موضوعات داغ: # ارز تک نرخی # سیاست ارزی # قیمت حبوبات # آینده اقتصاد ایران # اخبار برجام # مقتصاد # LM Arena # ماوریک

لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های بازار مشتقه برای جذب و تجهیز منابع

فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از ابزارهای مشتقه در تجهیز منابع مالی بخش تولید، گفت: بازار سرمایه در ذات خود، بستری برای تامین مالی صنعت و تولید از طریق ابزارهای نوین مالی از جمله ابزارهای مشتقه است. در اقتصاد ایران که حجم نقدینگی در حال افزایش است -نقدینگی در بهمن ۱۴۰۳ به ۱۰ هزار همت رسیده - ضروری است این منابع به جای هدایت به سمت فعالیت‌های سوداگرانه، در خدمت بخش واقعی اقتصاد قرار گیرد.

به گزارش تجارت نیوز، فردین آقا بزرگی، کارشناس بازار سرمایه، معتقد است: بازار مشتقه، بازاری تخصصی است و اگر آگاهی سرمایه‌گذاران نسبت به این ابزارها افزایش یابد، می‌توان از ظرفیت آن‌ برای جذب و تجهیز منابع و سرمایه‌ها به نفع تولید و تأمین مالی مولد بهره‌برداری کرد.

فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از ابزارهای مشتقه در تجهیز منابع مالی بخش تولید، گفت: بازار سرمایه در ذات خود، بستری برای تامین مالی صنعت و تولید از طریق ابزارهای نوین مالی از جمله ابزارهای مشتقه است. در اقتصاد ایران که حجم نقدینگی در حال افزایش است -نقدینگی در بهمن ۱۴۰۳ به ۱۰ هزار همت رسیده – ضروری است این منابع به جای هدایت به سمت فعالیت‌های سوداگرانه، در خدمت بخش واقعی اقتصاد قرار گیرد.

او افزود: یکی از مهم‌ترین راهکارها برای کاهش فعالیت‌های غیرمولد در بازارهای سفته‌بازی، توسعه ابزارهایی است که مستقیم به تجهیز منابع مالی بنگاه‌های تولیدی منجر می‌شود؛ به‌ویژه در حوزه‌هایی نظیر معادن طلا، فلزات گران ‌بها و سایر صنایع استراتژیک که به سرمایه‌گذاری بلندمدت نیاز دارند.

آقا بزرگی با بیان این‌که توجه صرف به بازار ثانویه نباید ما را از هدف اصلی بازار سرمایه که همان تأمین مالی است، دور کند، اعلام کرد: کارایی بازار سرمایه، در گرو عملکرد موثر در تجهیز منابع مالی است و در این مسیر، قوانین و مقررات و نیز عملکرد نهاد ناظر نقش کلیدی دارند. ما هنوز در مراحل ابتدایی استفاده از ابزارهای مشتقه هستیم.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در حال حاضر، بخش بزرگی از معاملات بازار سرمایه به مبادلات سهام اختصاص دارد و سهم ابزارهایی مانند اختیار معامله (آپشن) و قراردادهای آتی (فیوچرز) ناچیز است. در حالی که در بورس‌های پیشرفته جهان، ابزارهای مشتقه بیش از ۸۰ درصد حجم معاملات را به خود اختصاص می‌دهند.

او با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی و ارتقای سواد مالی در این حوزه تاکید کرد: بازار مشتقه، بازاری تخصصی است و اگر آگاهی سرمایه‌گذاران نسبت به این ابزارها افزایش یابد، می‌توان از ظرفیت آن‌ها برای هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید و تأمین مالی مولد بهره‌برداری کرد.

منبع: سنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی