خبر مهم:

کد مطلب: ۲۲۰۶۲۳

قدمت صنعت شیرینی و شکلات ایران به بیش از نیم قرن می‌رسد

قدمت صنعت شیرینی و شکلات ایران به بیش از نیم قرن می‌رسد

سید محسن مرتضوی گفت: قدمت صنعت شیرینی و شکلات در ایران به بیش از نیم قرن می‌رسد.

عضو انجمن صنفی شیرینی و شکلات گفت: تولید شیرینی و شکلات ایران در تراز جهانی است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، سید محسن مرتضوی افزود: قدمت صنعت شیرینی و شکلات در ایران به بیش از نیم قرن می‌رسد.

وی در ادامه با بیان اینکه آغاز تحول رو به جلوی صنعت مزبور در کشوراز دهه 70 بوده است، اظهار داشت: خوشبختانه در این دهه تکنولوژی و دانش روز دنیا وارد ایران شد.

عضو انجمن صنفی شیرینی و شکلات گفت: تولیدکنندگان داخلی امروز محصولات متنوعی در تراز برندهای معرف دنیا تولید و به بازار مصرف عرضه می‌کنند.

وی همچنین اظهارداشت: جدا از این هم اکنون بخش عمده‌ای از ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز صنعت شیرینی و شکلات در داخل تولید می‌شود.

مرتضوی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاه به وجود بیش از هزار و 100 واحد صنفی مرتبط با صنعت شیرینی و شکلات در کشور اظهارداشت: از این تعداد 40 درصد در پایتخت شیرینی و شکلات ایران (آذربایجان شرقی) مستقر هستند.

وی با بیان اینکه هم اکنون 50 هزار نفر در صنعت شرینی و شکلات ایران مشغول کار هستند، گفت: این رقم در صورت رفع موانع تولید تا 25 درصد قابل افزایش است.

عضو انجمن صنفی شیرینی و شکلات با بیان اینکه ظرفیت تولید سالانه صنعت مزبور دو میلیون و 500 هزار تن است، افزود: در حال حاضر یک میلیون و 700 هزار تن انواع محصول در این حوزه تولید می‌شود.

وی تصریح کرد: هم اکنون محصولات تولیدی صنعت شیرینی و شکلات ایران به 66 کشور جهان صادر می‌شود که این آمار و ارقام گواهی بر کیفیت بالا و رقابت پذیری تولیدات این حوزه دارد.

مرتضوی بیان داشت: بازارهای صادراتی مهم صنعت مورد بحث ممالک حاشیه خلیج فارس، آسیای جنوب شرقی، ساحل عاج و کشورهای همسایه است.

وی گفت: بزرگ‌ترین بازارهای صادراتی محصولات شیرینی و شکلات ایران در کشورهای پیرامونی می‌توان به عراق، افغانستان، آذربایجان، ترکمنستان، تاجیکستان و روسیه اشاره کرد.

عضو انجمن صنفی شیرینی و شکلات افزود: این صادرات در سال جاری به میزان 650 میلیون دلار برای کشور ارز آوری داشته است که در صورت رفع موانع سد راه تولید این رقم تنها در بازار کشورهای همسایه طی سال 97 تا سقف یک میلیارد دلار قابل افزایش است.

وی در ادامه ضمن اشاره به وجود 800 هزار تن ظرفیت خالی تولید در صنعت شیرینی و شکلات یادآورشد: جهت بکارگیری این ظرفیت مسیرهای مختلفی منجمله تقویت صادرات، کوتاه کردن دست رقبای خارجی از بازار داخلی و مصادیقی از این نوع وجود دارد.

منبع: رادیو اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.