کد مطلب: ۲۲۱۰۹۷

وزیر راه و شهرسازی:

قطارها امسال نیم‌ساعت دیر رسیدند

قطارها امسال نیم‌ساعت دیر رسیدند

وزیر راه و شهرسازی گفت: قطارها در سال ۹۶ از مبدا، به‌طور میانگین تنها ۳۰ ثانیه تاخیر داشتند که این شاخص در مقصد به حدود ۲۸ دقیقه می‌رسد.

عباس آخوندی در مراسم بهره‌برداری از ۶۱ دستگاه واگن جدید مسافربری در آستانه سفرهای نوروزی در ایستگاه راه آهن تهران گفت: آینده توسعه حمل‌ونقل ایران باید در حوزه ریلی رقم بخورد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی افزود: حوزه جاده ای، رشد زیادی داشته است و به دلیل ماهیتش که فردگرایانه است، رشد خود را ادامه خواهد داد؛ هر چند که در حوزه جاده‌ای باید ۱۰ کریدور جدید ایجاد کنیم و طول آزادراه‌ها به ۱۰ هزار کیلومتر رسیده و همچنین آزادراه‌ها و بزرگراه‌های کشور به شبکه آزادراه‌های آسیایی متصل شود.

آخوندی تصریح کرد: آنچه در حمل و نقل ایمن، سالم، سبز و دوستدار محیط زیست، افزایش دهنده بهره‌وری اقتصادی و کاهش دهنده مصرف سوخت به شمار می‌رود، حمل‌ونقل ریلی چه در حوزه بار و چه در حوزه مسافری است.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: عقب‌ماندگی این بخش در برابر جاده بسیار کم است و سهم ریل از حمل بار و مسافر در برابر جاده به سختی به ۱۰ درصد می‌رسد و نیاز به سرمایه‌گذاری فراوان به خصوص در حوزه باری و توسعه شبکه ریلی داریم.

وی اظهار داشت: با این حال، امسال شرکت راه‌آهن ۷۰۰ کیلومتر و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور، ۵۱۶ کیلومتر ریل جدید احداث کردند؛ ولی باید در دولت دوازدهم بتوانیم تمام مراکز استانها را به شبکه ریلی وصل کنیم.

آخوندی به اهمیت توسعه حمل‌ونقل حومه‌ای اشاره و خاطرنشان کرد: حمل‌ونقل حومه‌ای ریلی، نظام شهرسازی در تمام شهرهای ایران را تغییر خواهد داد و تنها نشانه معنادار ابهام دو وزارت راه و مسکن، ایجاد حمل‌ونقل ریلی حومه‌ای است.

به گفته این عضو کابینه دولت دوازدهم، اگر حمل‌ونقل حومه‌ای ریلی را در سالهای قبل اجرا می‌کردیم؛ درحال حاضر شهرهای جدید اطراف تهران بهترین سکونت‌گاه‌ها برای زندگی بودند که کیفیت بالایی از نظر زندگی داشتند؛ مهمترین علت عقب‌ماندگی شهرهای جدید، نبود حمل‌ونقل ریلی حومه‌ای است.

وی افزود: دستیابی به چنین حمل‌ونقلی نیاز به سرمایه‌گذاری چندین میلیارد دلاری دارد، تا بتوانیم به رشد چند صددرصدی در بخش حمل‌ونقل حومه‌ای دست یابیم. در این صورت هم با آلودگی محیط زیست مقابله کرده‌ایم و هم فشار زیادی که بر روی مرکز کلان‌شهرها از نظر ترافیک و حمل‌ونقل وجود دارد را کاسته و زندگی با کیفیت در شهرهای جدید اطراف تهران خواهیم داشت.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه امروز اساسنامه شرکت حمل‌ونقل حومه‌ای به هیات وزیران ارسال شد، گفت: براساس این اساسنامه، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه مشترکا این سیستم را برعهده خواهند داشت. همچنین این شرکت در سال‌های آینده تاسیس خواهد شد ولی برای توسعه آن باید از صندوق توسعه ملی استفاده کنیم چون چندین میلیارد دلار پول نیاز دارد.

به گفته آخوندی دولت باید در طول دو برنامه توسعه پنج ساله، مبلغ ۵۰ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی سرمایه‌گذاری کند که سالانه سرجمع ۵ میلیارد دلار در حوزه ریلی اعم از زیرساخت و ناوگان نیاز به سرمایه‌گذاری داریم. به خصوص که گلوگاه بزرگ ما در سال‌های آینده کمبود ناوگان است.

وی افزود: برای ایام تعطیلات سال نو که تا ۱۵ فروردین برنامه‌ریزی شده است، ۴ هزار و ۸۴۰ رام قطار آماده شده که نسبت به نوروز ۹۶، ۱۵.۷ درصد رشد داشته است.

آخوندی گفت: همچنین یک میلیون و ۷۷۲ صندلی آماده شده که نسبت به نوروز ۹۶ معادل ۰.۸ درصد رشد نشان می‌دهد. ضمن اینکه در نوروز ۹۷ میزان مسافر به ۲۴.۵ میلیون مسافر می‌رسد که رشد ۶.۵ درصدی نسبت به سال جاری خواهد داشت.

وزیر راه و شهرسازی در پایان خاطرنشان کرد: امسال ۶۱ واگن مسافربری به بهره‌برداری می‌رسد که ۲۷ واگن آن نو بوده و ۳۴ واگن نیز بازسازی اساسی شده است.

وی افزود: ضمن اینکه میانگین تاخیرات راه‌آهن از مبد در سال ۹۶ کمتر از ۳۰ ثانیه بوده اما در مقصد حدود ۲۸ دقیقه بوده است. همچنین شرکت راه‌آهن موظف است در سال آتی، اینترنت را به تمام قطارهای مسافری تسری بدهد.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.