موضوعات داغ: # نفت # ماهواره # چین # ایران و اروپا # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی # قیمت خودرو امروز # پیش بینی بازارها

وزارت نیرو برای تحویل فاضلاب خام، ارقام نجومی می‌خواهد/ برای آبیاری فضای سبز تقاضای پساب کردیم اما قرارداد بسیار سنگینی جلوی ما گذاشتند

آلودگی منابع آبی به فاضلاب
معاون توسعه و پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: مجموعه وزارت نیرو برای تحویل فاضلاب خام نیز ارقام نجومی اعلام کرد که این موضوع با تصریح قانون مصوب هیئت دولت مغایر است.

به گزارش تجارت نیوز، زهره حسامی، معاون توسعه و پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره ساماندهی قنات‌های تهران گفت: ساماندهی قنات‌ها شامل لایروبی، کول‌گذاری، اصلاح گالری، ایجاد استحکام و همچنین اصلاح مسیرهای از‌ بین‌رفته می‌شود. در حال حاضر با همکاری سازمان بوستان‌ها و اداره کل خدمات شهری در حال تدوین برنامه عملیاتی هستیم.

معاون توسعه و پایش ادامه داد: شیوه استفاده از قنات احیا شده، تفاوت خاصی با دیگر قنات‌ها ندارد. عموماً برداشت از مظهر قنات و گاها از میله قنات‌ها صورت می‌گیرد.

وی در مورد ویژگی قنات‌های تهران توضیح داد: قنات‌ها ساختار مشخصی دارند که شامل چندین میله قنات، گالری، مظهر و مادرچاه است و امکان دارد یک رشته قنات در محدوده جغرافیایی وسیعی قرار داشته باشد. قنات‌های در اختیار شهرداری تهران حدود ۱۰۰ رشته است که حدود نیمی از آن‌ها دایر و در حال استفاده است.

احیای قنات در مناطق خشک نقش ویژه‌ای در مدیریت منابع آبی ایفا می‌کند

معاون توسعه و پایش با تمایزگذاری بین شیوه‌های استفاده از قنات‌ها گفت: شیوه ناصحیح مدیریت شامل عدم تعیین‌تکلیف، آلوده شدن آن با سایر آب‌ها و ورود فاضلاب و سایر آلاینده‌ها و قطع و انحراف مسیر قنات به‌دلیل ساخت‌وساز و حفاری‌ها است. به‌عبارتی هدف از این کار، بهره‌برداری از قنات به‌عنوان منبع آبی و جلوگیری از اختلاط و آلودگی آن است.

احیای قنوات با فرونشست ارتباط مستقیم ندارد

وی در مورد ارتباط احیا قنات‌ها با مدیریت بحران فرونشست توضیح داد: موضوع احیای قنوات با فرونشست ارتباط مستقیم ندارد. دلیل اصلی فرونشست، استفاده بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی است که برای کاهش آن می‌بایست نسبت به افزایش راندمان، کاهش برداشت آب، استفاده از سایر منابع آبی غیر وابسته به سفره، تزریق آب سفره و موارد این‌چنینی اقدام کرد.

به گزارش ایلنا، سخنگوی صنعت آب اخیراً ادعا کرده است: از ۷۰۰ حلقه چاه آب که در اختیار شهرداری قرار دارد، ۵۵ حلقه چاه کیفیت آب شرب دارد. ما تقاضا کردیم شهرداری این چاه‌ها را در اختیار وزارت نیرو قرار دهد و در ازای آن پساب تحویل بگیرد. اما تاکنون اقدام نشده است.

آمارهای اعلامی درباره تعداد چاه‌ها و میزان برداشت صحیح نیست

حسامی در واکنش به این ادعا گفت: متأسفانه در کشور ما به‌جای مسئولیت‌پذیری و تلاش برای حل مشکل، عموماً به دنبال مقصر هستیم. فارغ از آمارهای تعداد چاه‌ها و میزان برداشت که صحیح نیست، در خصوص موضوع تحویل چاه‌ها و استفاده از پساب، متأسفانه مجموعه وزارت نیرو کمترین همکاری را انجام می‌دهد و قیمت‌هایی برای پساب اعلام می‌کند که استفاده از آن را برای فضای سبز غیرممکن می‌سازد.

وی ادامه داد: بر اساس قانون هوای پاک، وزارت نیرو باید پساب تصفیه‌شده را به شهرداری جهت توسعه و نگهداشت فضای سبز تحویل دهد؛ ولی در مواردی که همکاران ما تقاضای تحویل پساب کردند، قرارداد بسیار سنگینی را جلوی روی آن‌ها قرار دادند؛ در حالی که این پول هم در اعتبارات دولتی دیده شده و هم در قبوض از مردم دریافت شده و مجدداً از شهرداری مطالبه می‌شود.

وزارت نیرو برای تحویل فاضلاب خام ارقام نجومی می خواهد

معاون توسعه و پایش افزود: حتی در بعضی نقاط که آمادگی احداث تصفیه‌خانه بر روی فاضلاب وجود دارد، مجموعه وزارت نیرو برای تحویل فاضلاب خام نیز ارقام نجومی اعلام کرد که این موضوع با تصریح قانون مصوب هیئت دولت مغایر است.

وی در آخر تاکید کرد: به‌هرحال در هر مجموعه ممکن است کمبودها و ضعف‌هایی نیز وجود داشته باشد و بهتر است همگی به‌جای پیدا کردن مقصر، به دنبال تعامل و راهکار باشیم.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی