موضوعات داغ: # حمله اسرائیل # جنگ # کالابرگ # بازار روغن # لغو پرواز # پرسپولیس # صادرات نفت ایران # افزایش دما

معاملات بنزین سوپر در بورس انرژی به زودی آغاز می شود

واردات بنزین سوپر
سرپرست بورس انرژی ایران از برنامه‌های جدید بورس انرژی برای توسعه ابزارهای مالی و آغاز معاملات گواهی کربن و بنزین سوپر خبر داد.

به گزارش تجارت نیوز، محمد نظیفی، سرپرست بورس انرژی ایران، گفت: ایران از نظر منابع طبیعی و ظرفیت انرژی‌های پاک، مزیت‌های قابل‌توجهی دارد. با این حال، بهره‌برداری از این منابع نیازمند بستری اقتصادی است که سرمایه‌گذاری در این حوزه را توجیه‌پذیر کند.

محمد نظیفی، افزود: بورس انرژی باید نقشی راهبردی در سطح ملی ایفا کند. باتوجه به موقعیت ژئوپلیتیک ایران، کشور ما می‌تواند به هاب انرژی منطقه تبدیل شود و بورس انرژی نیز می‌تواند نقش محوری در تحقق این هدف داشته باشد؛ موضوعی که در اسناد بالادستی کشور نیز مورد تأکید قرار گرفته است.

نظیفی با انتقاد از رویه قیمت‌گذاری دستوری گفت: این سیاست، مسیر اصلاحات را دشوار و پیچیده کرده است. باوجود این چالش‌ها، بورس انرژی وظیفه دارد به‌عنوان توسعه‌دهنده راه‌حل‌های بازارمحور (Market Solution Developer)، راهکارهایی عملی و مبتنی بر بازار ارائه دهد.

او درباره برنامه‌های آینده بورس انرژی گفت: در گام نخست، طراحی شاخص‌های مرتبط با بازار انرژی در دستور کار قرار دارد.

به گفته او، یکی از ابزارهای مالی مهم در این حوزه، صندوق پروژه است که پیش‌تر راه‌اندازی شده و تاکنون یک صندوق در بورس انرژی پذیرش شده است. امسال نیز پیش‌بینی می‌شود دو تا سه صندوق پروژه جدید پذیره‌نویسی شود.

نظیفی هم‌چنین افزود: در حوزه حامل‌های انرژی، امیدواریم در سال جاری شاهد آغاز معاملات «بنزین سوپر» و «گواهی کربن» در تابلوهای بورس انرژی باشیم.

منبع: مهر

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی