به گزارش تجارت نیوز، قطع برق پمپهای کشاورزی با شروع ناترازیها در حوزه انرژی آغاز و به یکی از مباحث آسیبرسان و دردسرساز برای کشاورزان تبدیل شده است.
امسال از ابتدای سال قطع برق پمپها در دستور وزارت نیرو قرار گرفته است و از استانهایی مانند فارس خبر میرسد که تا حدود ۷ ساعت برق پمپهای آب قطع میشود. کشاورزان معترض هستند که محصول گندم آنها در شرایط حساسی قرار دارد و اگر آب به موقع و به اندازه به گیاه نرسد، محصول ضربه میخورد و علاوه بر میزان تولید، کیفیت هم تحتتاثیر قرار میگیرد.
این موضوع در مجلس و از طرف نمایندگان تقریبا از همه استانهای کشور تذکر داده شده است. محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتوگو با تجارتنیوز گفت: «در مذاکرات با وزیر نیرو، ایشان قول دادند که با توجه به شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری در تولید و حمایت از این بخش برق حوزه کشاورزی قطع نشود.»
عسکری ادامه داد: «در گفتوگوهایی که با وزیر نیرو داشتم قرار بر این شد که برق موتورها و الکتروپمپهای کشاورزی قطع نشود و در صورت نیاز به اعمال قطعی، اولویت با صنایع و بخش خانگی باشد. در این موضوع با وزیر نیرو به توافق رسیدیم.»
با وجود صحبتهای عسکری و قولهایی که درباره قطع نشدن آب کشاورزان مطرح شده هنوز از برخی مناطق خبر میآید که برق پمپها قطع میشود.
عباس علیآبادی، وزیر نیرو در گفتوگو با تجارتنیوز درباره قطع برق پمپهای کشاورزی میگوید برق کشاورزان براساس پروانه آنها تخصیص پیدا میکند و اگر برق قطع میشود بهدلیل محدودیتی است که در پروانه آنها ثبت شده است. او تاکید میکند که قطع برق کشاورزی در اولویت وزارت نیرو نیست. مشروح گفتوگوی خبرنگار تجارتنیوز با وزیر نیرو که در حاشیه حیاط دولت انجام شده است را در ادامه میخوانید.
***
واقعیت ناترازی را همه میدانیم
*پیامها و تماسهای زیادی داریم که کشت گندم در شرایط حساسی قرار دارد و گندم شیری است. در این وضعیت برق پمپهای کشاورزی قطع میشود. در مجلس هم پیگیریهایی انجام شده و طبق گفته برخی از نمایندگان گویا قول قطع نشدن برق را دادهاید، اما هنوز برق پمپهای کشاورزی قطع میشود؟
واقعیت ناترازی را همه میدانیم. نمیتوانیم بگوییم ناترازی وجود ندارد، ناترازی هست. این ناترازی هم امسال ایجاد نشده است و چند سالی میشود که با این چالش درگیر هستیم. الان باید چکار باید کرد؟
کشاورزان به هیچ عنوان در اولویت قطع برق قرار ندارند/ کشاورزان به اندازه پروانه میتوانند آب برداشت کنند
*بحث بر سر این است که آیا وزارت نیرو نمیتواند این مدت کوتاه و حساس برای کشت گندم را ارفاق کند و برق را قطع نکند؟
کشاورزان به هیچ عنوان در اولویت قطع برق قرار ندارند ولی به اندازه پروانه میتوانند برداشت آب داشته باشند.
*برخی کشاورزان به تجارتنیوز خبر دادهاند که تا ۷ ساعت قطعی برق دارند؟
برق کشاورزی براساس پروانه کشاورزی است. پروانه کشاورزی ۱۰ یا ۱۲ ساعت است و باید به اندازه پروانه برداشت انجام دهند. شبانهروز ۲۴ ساعت است.
کشاورز باید به اندازه پروانه خود کشت کند/ اگر برق کشاورزی خلاف میزان پروانه او قطع شده باشد، جبران میکنیم
*چرا با وزارت جهاد کشاورزی هماهنگ نشده تا کشت را براساس میزان برداشت آب پروانه کشاورزی انجام دهند؟ هر کشاورزی چیزی بین ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان برای هر هکتار هزینه کرده و الان آب نیست تا مزارع را آب دهند.
کشاورز باید به اندازه پروانه خود کشت کند. ما متعهد به پروانه هستیم. اگر کسی تخلف کرده باشد آیا باید بگوییم چون تخلف کردهاید هر کاری خواستید انجام میدهیم؟ باید به اندازه تعهد کار انجام شود. من میگویم پروانههای کشاورزی را مبنا قرار دهیم اگر برق کسی خلاف پروانه قطع شده است مثلا باید ۱۵ ساعت برق دریافت میکرده اما ۱۲ ساعت دریافت کرده است، بیاید من برای او جبران میکنم. این صحبت من منطقی است.
آبهای زیرزمینی متعلق به این ملت و نسلهای آینده است/ گندم از کشاورزان خریداری میشود/ نمیتوانم حق دیگران را به کسی ببخشم
*موضوع این است که الان یک شرایط حساس برای گندم کشاورزان است و تولید گندم را پایین میآورد و از طرف دیگر باید امنیت غذایی را هم در نظر گرفت به خطر میافتد؟
نخیر. گندم از کشاورزان خریداری میشود. به عنوان مثال همین الان گنجی اینجا ریخته، من آب خانه شما را بردارم که آن گنج برای من بشود؟! نمیشود این گنج متعلق به همه مردم است، من که نمیتوانم حق دیگران را به کسی ببخشم. آبهای زیرزمینی متعلق به این ملت و نسلهای آینده است. باید به اندازه پروانهای که دارند به آنها برق دهیم.