موضوعات داغ: # بندر شهید رجایی # مذاکرات ایران و آمریکا # انفجار # ارزش معاملات بورس # بندرعباس # هوش مصنوعی # آینده بورس # پیش بینی بازارها
خبر فوری : نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا امروز – دور سوم + جزئیات

روزنامه هندلزبلات: اقتصاد آلمان در آستانه سومین سال پیاپی رکود

روزنامه «هندلزبلات»، در گزارشی با استناد به یک پیش‌بینی داخلی دولت، هشدار داد که اقتصاد آلمان، در پی افزایش اخیر تعرفه‌های آمریکا و تشدید عدم اطمینان درباره سیاست تجاری واشنگتن، در آستانه سومین سال پیاپی رکود قرار دارد.

به گزارش تجارت نیوز، روزنامه آلمانی «هندلزبلات» در گزارشی با استناد به یک پیش‌بینی داخلی دولت، هشدار داد که اقتصاد آلمان در پی افزایش اخیر تعرفه‌های آمریکا و تشدید عدم اطمینان درباره سیاست تجاری واشنگتن، در آستانه سومین سال پیاپی رکود قرار دارد.

اوایل ماه جاری میلادی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تعرفه‌ای 20 درصدی برای واردات تمامی کالاهای اتحادیه اروپا و 25 درصدی بر واردات فولاد، آلومینیوم و خودرو اعمال کرد؛ اقدامی که به گفته واشنگتن برای مقابله با «عدم توازن ناعادلانه تجاری» صورت گرفته است.

اگرچه اتحادیه اروپا در واکنش، تعرفه‌های تلافی‌جویانه 25 درصدی را در نظر گرفت، اما ترامپ اجرای اغلب تعرفه‌های جدید را به مدت 90 روز متوقف کرد تا امکان مذاکرات فراهم شود. با این حال، تعرفه پایه 10 درصدی و تعرفه‌های هدفمند 25 درصدی همچنان برقرار مانده‌اند.

بر اساس گزارش این روزنامه که روز سه‌شنبه منتشر شد، دولت در حال خروج اولاف شولتس، پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی آلمان در سال 2025 را از 0.3 درصد در ژانویه به صفر درصد کاهش داده است.

این نخستین بار در تاریخ خواهد بود که بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا برای سه سال متوالی رشدی نخواهد داشت، چرا که این کشور در سال‌های 2023 و 2024 با انقباض اقتصادی روبه‌رو بوده است.

دولت برای سال 2026 پیش‌بینی یک بهبود نسبی با رشد 0.9 درصدی را دارد، که البته نسبت به برآورد قبلی 1.1 درصد کاهش یافته است.

بر اساس داده‌های اداره آمار فدرال آلمان، ایالات متحده در سال گذشته بزرگ‌ترین شریک تجاری این کشور بوده که تأثیر تعرفه‌ها را به‌ویژه حائز اهمیت می‌کند.

منابع مطلع گفته‌اند که به‌دلیل عدم قطعیت ناشی از تعرفه‌ها، شرکت‌های آلمانی سرمایه‌گذاری‌های خود را به تعویق انداخته‌اند تا وضعیت روشن‌تر شود؛ امری که باعث بازنگری در پیش‌بینی رشد اقتصادی شده است.

این منابع هشدار داده‌اند که در صورت اجرای کامل تعرفه‌های 20 درصدی، رشد اقتصادی این کشور ممکن است حتی بازهم کاهش یابد.

مؤسسه اقتصاد جهانی کیل و مؤسسه ایفو در مونیخ پیش‌تر برآورد کرده بودند که در این سناریو، اقتصاد آلمان ممکن است 0.3 درصد کوچک‌تر شود.

عملکرد ضعیف بخش کسب‌وکار نیز بر تیرگی چشم‌انداز اقتصادی آلمان افزوده است؛ با این حال برخی منابع گفته‌اند که تصویب صندوق زیرساختی 500 میلیارد یورویی (570 میلیارد دلاری) و اصلاحات مربوط به محدودیت بدهی دولت می‌تواند تا حدی از عدم اطمینان بکاهد.

این منابع افزودند که همچنین با تغییر دولت، ممکن است فضا بهتر شود. فریدریش مرتس، صدراعظم آینده که قرار است در ماه مه زمام امور را به دست بگیرد، وعده داده رقابت‌پذیری اقتصادی این کشور را احیا کند.

منابع به هندلزبلات گفته‌اند که این ارقام بسته به اقدامات بعدی ترامپ و نتیجه مذاکرات میان بروکسل و واشنگتن قابل تغییر است.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا پیش‌تر پیشنهاد توافق «صفر در برابر صفر» بر سر تعرفه کالاهای صنعتی میان اتحادیه اروپا و آمریکا را مطرح کرده بود، اما ترامپ این پیشنهاد را ناکافی دانست و خواستار خرید 350 میلیارد دلاری منابع انرژی آمریکا از سوی اتحادیه اروپا در ازای کاهش تعرفه‌ها شد.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که صندوق بین‌المللی پول نیز همین هفته چشم‌انداز رشد آلمان در سال 2025 را به صفر درصد کاهش داده و پیش‌بینی کرده است که این کشور تنها اقتصاد گروه هفت خواهد بود که در سال جاری میلادی درجا خواهد زد، چرا که صنایع صادرات‌محور این کشور به‌ویژه در برابر تنش‌های تجاری جهانی آسیب‌پذیرند.

منبع: تسنیم

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی