کد مطلب: ۵۱۴۰۵۴

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

زیان ۳ هزار میلیارد تومانی سومین بانک بزرگ بورسی

زیان ۳ هزار میلیارد تومانی سومین بانک بزرگ بورسی

بر اساس آخرین صورت مالی منتشر شده بانک صادرات، این بانک اگرچه توانسته ۶۰ درصد از از زیان انباشته خود را جبران کند اما پایان آذر ماه امسال هنوز بیش از ۳ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، بانک صادرات با ۱۷٫۵ هزار میلیارد تومان سرمایه ثبتی، سومین بانک بزرگ بورس است.

آخرین صورت مالی منتشر شده (منتهی به پایان آذرسال جاری) این بانک حاکی از آن است که بانک صادرات، ۴۳۳٫۸ هزار میلیارد تومان دارایی و در مقابل ۴۱۱٫۳ هزار میلیارد تومان بدهی دارد.

این درحالی است که پایان سال ۹۸ بانک صادرات حدودا ۳۲۴ هزار میلیارد تومان دارایی و تقریبا ۳۰۸ هزار میلیارد تومان بدهی داشته است.

براساس ترازنامه این بانک، مهم‌ترین عامل در رشد دارایی بانک صادرات «سرمایه‌گذاری در سهام و سایر اوراق بهادار» و مهم‌ترین دلیل افزایش بدهی‌های آن، رشد «سپرده‌های دیداری و مشابه» بوده است.

بیش از ۳ هزار میلیارد تومان زیان انباشته!

بانک صادرات ابتدای دوره مالی خود (پایان سال ۹۸) هشت هزار و ۱۹ میلیارد تومان زیان انباشته داشته است. طی ۹ ماه ابتدای امسال موفق شده ۶۰ درصد از این زیان را جبران کند. با این حال بانک صادرات هنوز هم سه هزار و ۲۵۹ میلیارد تومان زیان انباشته دارد.

در واقع رقم باقی مانده از زیان انباشته بانک صادرات در آخرین ترازنامه‌اش هنوز تقریبا به بزرگی یک ماه یارانه نقدی دریافتی کل مردم ایران یا کمی کمتر از سرمایه تاسیس بانکی به بزرگی بانک کارآفرین است!

درحالی که احمد فاضلی، معاون مالی بانک صادرات ایران پایان شهریورماه به ایسنا گفته بود: «بانک صادرات ایران نه تنها در صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای و سالانه مربوط به سال ۹۹ زیان انباشته ندارد، بلکه سود قابل توجهی شناسایی می‌شود.»

اختلاف ۶٫۳ درصدی با حداقل قانونی

همچنین در یادداشت‌های گزارش ۹ ماهه منتشر شده، که البته پایان دی ماه به ترازنامه متصل شده‌اند، نسبت کفایت سرمایه بانک صادرات تا پایان آذر امسال ۱٫۷ درصد اعلام شده است.

این درحالی است که بانک مرکزی حداقل نسبت کفایت سرمایه را هشت درصد اعلام کرده است. البته این هشت درصد مطابق با مقررات کمیته بال ۱ تدوین شده، در بسیاری از کشورها قوانین بال ۳ اجرا می‌شود که بر اساس آن نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری باید حدود ۱۲٫۵ درصد باشد.

براساس قوانین بانک مرکزی، بانک‌های غیردولتی که نسبت کفایت سرمایه آن‌ها کمتر از سه درصد است باید ظرف ۹۰ روز افزایش سرمایه دهند، در غیر این صورت منحل خواهند شد. با این حساب ظاهرا قوانین و مسائل مربوط به نظارت بر بانک‌ها بررسی و تعیین تکلیف می‌شوند، اما فقط روی کاغذ!

نمونه آن هم این است که با وجود اختلاف فاحش کفایت سرمایه بانک صادرات با حداقل قانونی، نه تنها برخوردی با آن نمی‌شود بلکه معاون امورمالی آن پایان تابستان با افتخار نوید بهبود کفایت سرمایه داده و گفته: به درستی و با اطمینان در خدمت تسهیلات‌گیرندگان هستیم. تولیدکنندگان واقعی می‌توانند روی بانک صادرات ایران به عنوان یک بانک مطمئن حساب کنند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    تیترهایتان خیلی جانبدارانه است اصلا شما با نمادهای بانکی مشکل دارید.
    حتما سهام بانکی ندارید یا میخواهید نوسان بگیرید. به جای تیتر بالا میتونستید بنویسید.
    ( کاهش 60 درصدی زیان انباشته ی بانک صادرات)
    یا تیتر میزدید ( زیان انباشته ی بانک صادرات با 60 درصد کاهش به 3 هزار میلیارد تومن رسید.)

  • ناشناس

    از بورس بر دارید…..

  • ناشناس

    چرا زیان بانک دوولتی مثل مسکن را نمینویسی مهفان بیگلی تو فقط بلدی بنویسی بانک اینده ورشکست شد چرا حالا نمینویسی ترازنام ه اش را ظرف سه ماه اورد بالا بانک اینده پنج میلیون سپرده گذار داره بیشترین املاک را داره مودبترین و با کلاسترین و معاشرترین کارمندها را داره خدا وکیلی بهترین بانکه چشم حسودا گور بشه بانک ایندهخاریست در چشم حسودها

  • ناشناس

    هر وقت بحث زیان بانکها میشه روز بعدش سهام های اون بانک شروع به ریزش میکنه امید وارم که فردا سهام داران بانک صادرات هول نشن وسهام هاشونو به سادگی به خا طر زیان ده بودن بانک صادرات از دست ندن

  • ناشناس

    تمام اطلاعات اشتباه و جهت‌گیری شده‌اند برای تخریب و فروش سهام توسط سهام داران

  • محمد علی سلطانی .

    سلام با توجه به عدم بی طرفی نویسنده و جهت دار بودن نوشته های این دختر خانم ، خواندن آثار ایشان نوعی وقت تلف کردن هست و هیچ اعتبار علمی ندارد متاسفانه . البته قبلا من در این خصوص دیدگاهم را نوشته بودم ولی ظاهرا به مذاق تجارت نیوز خوش نیامده بود که نشر نداد . گویا در نوشته باید کمی تملق چاشنی شود تا مجوز نشر پیدا کند . این نوشته هم به احتمال زیاد قابل نشر نخواهد بود