در واقع نشانه اصلی فروشنده‌های کاذب همین است که روی توافق با خریدار بر سر قیمت پیشنهادی به شدت مقاومت می‌کنند و واسطه‌های کارکشته این رفتار را چنین تعبیر می‌کنند که فرد از ابتدا «فروشنده واقعی» نبوده است. اعلام مکرر قیمت‌های بالا و بالاتر روالی بوده که فروشنده‌های کاذب در فروردین‌ماه در پیش گرفتند.

در ماهی که گذشت صرفا یک دسته از افرادی که به هر دلیل ناگزیر به فروش ملک بوده‌اند، حاضر به معامله شده‌اند و همان‌طور که گفته شد، تعداد این فروشنده‌های واقعی بسیار اندک بوده است. در مقابل فروشنده‌های کاذب که می‌خواهند به هر شکل ممکن مانع از برقراری ثبات قیمتی تحت‌تاثیر رکود کرونایی در بازار ملک شوند، بیشتر بوده است.

نکته قابل‌توجه این است که در جمع فروشنده‌های کاذب، تعداد سازنده‌های عرضه‌کننده آپارتمان‌های کلید نخورده به مراتب بیشتر و تعداد مالکان آپارتمان‌های کلیدخورده کمتر بوده است. این درحالی است که در جمع فروشنده‌های واقعی این نسبت معکوس بوده و مالکان واحدهای کلیدخورده عمدتا بیشتر از سازنده‌ها بوده‌اند.

در بازار مسکن کنونی سفته‌بازها نیز بار دیگر در جمع متقاضیان خرید حضور پیدا کرده‌اند. این افراد کسانی هستند که امید دارند در رکود کرونایی بتوانند معاملات با قیمت مناسب انجام دهند و در فصل تابستان بببا توقف احتمالی شیوع کرونا و بازگشت نسبی رونق به معاملات، واحدهای خریداری شده را با قیمت‌های بالاتر بفروشند.در عین حال تقاضای مصرفی نیز در بازار مسکن فروردین ماه حضور داشته است اما ویژگی این متقاضیان، بودجه ضعیف آنهاست که اغلب تناسبی با قیمت‌های پیشنهادی حباب‌آلود ندارد. با این وجود در یک برآورد کلی از وضعیت تقاضا در بازار مسکن فروردین ماه می‌توان گفت حجم متقاضیان مسکن به‌طور کلی در مقایسه با ماه‌های مشابه سال‌های گذشته به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده است و به همان نسبت شاهد افت شدید معاملات حتی در مقایسه با ماه‌های نیمه تعطیل فروردین خواهیم بود.

 منبع: دنیای اقتصاد