موضوعات داغ: # مذاکرات # فوتبال # پرسپولیس # ترامپ # سیدعباس عراقچی # عراقچی # آمریکا # اسرائیل

پیمانکاران داخلی در پارس جنوبی موفق‌تر از توتال و شل/ توسعه فازها باید ۳۵ ماهه نهایی شود

یکی از مقامات سابق شرکت ملی نفت با مقایسه پیشرفت فازهای پارس جنوبی در دوران تحریم در چند سال گذشته و عملکرد شرکت‌های بزرگ نفتی غربی، خواستار رعایت انصاف درباره توان شرکت‌های داخلی در اجرای پروژه‌های بزرگ نفت و گاز شد. یک مقام سابق نفتی پیشرفت فازهای جدید پارس جنوبی را در مقایسه با عملکرد […]

یکی از مقامات سابق شرکت ملی نفت با مقایسه پیشرفت فازهای پارس جنوبی در دوران تحریم در چند سال گذشته و عملکرد شرکت‌های بزرگ نفتی غربی، خواستار رعایت انصاف درباره توان شرکت‌های داخلی در اجرای پروژه‌های بزرگ نفت و گاز شد.

یک مقام سابق نفتی پیشرفت فازهای جدید پارس جنوبی را در مقایسه با عملکرد شرکت‌های بزرگ نفتی خارجی شگفت آور توصیف کرد و گفت: درباره توان و عملکرد پیمانکاران داخلی باید انصاف را رعایت کرد.

وی افزود: با توجه به دستیابی به چنین پیشرفت‌هایی آن هم توسط پیمانکاران ایرانی و ساخت کالا و تجهیزات توسط صنعتگران داخلی منتظر توتال و شل ماندن کمکی به کشور نمی‌کند.

این مقام نفتی درباره مقایسه عملکرد شرکت‌های ایرانی و خارجی در پارس جنوبی گفت: 5 فاز این میدان بزرگ در دولت هفتم و هشتم شروع شد و پایان یافت که توسط شرکت‌های بزرگ خارجی انجام گردید و کلا تجهیزات آن از خارج وارد شد که خوب است به زمانبندی اجرای طرح توجه شود.
 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

فاز

زمان اجرا به ماه

متوسط درصد پیشرفت ماهانه

ظرفیت تولید گاز میلیون متر مکعب

تولید روزانه میعانات گازی هزار بشکه

1

86

1.16

25

40

2 و 3

73

1.36

50

80

4 و 5

63

1.58

50

80

وی تاکید کرد: بیشترین پیشرفت در فاز 4 و 5 با معدل ماهیانه 1.58 درصد بوده است در حالی که در آن زمان مشکل مالی وجود نداشته و کل تجهیزات و کالا از خارج وارد شده و تحریمی نبوده است.

وی ادامه داد: در دولت نهم و دهم علاوه بر اتمام فازهای 10 و 9 و 8 و 7 و 6 که قبلا شروع شده بود 17 فاز جدید نیز شروع شد که چند فاز آن در مرحله 94 درصد به بالا تحویل گردید؛ از جمله فاز 16 و 15 و فاز 12 که معادل 3 فاز استاندارد است به مرحله راه‌اندازی رسید و اکنون نیز از بخشی از گازهای آن استفاده می‌شود.

این مقام نفتی گفت: فازهایی که پیشرفت 94 درصدی دارند در مرحله راه‌اندازی به سر می‌برند و نباید به گونه‌ای وانمود شود که گویی کلا در دولت قبل کاری روی آنها انجام نشده و قرار است در دولت جدید ساخته شود.

وی با بیان اینکه فاز‌های 18 و 17 نیز در مرحله 80 درصد تحویل شده است، اضافه کرد:  تعدادی از فازها در تیر ماه 89 با یک تصمیم منطقی در شرایط تحریمی شروع شد که اکثر شرکت‌های اروپایی اعلام کردند کالا و تجهیزات نمی‌دهند، حتی در بسیاری از موارد سفارش گرفتند ولی به تعهدات خود عمل نکردند،اما در اثر تلاش کارکنان صنعت نفت و مدیریت جهادی در پارس جنوبی پیشرفت‌هایی به دست آمد که در تاریخ صنعت نفت کشور بی سابقه است.
 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

فاز

زمان آغاز قرارداد

پیشرفت تا مردادماه 92

متوسط درصد پیشرفت ماهانه

ظرفیت تولید گاز میلیون مترمکعب

تولید روزانه میعانات گازی هزار بشکه

19

تیر 89

%65

1.85

50

80 

13

تیر 89

%64

1.83

50

80

24-22

تیر 89

%62.5

1.8

50

80

21-20

تیر 89

%52

1.5

50

80

14

تیر 89

%51.5

1.45

50

 80

این مقام نفتی با ارائه درصد پیشرفت ماهانه فازهای جدید پارس جنوبی توسط پیمانکاران ایرانی اضافه کرد: همانطور که درصد پیشرفت پروژه‌ها نشان می‌دهد پیشرفت پروژه‌ها از عملکرد توتال و شل بیشتر بوده است و این در حالی که پیمانکاران تماما ایرانی و بسیاری از تجهیزات داخل کشور ساخته شده است.

وی با تاکید بر اینکه برای اجرای پروژه‌های مهم نفتی نمی‌توان منتظر خارجی‌ها ماند چراکه مشخص نیست چه زمانی تحریم‌ها اجازه بازگشت به آنها می‌دهد، اضافه کرد: حتی اگر روزی تحریم‌ها برداشته شود باز هم نمی‌توان بازگشت توتال و شل را یک اکسیر شفابخش برای صنعت نفت ایران تلقی کرد و حتی در محیط کارشناسی و غیر سیاسی می‌توان اثبات کرد که آمدن این شرکت‌ها می‌تواند به عنوان سم مهلکی برای صنعت کشور تلقی شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در پارس جنوبی اقدام بسیار موثری در سال‌های اخیر اتفاق افتاد و آن هم تامین ریگ‌های حفاری دریایی بود، گفت: کمبود دکل حفاری یکی از مشکلات پروژه‌های پارس جنوبی و علت عقب‌ماندگی ما در بخش دریا بخصوص بخش حفاری بود که با یک تصمیم جهادی در حالیکه همیشه 6 تا 7 ریگ حفاری در میدان کار می‌کردند در سال‌های اخیر تعداد این دکل‌ها  20 فروند رسید تا با یک برنامه‌ریزی خوب عقب‌ماندگی حفاری جبران شود.

این مقام سابق افزود: اکثر این ریگ‌ها در مالکیت پیمانکاران ایران قرار دارند و تعدادی نیز به صورت اجاره‌ای هستند که متاسفانه اخیر تعدادی ریگ‌های اجاره‌ای به دلیل عدم پرداخت اجاره آنها ایران را ترک کرده‌اند.

نکته مهم این است که برابر پیشرفت متوسط ماهیانه در گذشته اگر در آینده نیز همین پیشرفت‌ها حفظ می‌شد باید پرونده پارس جنوبی حداکثر بین 24 تا 30 ماه آینده بسته شود.

 

 

فارس

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی