موضوعات داغ: # بندر شهید رجایی # پیش بینی بازارها # بانک مرکزی # عرضه کالا در بورس کالا # چری # خودروهای چینی # قیمت سکه # انفجار

بازگشت تدریجی برق به اسپانیا و پرتغال پس از قطعی بی‌سابقه

پس از آنکه یک خاموشی گسترده، بیشتر مناطق اسپانیا و پرتغال را فلج کرد، جریان برق از اواخر روز دوشنبه به بخش‌هایی از شبه‌جزیره ایبری بازگشت. این اختلال باعث زمین‌گیر شدن هواپیماها، توقف حمل‌ونقل عمومی و تعلیق عملیات‌های معمول در بیمارستان‌ها شد.

به گزارش تجارت نیوز، وزارت کشور اسپانیا وضعیت اضطراری اعلام کرد و ۳۰ هزار نیروی پلیس را در سراسر کشور برای حفظ نظم مستقر کرد. دولت‌های دو کشور نیز جلسات اضطراری کابینه تشکیل دادند.

خاموشی در این مقیاس، در اروپا بسیار نادر است. علت این حادثه هنوز مشخص نیست. پرتغال مدعی شد که مشکل از اسپانیا شروع شده و در مقابل، اسپانیا منشأ مشکل را در قطع ارتباط با شبکه برق فرانسه دانست.

لوئیس مونتنگرو، نخست‌وزیر پرتغال، اعلام کرد هیچ نشانه‌ای از حمله سایبری به عنوان عامل خاموشی وجود ندارد. با این حال، شایعاتی درباره خرابکاری عمدی منتشر شد.

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، گفت که کشورش در عرض پنج ثانیه، ۱۵ گیگاوات از تولید برق خود را از دست داده است؛ معادل ۶۰ درصد از تقاضای برق سراسری.

«این اتفاق هرگز پیش از این رخ نداده بود.»

ژوائو کنسسیائو، عضو هیئت‌مدیره شرکت اپراتور شبکه برق پرتغال (REN)، به خبرنگاران گفت که شرکت هنوز احتمال «نوسان بسیار بالا در ولتاژ برق، ابتدا در سیستم اسپانیا و سپس در سیستم پرتغال» را رد نکرده است.

او افزود: می‌تواند هزار و یک دلیل داشته باشد؛ برای ارزیابی علت، هنوز خیلی زود است.

اپراتور شبکه برق اسپانیا (REE) قطع ارتباط با فرانسه را دلیل آغاز این سلسله حوادث دانست.

ادواردو پریتو گفت: وسعت این قطعی برق، فراتر از چیزی بود که سیستم‌های اروپایی برای آن طراحی شده‌اند و باعث قطع ارتباط بین شبکه‌های برق اسپانیا و فرانسه شد که به فروپاشی سیستم برق اسپانیا منجر گردید. بازگرداندن سیستم‌ها به حالت عادی «چندین ساعت» زمان خواهد برد.

پیش از این، برخی مناطق فرانسه نیز خاموشی کوتاهی را تجربه کردند. اپراتور شبکه برق فرانسه (RTE) اعلام کرد که برای کمک به برخی مناطق شمالی اسپانیا، تأمین برق را افزایش داده است.

در اسپانیا، برق از ساعات اولیه بعدازظهر به مناطق باسک و بارسلونا بازگشت و تا شب دوشنبه، بخش‌هایی از پایتخت، مادرید نیز دوباره برق‌دار شدند. بر اساس اعلام اپراتور ملی شبکه، تا پایان شب دوشنبه، حدود ۶۱ درصد از برق بازیابی شده بود.

خوزه لوئیس مارتینز-آلمیدا، شهردار مادرید، گفت که روشنایی خیابان‌های شهر هنوز به‌طور کامل بازنگشته است و از مردم خواست در خانه بمانند تا عبور و مرور نیروهای امدادی که مسئله‌ای بسیار حیاتی است، بدون مشکلی انجام شود.

برق همچنین به‌تدریج به بخش‌هایی از پرتغال، از جمله مرکز شهر لیسبون بازگشت. اپراتور شبکه REN اعلام کرد که ۸۵ ایستگاه برق از ۸۹ ایستگاه دوباره به شبکه متصل شده‌اند.

این خاموشی پیامدهای گسترده‌ای در سراسر شبه‌جزیره داشت. بیمارستان‌های مادرید و کاتالونیا در اسپانیا تمامی اقدامات پزشکی غیر اضطراری را متوقف کردند، اما با استفاده از ژنراتورهای پشتیبان، به بیماران اورژانسی خدمات ارائه دادند. چند پالایشگاه نفت اسپانیا نیز تعطیل شدند و برخی فروشگاه‌ها از جمله فروشگاه زنجیره‌ای بسته شدند.

پلیس پرتغال اعلام کرد چراغ‌های راهنمایی در سراسر کشور دچار اختلال شدند و مترو در لیسبون و پورتو تعطیل شد، در حالی که در هر دو کشور، حرکت قطارها نیز لغو شدند.

سانچز در شب دوشنبه گفت که حدود ۳۵ هزار مسافر از قطارها نجات یافته‌اند، در حالی که ۱۱ قطار هنوز در مناطق دورافتاده گیر افتاده‌اند.

تصاویری از یک سوپرمارکت در مادرید، صف‌های طولانی در پای صندوق و قفسه‌های خالی را نشان می‌داد، زیرا مردم برای خرید اقلام ضروری هجوم آورده بودند. مسابقات تنیس اوپن مادرید نیز به حالت تعلیق درآمد.

بانک مرکزی اسپانیا اعلام کرد که سیستم‌های بانکی الکترونیکی به‌طور «مناسب» از طریق سامانه‌های پشتیبان عمل می‌کنند، اگرچه برخی ساکنان گفتند صفحه نمایش دستگاه‌های خودپرداز خاموش شده بودند.

در مرکز شهر مادرید ترافیک سنگینی به‌وجود آمد، زیرا چراغ‌های راهنمایی از کار افتاده بودند و برخی افراد با جلیقه‌های شب‌رنگ، داوطلبانه مدیریت عبور و مرور را در چهارراه‌ها به عهده گرفتند. رادیوی محلی گزارش داد که تعدادی از مردم در واگن‌های مترو و آسانسورها گرفتار شده‌اند.

بسیاری از شهروندان اسپانیایی تصمیم گرفتند نیمی از روز را مرخصی بگیرند و در خیابان‌ها و میدان‌ها برای دورهمی‌های خودجوش گرد آمدند یا در خانه با نور شمع غذا پختند.

بر اساس گزارش کلودفلر رادار (Cloudflare Radar) که ترافیک اینترنت جهانی را رصد می‌کند، ترافیک اینترنت در پرتغال ۹۰ درصد و در اسپانیا ۸۰ درصد نسبت به هفته قبل کاهش یافته است.

خاموشی‌هایی با این وسعت در اروپا بسیار نادر هستند. در سال ۲۰۰۳، یک مشکل در خط برق آبی بین ایتالیا و سوئیس باعث خاموشی گسترده‌ای در سراسر شبه‌جزیره ایتالیا به مدت حدود ۱۲ ساعت شد. در سال ۲۰۰۶، شبکه برق بیش‌ازحد بارگذاری‌شده در آلمان باعث قطعی برق در بخش‌هایی از اروپا و حتی مناطقی از مراکش شد.

منبع: شفقنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی