۱۲) و در چند مرحله برای هر کد ملی بلامانع است؛ مشروط بر اینکه مجموع پذیره‌نویسی‌های انجام‌شده برای هر کد ملی بیشتر از سقف مقرر نباشد.

۱۴- با توجه به اینکه قیمت هر واحد سرمایه‌گذاری مبلغ ۱۰۰ هزار ریال در نظر گرفته شده است؛ لذا بانک‌های منتخب باید درگاه‌های حضوری و غیرحضوری خود را جهت واریزی وجوه متقاضیان براساس مضربی از ۱۰۰ هزار ریال تنظیم کنند.

۱۵- به منظور سهولت در کنترل اطلاعات، بانک‌ها مکلفند متقاضیان را به‌گونه‌ای راهنمایی کنند که واریزی‌های خود را طی یک مرحله انجام دهند.

۱۶- پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری موضوع این دستورالعمل صرفا شامل اشخاص حقیقی ایرانی دارای کد ملی بوده و اشخاص حقوقی نمی‌توانند در پذیره‌نویسی شرکت کنند و استفاده از حساب آنها برای پرداخت وجوه امکان‌پذیر نیست.

۱۷- چنانچه متقاضی به درگاه‌های بانکی منتخبی که در آن بانک فاقد حساب است مراجعه کند، بانک‌ها مکلف به پذیرش وی و دریافت اطلاعات مطابق بند (۱۰) این دستورالعمل هستند.

۱۸- مسوولیت صحت اطلاعات ورودی/ ارائه‌شده بر عهده اشخاص متقاضی است و بانک‌ها به نحو مقتضی از طریق درگاه‌های خود تاییدیه مجدد متقاضیان درخصوص صحت اطلاعات ورودی / ارائه‌شده را از متقاضیان دریافت خواهند کرد.

۱۹- بانک‌های منتخب مکلف هستند نسبت به ایجاد زیرساخت‌های لازم به‌منظور ایجاد امکان‌ پذیره‌نویسی از طریق درگاه‌های غیرحضوری در جهت کاهش مراجعات حضوری مشتریان به شعب بانکی اقدام کنند.

۲۰- بانک‌های منتخب مکلف هستند درگاه‌های حضوری و غیرحضوری خود را به‌گونه‌ای طراحی کنند تا متقاضیان تنها از طریق یکی از درگاه‌ها بتوانند نسبت به انجام پذیره‌نویسی اقدام کنند.

۲۱- بانک‌های منتخب مکلفند بلافاصله پس از اتمام فرآیند پذیره‌نویسی توسط مشتریان و کسر مبلغ از حساب ایشان، از طریق ارسال پیامک به شماره تلفن‌همراه وی، برداشت از حساب بابت پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری را به اطلاع مشتریان برسانند.

۲۲- وجوه دریافت‌شده توسط بانک‌های منتخب تا پایان مدت پذیره‌نویسی در حسابی غیرقابل‌برداشت که توسط صندوق نزد آن بانک‌ها افتتاح شده است، نگهداری خواهد شد و بانک‌های منتخب مکلفند در پایان هر روز، کلیه وجوه دریافتی را به حساب صندوق واریز کنند و از نگهداری وجوه در حساب واسط اکیدا خودداری کنند.

تبصره: برگشت وجوه واریزی متقاضیان طی مدت پذیره‌نویسی توسط بانک‌های منتخب ممنوع است.

۲۳- بانک‌های منتخب مکلفند در پایان مدت پذیره‌نویسی با درخواست صندوق، نسبت به واریز وجوه دریافتی از متقاضیان به حساب «صندوق سرمایه‌گذاری پالایشی یکم» به شماره شبای IR۶۶۰۵۵۰۰۱۴۷۰۰۴۷۷۸۰۰۰۰۰۰۰۱ نزد بانک اقتصاد نوین شعبه بلوار اسفندیار اقدام کنند.

۲۴- بانک‌های منتخب مکلفند در پایان هر روز اطلاعات کامل پذیره‌نویسی‌های انجام‌شده در همان روز، حاوی اطلاعات مندرج در بند (۱۰) و همچنین تاریخ، ساعت دقیق و مبلغ واریز وجوه توسط هر مشتری را به شرکت تامین سرمایه نوین (مدیر صندوق سرمایه‌گذاری پالایشی یکم) در قالب وب‌سرویس در بستر ارتباطی امن تعریف‌شده، ارسال کنند. (جمعا ۱۱ قلم)

۲۵- بانک‌های منتخب مکلفند طی مدت پذیره‌نویسی حداکثر تا ساعت ۱۲:۰۰ ظهر هر روز اطلاعات کل وجوه واریزی و تعداد کد ملی متقاضیان (از طریق درگاه‌های حضوری و غیرحضوری) در پایان روز قبل (ساعت ۲۴ روز قبل) را به نحو هماهنگ‌شده و به تفکیک درگاه‌های حضوری و غیرحضوری به دفتر امور بانکی و بیمه وزارت امور اقتصاد و دارایی ارسال کنند.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • مهدی

    این سهم شاید 100 درصد سود رو بده. ولی اگه اونایی که دارا یکم رو خریدند و بخوان این سهم هم رو بخرن که مطمئنا تعدادشون هم کم نیست یه مشکل پیش میاد. دارا یکم بعد از بازگشایی تا چند روز نخست تا 300 درصد هم رشد داشت. تا اینکه ورق برگشت و سهم ریزش کرد. تا الان که پایین ترین قیمت سهم هستش. خب حالا همون افراد بعد از بازگشایی این ریسک رو نمیکنن و همون روز بازگشایی و تجربه دارا یکم به 100 درصد قانع میشن و یه صف فروش راه میوفته. در ضمن این صف فروش یه دلیل دیگه هم داره و اون ریزش شاخص بورس تو این دو هفته بود و مردم اعتمادشون از دولت برگشته. و اون موقع هم به خاطر ترس از فردای بورس میرن تو صف فروش. پس عقل سلیم میگه اگه به جای این 5 میلیون خرید دارا دوم همون سهام پالایشی رو خریده بودیم و تو همین دو هفته 40 درصد سود تضمینی خودمون رو میکردیم و میرفتیم. حالا بیام 5 میلیون دارا دوم بخریم و یکماه و نیم پولمون رو بلوکه کنیم که میخوایم سود 100 درصدی کنیم. اینم با احتمال، نه به طور یقین. چون شاید بعد از اتمام پذیره نویسی سهام پالایشی ریزش کرد.در این بین هم بعضی ها میگن دولت به خاطر دارا سوم حمایتش رو از دارا دوم میکنه. خب دولت همین دارا دوم رو میخواست بلوکی عرضه کنه که به خاطر دارا سوم اینکارو نکرد. مطمئن باشید دارا سوم بلوکی عرضه میشه و همه شما سر کارید.

    • مجید جباری

      سلام اقا مهدی. تحلیل خوبی از دارا دوم یا پالایش یکم داشتی ممنون. اما نکاتی هم در این خصوص باید مد نظر قرار گیرد.
      1- قرار بود تعیین قیمت دارا دوم بر اساس 80% قیمت پایانی روز سه شنبه 1399/06/04 باشد.
      2- قیمت سهام چهار پالایشی دارا دوم در اخرین روز بورس یعنی چهار شنبه 1399/06/05 به ترتیب(شتران36480 ریال-شبندر 42290 ریال-شبریز 45310 ریال-شپنا 36790 ریال است.
      3-سئوال اصلی اینجاست چطور دولت می خواهد هر سهم پالایشی را به قیمت 10 هزار تومان بفروشد.در حالی که میانگین قیمت هر سهم پالایشی 4000 تومان است.لذا با تخفیف 20 درصدی .ارزش هر سهم پالایشی 4800 تومان می شود.
      4-حال بنا به فرمایش شما اگر خریداران به سود 100 درصدی هم قانع باشند تازه بعد از چند ماه انتظار اصل پول خود را بدست می اورند.در صورتیکه که شاخص بورس پایین نیایدوقیمت سهام کاهش نداشته باشد.
      5-یک مشکل دیگر هم وجود دارد .محصولات پالایشی بنا به تحریم وکرونا و…. امکان صادرات ندارند(امکان سود دهی محتمل است). در داخل هم حجم مصرف 50 درصد کاهش داشته است. در این صورت قیمت این سهام باید خیلی نجومی افزایش داشته باشد تا خریداران متضرر نشوند.
      6- دولت در یک پیچ ومشکل اقتصادی گیر کرده وبرای جبران کسری بودجه .ناگزیر اقدام به فروش اوراق.سهام.سلف…. می کند. این اقدام دولت موجب افزایش تورم وگرانی های سرسام اور بعدی خواهد شد. زیرا باید برای راضی نگهداشتن خریداران سهام . قیمت های کاذب را منظور میکند.
      7-تجربه دارا یکم و اوردن سهام عدالت در بورس که سبب گرانی شده پیش روی ماست. طنز تلخ روزگار ما این است که. ارزش کل سهام عدالت بعد از 13 سال صبر کردن برابر دو سکه است. وسلام

    • ناشناس

      سلام آقای محترم اولا با این تحلیل های اشتباه یک عده ای که مثل خودتون اشتباه فکر میکنند رو نا امید نکن، شما نباید از قیمت مجموع جهارم پالایشگاه میانگین بگیری ، و…….

  • کارگردان هنری

    دوستان.تمام نظرات را خواندم.
    احساس میکنم تعداد زیادی از هموطنان عزیز ما حتی الفبای اولیه بازار سرمایه و بورس را نمی دانند.وبر اساس موجی که در جامعه راه می افتد.تصمیم گرفته و حرکت می کنند. .
    کاش صدا وسیما در اگاهی دادن به مردم سهم بیشتری را بعهده می گرفت.
    کلا ما ملت جوگیری هستیم
    .یک روز حمله میکنیم به( موسسات مالی واعتباری.خودرو. طلا.دلار .مسکن و…..) وبه طمع سود زیاد .مال واموال خود را تاراج می کنیم. بعد که کل کشور را درگیر کردیم .سر جایمان می نشینیم.
    یک روز هم بنا به توصیه دولتمردی وارد بازار بورس شده و کل سازوکار بورس را به چالش میکشیم..
    اگر مسئولین بورس های دنیا بدانند در بورس ایران چه می گذرد. برای همیشه بازار بورس دنیا را تعطیل می کنند.
    خدایی رفتار اقتصادی ملت ما خودش یک کمدی درام سینمایی است.

  • سید

    سلام
    تعداد کل واحد های صندوق چندتاست؟

  • داود

    دوستان معنی این عبارت که میگه ؛ پنج درصد (5 درصد) از مبلغ جمع آوری شده در دوره پذیره نویسی به بازارگردانی واحدهای سرمایه گذاری در همان صندوق تخصیص خواهد یافت و جز دارایی‌های صندوق محاسبه می‌شود ؛ چیه؟یعنی ۵ درصد ۵ میلیون که میشه ۲۵۰۰۰۰ تومن میره تو جیب صندوق و انگار ۴۷۵۰۰۰۰ تومن سهام میدن؟

    • ناشناس

      نه دوست عزیز ،،، شما همان 5 میلیون سهم را دریافت میکنید و اون 5 درصد چیزی هست بین صاحب سهم و کارگزاری

  • پارسایی.

    سلام.وقت بخیر .تا الان من etfنگرفتم.ولی روز چهارشنبه اقدام به خرید از طریق کارگزاری مفید کردم اما روز چهارشنبه ثبت سفارش شد ولی روز بعد تو سفارشها دیدم که نوشته سفارش شما ثبت شد.در انتظار پایان دوره نویسی و همون مقدار پولی که واسه خرید زدم بلوکه شده.
    سوال من اینه آیا ؟خرید انجام شده یا پول من بلوکه شده و خریدی انجام نشده؟؟ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.منتظر جوابتون هستم?

    • ناشناس

      اکر کد تائید امده درست شده

  • بیخبر

    با سلام ، ظاهرا برای افرادی که سهم می خرند رسیدی صادر نمی شود . لطفا اگر کسی اطلاع بیشتری دارد توضیح دهد . متشکرم

    • احمد

      رسید چیه. یه کد میدن. عین صدوق اول

  • ف

    سلام من دارا دوم خریدم اما پیامک تایید نداد فقط یه شماره پیگیری داد . مگه نه اینکه باید شماره شبا بگیره پس پول سود چطور واریز میشه ؟؟؟ اخه کارتی که با اون واریز کردم به نام من نبود

    • ناشناس

      زمان ثبت نام کد ملی خودت رو وارد کردی و دیگه مهم نیست پول از حساب شخصی دیگه برداشت بشه کد ملی مهمه واقعا خرید سهام علم میخواد این دولت بی کفایت همه مردم رو وادار به خرید و فروش کرده

  • علی

    سلام کسی میدونه زمان خرید و فروش دارا دوم از طریق کارگزاری ها هست؟

  • مرتضی

    سه ماه هست خریدیم دارا دوم را / بلوکه کرده اند پول مردم را…و نمی توانیم بفروشیم و حتی اصل پول خود یا حتی با ضرر یک مقدار از اصل پول خود را پس بگیریم. دولت و سازمان بورس دزد که میگن همین هست. بورس فقط شده منبع درامد برای کسانیکه محصولات آموزشی مزخرف رو می کنند در پاچه مردم که اصلا تحلیل ها و تکنیک هایی که آموزش می دهند به درد بورس ایران نمی خورند.

  • mohammad

    سلام
    من خریدم این دارای دوم رو از طریق برنامه اپ بعد الان خیلی وقته هنوز وارد سبدم نشده تکلیف چیه ایا پولمون رفت