موضوعات داغ: # آینده اقتصاد ایران # بمب هسته‌ای # مقتصاد # Gemini 2.5 Pro # گوگل # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا

“نه به تصادف” پویشی برای پاسخگوکردن بازیگران عرصه رانندگی

مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل بیمه مرکزی گفت: قضاوت شتابزده درباره طرح‌های در حال اجرا که هنوز به ایستگاه‌های انتهایی خود نزدیک نشده در نگاه خوشبینانه نشانه ساده‌انگاری در خصوص مقوله فرهنگ و فرهنگسازی است.

به گزارش تجارت نیوز، جواد گودرزی افزود: رویکرد علمی و نگاه آماری به طرح‌ها و پروژه‌های فرهنگسازانه یکی از ضرورت‌های توسعه کشور است که گاه در هیاهوی خودنمایی، غوغاسالاری و رفتار ویترینی هنروران فرهنگی گم می‌شود.
وی تصریح کرد: کاهش تلفات جاده‌ای و حتی افزایش آن با موفقیت یک طرح یا شکست آن قابل سنجش نیست چرا که مهار پدیده چندلایه تلفات جاده‌ای با شاخص‌ها و عوامل پرشماری گره خورده است. مرور آمار معتبر و قابل اعتنای تصادفات و سوانح کشور در سال‌های اخیر می‌تواند نمایه قابل قبولی از شرایط حاضر ارائه دهد.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل بیمه مرکزی اضافه کرد: بزرگنمایی و کوچک‌نمایی نقش عوامل انسانی، زیرساخت راه‌ها، خودروسازی و سایر بازیگران جاده‌های کشور از مهمترین دلایلی است که کنترل سوانح و مهار تلفات انسانی را با بحرانی جدی روبرو کرده است.
گودروزی گفت: تعیین سهم هر یک از عوامل و دستگاه‌های نظارتی و اجرایی مرتبط یکی از راه‌حل‌های برون‌رفت از این تراژدی است که در دهه‌های اخیر مورد غفلت واقع شده و باید برای تحقق این امر چاره‌ای اندیشید.
وی خاطرنشان کرد: نگاه واقع‌بینانه به آمارهای قابل اتکاء که در پیمایش متفاوت و منحصر بفرد اخیر از سوی بیمه مرکزی با موضوع پیامدهای اقتصادی و اجتماعی تصادفات بر خانواده‌های ایرانی توسط موسسه ایسپا و با مشارکت مسوولانه صندوق تامین خسارت‌های بدنی منتشر شد، بسیاری از معادلات ذهنی سیاستگذاران و تصمیم‌سازان را عوض می‌کند. به برخی از این اطلاعات دقت کنید؛
_ یک سوم از ایرانیان دارای تجربه تصادف سخت بوده‌اند.
_ ۴۱ درصد از پاسخگویان گفته‌اند هزینه درمان و تعمیر وسیله نقلیه خودشان را از محل پس‌انداز خود تامین کرده‌اند.
_ ۳۸درصد گفته‌اند بیمه هیچ نقشی در تامین هزینه‌های درمان آنها نداشته است.
_ ۳۸ درصد گفته‌اند تصادف بر شغل و درآمد آنها تاثیر گذاشته است.
_ تصادف تاثیر جدی بر وضعیت اقتصادی افراد داشته و موجب بیکاری و از کار افتادگی مصدومان و حادثه‌دیدگان شده است.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل بیمه مرکزی همچنین گفت: صنعت بیمه در بین ذینفعان فرآیند کاهش تلفات جاده‌ای، نقشی دوگانه ایفا می‌کند. به بیان ساده‌تر ماموریت مهار آمار قربانیان و مصدومان جاده و ایجاد تناسب بین دریافت حق بیمه و ضریب خسارت در کنار ایفای مسئولیت اجتماعی بیمه‌گران یک موقعیت استثنایی را برای این بازیگر مهم فراهم کرده است.
گودرزی افزود: پویش «نه به تصادف» در کنار نمایش غرورآمیز مشارکت ملی تمامی ذینفعان و متولیان صیانت از جان و حقوق مردم یک گام بلند به سمت پاسخگو کردن دستگاه‌هایی است که پیش از این، میزان قصور یا تقصیر خود را انکار می‌کردند یا لااقل اندک می‌شمردند.
وی گفت: این پویش ملی به خودروسازان هشدار داد که مولفه مقاوم‌سازی را جدی‌تر بگیرند. به پلیس راه، تلنگر زد که بازدارندگی را بر مجازات متخلفان و قانون‌شکنان، مقدم بدانند. به مجموعه وزارت راه و به ویژه راهداری‌ها نهیب زد که استانداردسازی مسیرها و اصلاح هندسی جاده‌ها برای سلامتی و بقای مردم حتی از نان شب هم واجب‌تر است. در این میان صنعت بیمه نیز خود را از کوتاهی در زمینه کنترل ریسک‌های موجود مصون نمی‌داند و در آینده نزدیک با بهره‌گیری از ابزارهای الکترونیکیِ بروز و هوش مصنوعی، چرخه مدیریت ریسک را تکمیل خواهد کرد و ان‌شاءالله دخالت ریسک‌های رانندگی در صدور بیمه‌نامه‌های خودرو را موثرتر از قبل خواهد ساخت.
گودرزی پایان سفرهای نوروزی و فاصله آن تا مسافرت‌های تابستانی را یک فرصت طلایی دانست که به اندازه جان ده‌ها انسان، ارزش دارد.
وی در پایان گفت: بکوشیم با کژمنشی‌های یکسونگرانه و لجاجت‌های جناحی این فرصت ارزشمند را از کف ندهیم که موج خسارات آن تمامی دستگاه‌های ذیربط را در بحرانی غیرقابل مهار، فرو خواهد برد.

منبع: ایرنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی