موضوعات داغ: # آمریکا # ترامپ # چین # پزشکیان # اسرائیل # ایران و آمریکا # عربستان # تعرفه

تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان محیط زیست در مقابله با گردوغبار تصویب شد

تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست در جریان مقابله با ریزگردها و گردوغبار از سال ۱۳۹۵ تا به حال با ۲۰۴ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۳۱ نفر حاضر در صحن علنی، تصویب شد.

به گزارش تجارت نیوز، نمایندگان با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان محیط زیست در مقابله با گردوغبار موافقت کردند.

به گزارش تجارت‌نیوز، تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان محیط زیست در جریان مقابله با ریزگردها و گردوغبار از سال ۱۳۹۵ تا به حال با ۲۰۴ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۳۱ نفر حاضر در صحن علنی، تصویب شد.

سیدمحمد مولوی، نماینده آبادان در مجلس که متقاضی تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت از محیط زیست در مقابله با پدیده گرد و غبار بود، توضیحاتی درباره دلایل درخواست تحقیق و تفحص خود ارائه کرد که بخش‌هایی از آن به شرح زیر است:

*هر سال ۲ میلیارد تن ذرات از نقاط جهان پراکنده می‌شوند که ۱۵۱ کشور و حتی یک پنجم مساحت کشورمان را تحت تاثیر قرار داده است.

*کانون‌های گرد و غبار معادل ۳۴ میلیون هکتار اراضی ایران را تحت تاثیر قرار داده و باید گفت که کشورمان روی کمربند گرد و غبار قرار دارد.

* ۱۶ درصد از ۳۴ میلیون هکتار از نظر طبقه بندی جز طبقه شدید گرد و غبار کشور است؛ گردوغبار در ۲۳ استان پراکنده شده که جمعیتی بالغ بر ۳۵ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است.

* آیا این موضوع ابعاد مختلف اقتصادی، زیست محیطی و حتی تنفس مردم را تحت تاثیر قرار نداده و ابر چالش محسوب نمی‌شود؟. آیا سران قوا نباید این موضوع‌‌ را بررسی کنند و حتی آقای رئیس جمهور نباید حرف اول و آخرش با کشور عراق بر اساس ریزگردها باشد.

*اکنون استان های متعدد مانند خوزستان، کرمانشاه، اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، هرمزگان، سمنان، کرمان، اصفهان، زنجان و غیره تعطیل هستند؛ آیا این موضوع ابر چالش نیست؟

*باید به این سوالات پاسخ داده شود که آیا قانون، اعتبار و برنامه در این زمینه بوده یا خیر؟ مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی را در سال ۹۴ در حوزه محیط زیست در ۱۵ بند اعلام کردند.

*بندهای ۷ و ۱۵ این سیاستها دقیقاً متمرکز بر گرد و غبار است اما چه کسی گوش داده است. ایشان فرمودند بپردازید به مدیریت علمی تغییرات اقلیم و مقابله با گرد و غبار و با نهادهای بین‌المللی و منطقه‌ای رایزنی کنید.

*در حوزه قوانین دائمی نیژ می‌توان اشاره کرد به قانون هوای پاک که تیرماه ۹۶ ابلاغ شد؛ این قانون ۳۴ ماده دارد که اعضای اصلی ستاد ملی سیاست گذاری مبارزه با گرد و را مکلف کرده است.

*برای پرداختن به این موضوع آیا پول نداشتیم؟ اعتباری در سال ۹۳ اولین بار واژه طوفان و گرد و غبار در بودجه سنواتی کشور تعریف شد. همچنین از سال ۹۶ تا ۹۷ از صندوق توسعه ۳۷۰ میلیون دلار پول گرفتیم و در چهار سال گذشته معادل ۵ همت اعتبار گرفته شده است اما باید گفته شود چکار کرده اند.

* ۶۱ درصد این اعتبارات در حوزه منابع طبیعی و آبخیز هزینه شده و ۴۰ درصد به بوته کاری و نهالکاری و حفاظت از آنها اختصاص شده اما باید رفت و پرتقال فروش را پیدا کنید. کجا کاشتند، چه کسی کاشته و چی کاشتند؟.

* از سازمان حفاظت محیط زیست گزارش خواستیم که اعلام کردند ۹۳ درصد از تکالیفشان در برنامه ششم را محقق کرده اند.

*گزارش داده‌اند در نهالکاری و بوته کاری ۱۰۹ درصد، مالت پاشی ۷۵ درصد، مدیریت روان آب‌ها ۴۰۰ درصد، حفاظت و مدیریت چراها ۹۴ درصد، آنالیز شیمیایی خاک و فیزیکی خاک ۱۰۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند. واقعا این آمارها را انجام داده اند؟.

*چرا کشور ۱۲ برابر بودجه تخصیصی گرد و غبار، خسارت می‌دهد. به صراحت می‌گویم سازمان محیط زیست به اندازه‌ای که به جیرجیرک‌ها احترام می‌گذارد به محیط زیست احترام نمی‌گذارد.

*خیلی هنر است که دریاچه ارومیه را خشک کنند. لعنت بر من و کسانی که سهم دارند در خشک کردن این دریاچه ها. بهمن شیر،اروند رود، جراحی و زهره خشک شدند، منتظر چی هستید!.

*استان‌های مختلف مانند الانبار، نجف کربلا، بصره، صلاح الدین و غیره کانون گرد و غبار هستند. ما بیشترین مراودات تجاری و سیاسی را با کشور عراق داریم اما کمترین صورت جلسه و تفاهم در مورد گرد و غبار با عراق داریم لذا از رئیس جمهور می‌خواهم به این موضوع رسیدگی کند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی