به گزارش تجارتنیوز، احسان خاندوزی با بیان مشخصات طرح مجلس برای مالیات بر عایدی سرمایه گفت: با وضعیت خاصی که اقتصاد ما در حال حاضر دارد، فعلا کارکرد مالیات بر عایدی سرمایه باید کاملا تنظیمگرایانه باشد. در واقع این مالیات در گامهای اول باید کاملا سختگیرانه و تنظیمی باشد و سپس در آینده میتوانیم استفاده درآمدی نیز از این مالیات داشته باشیم.
وی در جمعبندی نشستهای همایش افزود: این مالیات چهار نوع دارایی را شامل میشود یعنی املاک با انواع کاربری، وسایل نقلیه، جواهر و طلا و انواع ارز، مشمول این مالیات خواهند شد.
وی گفت: معافیتهای متعددی نیز به نفع نیاز مصرفی خانوارها در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال برای وسایل نقلیه به تعداد اعضای خانوار معافیت در نظر گرفته شده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دو دسته نرخ در طراحی متن فعلی کمیسیون اقتصادی در نظر گرفته شده است بیان کرد: دسته اول مربوط به مجموع عایدی سرمایه داراییهای است که کمتر از یکسال نگهداری میشوند و دسته دوم مربوط به مجموع داراییهایی است که بیش از یک سال از نگهداری آنها میگذرد.
وی ادامه داد: مباحث کارشناسی پیرامون تعدیل تورمی انجام شده است و تا الان تعدیل تورمی بر روی نرخ در کمیسیون اقتصادی نهایی نشده است.
وی با اشاره به اینکه سیاستگذار میخواهد اصابت مالیاتی به گروههای کوچک، ذینفع و سوداگر بازدارنده و گزنده باشد، گفت: لازمه رصد کل تعاملات اقتصادی این است که حسابهای تجاری و غیر تجاری رصد بشوند و به کدهای ملی اشخاص مرتبط شوند. درواقع رصد حسابها مقدمه اخذ عادلانه و دقیق سیجیتی است و در صورت اجرای درست مالیات بر عایدی سرمایه، نوبت به مالیات بر مجموع درآمد (پیآیتی) میرسد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: از نظر بنده مالیات بر مجموع درآمد مقدم بر مالیات بر عایدی سرمایه است اما اگر سیجیتی خوب اجرا نشود پیایتی نیز خوب اجرا نمیشود. بنابراین باید ابتدا سیجیتی اجرایی شود.
وی ادامه داد: با وضعیت خاصی که اقتصاد ما در حال حاضر دارد، فعلا کارکرد مالیات بر عایدی سرمایه باید کاملا تنظیمگرایانه باشد. در واقع این مالیات در گامهای اول باید کاملا سختگیرانه و تنظیمی باشد و سپس در آینده میتوانیم استفاده درآمدی نیز از این مالیات داشته باشیم.
وی در پاسخ به شمولیت داراییها نیز گفت در رابطه با شمولیتها نتوانستیم کمیسیون اقتصادی را قانع کنیم که از همه داراییها مالیات بر عایدی سرمایه اخذ شود و تا چند سال آینده صلاح اینطور است که از داراییهای بانکی و سهام مالیات اخذ نشود.
منبع: مهر
آخرین اخبار حوزه اقتصاد کلان را در صفحه اقتصاد کلان تجارتنیوز بخوانید.
تورم دزدی از جیب مردم فقیر و بدبخت مالیات بر عابدی سرمایه یعنی اگر کسی که بدبخت خونه ای خریده باشه و از بدهی زیاد ندونه چیکار کنه و مجبور به فروش خونه اش بشه این پول که بی ارزش شده و قیمت خونه را بالا برده مالیات هم بده متاسفم برای این طرز فکر اینو من میفهمم قانونگذاران نمیفهمند
رئیس جمهورش که 6 کلاس بیشتر سواد نداره از رئیس مجلسی که در نهضت سوادآموزی درس خوانده یا نماینده بیسواد که بیشتر نمیشه انتظار داشت عزیزم.
تا حالا سر جیب مردم بودن حالا آمدن تو خونه زندگی مردم،، فرش زیر پای مردم و از زیر پاشون در میارن،، مملکت وکم نیستی کردن،، خودشون هم براشون فرقی نمیکنه سرمایه ها رو خارج کردن بچه هاشون و خارج،، مردم بایستی حسرت زندگی عرب های خلیج فارس وبخورن چون حق ندارند ماشین بالای یک میلیارد و خونه بالای ده میلیارد داشته باشند،، یا طلا به دستشون باشه،، ببینن مالیات باید بدهند،، چاره چیه خداحافظ ایران??
بورس سرمایه گذاری مستقیم و قبول ریسک معامله سهام است و بنحوی کمک به اقتصاده اصلا نباید مالیاتی گرفته بشه ولی همین حالا در واقع از معاملات فروش مالیات کسر میشه.
سپرده گذاری کجاش سرما گذاری هست شخصی که پول تو بانک میذاره میدونه سرمایش کجا استفاده میشود؟ پس چون اصلا سرمایه گذاری نیست یا لااقل سرمایه گذاری مستقیم و واقعی نیست باید مالیات دریافت بشه
آره اگه میخواستن واقعا از اقتصاد و بورس و سهامداران حمایت کنند از سپرده گذاری بانک مالیات
می گرفتند مثل بقیه دنیا و هرگونه مالیات رو از بورس برمیداشتند حتی از خود شرکتهای تولیدی ارزآور هم مالیاتی نمیگرفتندکه باز کمک به سهام و سهامدار بود و به تولید و اشتغال هم کمک میشد
نه بیا بگیر مالیات هیچ چیزی نمیدیم شما مردم بدبخت کردین مالیات هم می خواین منتظر باشین
به هیچ عنوان نباید این مالیات با تورم تعدیل شود زیرا دیگر بازدارنده نخواهد بود.
از سهام مالیات مستقیم بر روی معاملات فروش میگیرند میخواستند چند بار مالیات بگیرند همون مالیات نیم درصد فروش هم که هست الان زیاده باید حذف بشه همینطور کارمزد کارگزاری تعدیل بشه
لطفاً با نرفتن در صف فروش، اجازه رشد به بازار بدین
نوسان گیران در شرایط فعلی بازار سرمایه پشیمان خواهند شد.