موضوعات داغ: # ایلان ماسک # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا # قیمت سکه # قیمت طلا # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس

پاسخ به ابهامات کارشناسان HSE در خصوص آزمون تأیید صلاحیت/ به دنبال درآمدزایی نیستیم

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به ابهامات کارشناسان HSE در خصوص آزمون تأیید صلاحیت و شرایط کاری آنان پاسخ داد.

به گزارش تجارت نیوز، «علی نصیری» رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره درآمد کارشناسان HSE اظهار کرد: حقوق و دستمزد کارشناسان HSE با ما نیست و طرف قرارداد، پیمانکاران شهرداری هستند. این مسائل را باید کارگر با کارفرما با هم حل کنند و ما مسئولیتی در این حوزه نداریم.

وی افزود: پیش‌تر در انتخاب کارشناسان HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) پیمان‌های شهرداری نظامی سنتی برقرار بود. در آن نظام سنتی، پیمانکاران به سازمان، شرکت مربوطه یا منطقه شهرداری مربوطه نامه می‌زدند و افرادشان را معرفی می‌کردند. نیروهای ما نیز یک آزمون شفاهی یا کتبی می‌گرفتند و او را یا تأیید و یا رد می‌کردند و بعد هم او می‌رفت و هر جا دلش می‌خواست مشغول به کار می‌شد. گاهی اوقات دو یا سه جا و گاهی اوقات هم ده یا بیست جا همزمان مشغول بود. در بعضی از جاها می‌دیدیم که کار اساساً صوری است و کار HSE انجام نمی‌شود و فقط یک مهر زده شده است. یعنی کار کیفیت کافی را نداشت.

نصیری ادامه داد: ما این بار با همفکری با دانشگاه و با مشاورین خود در سازمان، آزمون سراسری تعیین صلاحیت کارشناسان HSE پیمانکاران را در تاریخ ۵ بهمن، برگزار کردیم. سوالات آزمون را تیمی از برجسته‌ترین استادان حوزه‌های مختلف به‌صورت تخصصی و مشابه آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری طراحی کردند و این کار کاملاً زیر نظر حراست و بازرسی شهرداری با امنیت کامل انجام گرفت تا سوالات لو نروند یا فروخته نشوند. آزمون پنج سؤال تشریحی داشت که باید آن را می‌نوشتند اما قسمت تستی آزمون، شامل ۱۵۰ سوال بود که کاملاً الکترونیک در سایت‌ها گرفته شد و روز نخست اسفند هم نتایج اعلام گردید.

نصیری تأکید کرد: این اتفاق باعث شد که تعداد زیادی از این افراد کتاب‌ها را مرور کرده و به‌روز شوند. همچنین دیگر هر کسی با هر سطح دانشی به خود اجازه ندهد وارد این کار فنی -که جان مردم به آن وابسته است- شود. این اولین سال برگزاری این آزمون بود و سال آینده تکرار خواهد شد.

وی تصریح کرد: در نیمه اول سال آینده، نام و ویژگی‌های کارشناسان در نرم‌افزاری که در حال افتتاح آن هستیم، ثبت خواهند شد. به این صورت که اگر عملکرد خوبی داشته باشند، به عنوان کارنامه مثبت ثبت می‌شوند و اگر عملکرد منفی داشته باشند و ترک فعل آن‌ها -خدای ناکرده- منجر به حادثه گردد و به قیمت جان کسی تمام شود، قطعاً در بلک‌لیست قرار خواهند گرفت. اینگونه، کار نظم پیدا خواهد کرد و برای آنان که نمره پایینی آورده باشند، دوره‌های آموزشی در نظر خواهیم گرفت.

نصیری خاطرنشان کرد: ما به عنوان سامان‌دهنده، تلاش می‌کنیم مشکلات صنفی آن‌ها را هم دنبال کنیم و پیگیر باشیم که حداقل حقوقی هم برایشان تعریف شود. هرچند -همانطور که گفتم- این جزء وظایف ما محسوب نمی‌شود و مسئولیت قانونی در حوزه مسائل صنفی نداریم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در واکنش به اعتراض کارشناسان HSE به پذیرش فارغ‌التحصیلان رشته‌های نیمه‌مرتبط در آزمون گفت: آن عزیزانی که رشته‌های HSE و بهداشت حرفه‌ای را خوانده‌اند، نگاهی به تعداد فارغ‌التحصیلان رشته خودشان در کشور بیندازند. خود من نیز عضوی از این خانواده و از اعضاء هیئت علمی دانشکده بهداشت یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی هستم. من خود نظام سلامتی‌ام و جزء همین مرتبطین هستم. یعنی این‌گونه نیست که غریبه باشیم و از بیرون به ماجرا نگاه کنیم.

او ادامه داد: ولی همین الان ۶۰۰ نفر هستند که کارهای شهرداری را انجام می‌دهند و دو سوم آن‌ها رشته غیرمرتبط دارند. مگر اصلاً این تعداد فارغ‌التحصیل رشته مرتبط وجود دارد؟ خیلی از فارغ‌التحصیل‌های بهداشت حرفه‌ای و HSE در پیمانه‌های نفت و گاز و صنایع، کارهای شیک می‌کنند و تعداد اندکی از آن‌ها به ما می‌رسد.اگر روزی کشور این بضاعت را داشت که ما تعداد کافی فارغ‌التحصیل رشته‌های مرتبط داشتیم، به این‌ها محدود می‌کنیم. ولی وقتی وجود ندارد، وقتی پیمان بدون کارشناس می‌ماند، ما باید با افراد آموزش‌دیده رشته‌های نیمه‌مرتبط (نه غیرمرتبط) از رشته‌های فنی مثل برق، عمران، معماری و خیلی از رشته‌ها که با این حوزه مرتبط هستند، کار کنیم.

نصیری گفت: به هرحال آموزش‌دیدگان این رشته‌ها ۵ یا ۱۰ یا ۱۵ سال است که در این حوزه کار میدانی می‌کنند و از فارغ‌التحصیلان HSE، تجربه بیشتری در میدان دارند. ما مجموعه این‌ها را در نظر می‌گیریم. بله، رشته مرتبط نمره بالاتری می‌آورد، ولی اگر من انحصار ایجاد کنم، این پیمان‌ها خالی می‌ماند.

وی اضافه کرد: البته فکر می‌کنم هر کسی هم که فارغ‌التحصیل باشد، در آزمون قبول شده است. چون ما در این دوره اول خیلی سهل‌گیرانه و با روی گشاده برخورد کردیم. تقریباً تنها کسانی را رد کردیم که نمره‌های خیلی پایینی آورده بودند و دانش ناکافی داشتند. بین افرادی که حتی نمره‌های متوسط داشتند، کسی نبوده که رد شده باشد.

نصیری تذکر داد: البته سهل‌گیری تا حدی که آن کف استانداردها خدشه‌دار نشود. یعنی آزمون سخت‌گیرانه گرفته شد، البته در نمره این‌طور نبود که ما بخواهیم نمرات فقط بالا و رتبه‌های الف را قبول اعلام کنیم. ولی آن حداقل‌ها رعایت شده است. اگر می‌خواستیم حداقل رعایت نشود، چرا آزمون برگزار کردیم؟ آزمون برگزار شد که آن حداقل رعایت شود.

این مقام مسئول در شهرداری تهران همچنین اعلام کرد: قبولی در آزمون هم تنها بخشی از هدف ما بود. هدف دیگر این بود که افراد را از لحاظ کیفی شناسایی کنیم که نمره‌ها در چه درجاتی است و در چه حوزه‌هایی ضعف دارند. ما الان یک بانک اطلاعاتی به دست آورده‌ایم که بر اساس آن می‌توانیم به کمک افراد بیاییم.

وی درخصوص هزینه برگزاری کلاس‌های آموزشی نیز توضیح داد: تلاش ما این است که یا هزینه نداشته باشد و یا هزینه‌ها حداقلی باشند. این‌طور نیست که ما فضای درآمدی داشته باشیم. ما اصلاً سازمان درآمدی نیستیم و حساب درآمدی نداریم.

نصیری افزود: درمورد آزمون نیز که از داوطلبان پول گرفته شد تعداد اندکی از آنان به پرداخت هزینه اعتراض داشتند. درصورتی‌که در این آزمون دانشگاه علمی کاربردی ثبت‌نام کرد که توانست پول بگیرد. داوطلبان تنها ۵۰ درصد از هزینه آزمون را پرداخت کرده‌اند. به همان میزان که دوستان پرداخته‌اند، ما بابت هزینه طرح سوال، برگزاری آزمون و اجاره سایت و غیره به آن اضافه کرده‌ایم. یعنی سازمان مدیریت بحران تهران دقیقاً معادل پرداختی داوطلب، یارانه داد و این آزمون برگزار شد. آن عدد هم مصوبه وزیران بود و ما به آن استناد کردیم.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: آموزش‌های ما همین الان برای مردم رایگان است. من تمام تلاشم را می‌کنم که اگر بودجه کافی داشته باشیم و در مضیقه قرار نگیریم، یا رایگان انجام دهیم یا حداقل یک هزینه تمام‌شده را در نظر بگیریم. این‌طور نیست که فضای درآمدزایی داشته باشیم. ما یک سازمان سیاست‌گذار و حاکمیتی هستیم و خیلی دنبال درآمد نیستیم. سازمان ما هیچ حساب درآمدی ندارد. وظیفه شهرداری و دولت است که به ما پول بدهند، ما وظیفه خرج کردنش را داریم.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی