موضوعات داغ: # عرضه کالا در بورس کالا # پیش بینی بازارها # ارزش معاملات بورس # ارزش دلاری بورس # سهامداران بورس # قیمت سکه # عرضه خودرو در بورس # بازار سهام

فهم نوین اقتصاد نیاز به شکستن چارچوب های اقتصادی دارد

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: پدیده رکود تورمی که هم اکنون در ساختارهای اقتصاد ایران مشاهده می شود، نشان می دهد که فهم اقتصادی ما نیاز به شکستن چارچوب های کلاسیک اقتصادی دارد.  حسین سلیمی شامگاه دوشنبه در همایش دو روزه ˈراهکارهای خروج اقتصاد ایران از شرایط رکود تورمیˈ که در پژوهشکده اقتصاد برگزار شد، […]

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: پدیده رکود تورمی که هم اکنون در ساختارهای اقتصاد ایران مشاهده می شود، نشان می دهد که فهم اقتصادی ما نیاز به شکستن چارچوب های کلاسیک اقتصادی دارد.

 حسین سلیمی شامگاه دوشنبه در همایش دو روزه ˈراهکارهای خروج اقتصاد ایران از شرایط رکود تورمیˈ که در پژوهشکده اقتصاد برگزار شد، با اشاره به اقتصاد مقاومتی، افزود: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی دانش بنیان و مردم گرا است و می تواند در حوزه مولد مشارکت فعال داشته باشد.

به گفته وی، در اقتصاد کلاسیک که پیشتر تدریس می شد، رکود و تورم دو پدیده متضاد با یکدیگر معرفی می شدند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: در دورانی قرار داریم که پدیده هایی که در اقتصاد کلاسیک متناقض تلقی می شد، الان به شکل ترکیب هستند و به شکل یک پدیده جدید خود را نشان می دهند که پدیده رکود تورمی از ترکیب های یادشده است.

وی افزود: تدریس اقتصاد در سال های گذشته به عنوان یک پدیده اجتماعی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گرفت زیرا همواره معتقد بودند که عوامل از بیرون بر آن تاثیر دارد.

وی ادامه داد: اما امروزه تصور اقتصاد به عنوان پدیده ای اجتماعی بسته غیرممکن است زیرا عوامل تاثیرگذار بر اقتصاد نیز از سویی به زنجیره و جریان های جهانی متصل هستند و این پدیده های جهانی به اتفاق هم دیگر اقتصادهای جهانی را تحت تاثیر قرار می دهند.

به گفته سلیمی، با وجودی که اقتصاد ایران دارایی هایی زیادی دارد اما به دلیل آنکه درهای جهان بر روی آن بسته است، امکان دسترسی دیگران به آنها میسر نیست.

وی با ابراز خرسندی از نامگذاری سال 93 به عنوان سال فرهنگ و اقتصاد، گفت: نامگذاری امسال با عنوان اقتصاد و فرهنگ نشان می دهد که باید روی همه پدیده های اجتماعی و اقتصادی نگاه فرهنگی داشته باشیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در پایان تصریح کرد: متولی اقتصاد در کشور دولت است که به درآمدهای نفتی دسترسی دارد و بی تردید منابع دولتی باید در زمینه های مختلف سرمایه گذاری شود.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی