شهروندان پایتخت ایتالیا که تجربه زیادی در کمآبی و بحران آب ندارند، باید برای جلوگیری از قطع آب در منازل خود در مصرف آن صرفهجویی کرده و از استحمام و آب دادن به گلدانهای خود نیز پرهیز کنند.
به گزارش تجارتنیوز، با وجود ماهها خشکسالی و عدم بارش باران، ساکنان پایتخت ایتالیا فکر میکردند که دیگر خطر قطع آب را پشت سر گذاشتهاند و اکنون میتوانند بعد از تعطیلات تابستانی با آسایش به زندگی خود بازگردند، اما اشتباه میکردند. سازمان آب رم اعلام کرده است که به دلیل عدم بارش باران، به زودی در ساعات شبانه، از فشار آب در منازل به شدت کم خواهد شد تا حدی که طبقات آخر ساختمانها و برخی از محلههای پایتخت فاقد آب خواهد بود.
با وجود اینکه در طول تعطیلات از مصرف آب در رم به میزان قابل توجهی کاسته شد، اما سطح آب دریاچه براچانو که هشت درصد آب رم را تامین میکند، به شدت پایین آمده است.
از سوی دیگر به رغم اینکه در ماه گذشته برخی تعمیرات در شبکه آبرسانی رم صورت گرفت اما کماکان نزدیک به نیمی از آب آشامیدنی پایتخت به دلیل پوسیدگی 5400 کیلومتر لولههای آب به هدر میرود. به این ترتیب پیشبینی میشود که از سرگیری فعالیتهای روزمره در پایان ماه آگوست، رم را با بحران جدی کمآبی روبرو کند و به همین دلیل است که سازمان آب به فکر کاهش فشار و حتی قطع آب در ساعات شبانه افتاده است.
علاوه بر مشکل خشکسالی، فرسودگی و کهنه بودن شبکه آبرسانی که منجر به از دست دادن 60 درصد از آب توزیعی میشود، از جمله دلایل کمبود این مایه حیات در پایتخت ایتالیا شده است.
نیکولا زینگارتی استاندار لاتزیو پیشتر با به صدا درآوردن زنگ خطر خشکسالی اظهار داشت: سطح دریاچه براچانو (ذخیره آب رم) بسیار پایین آمده و خطر فاجعه زیستمحیطی وجود دارد. متاسفانه این یک فاجعه است. چشمپوشی از این مسئله یک اشتباه است، چرا که این مسئله وخیم و آب رم در حال تمام شدن است. استفاده از آب لولهکشی حق همه است اما باید به یک مسئله بسیار بزرگ توجه کنیم و آن خشکسالی است.
گفتنی است، در ایتالیا 425 هزار کیلومتر شبکه آبرسانی و آب گذر وجود دارد که 60 درصد آنها بالای 30 سال و 25 درصد آنها بیش از نیم قرن عمر دارند. به عقیده شرکتهای آبی، بیش از یکسوم از آب توزیعی در شهرها به زیر زمین نشت میکند و از دست میرود. زیرا این شبکهها بسیار کهنه و در شرایط بدی هستند. به عبارتی از هر 100 لیتر حدود 40 لیتر آب در این شبکه از دست میرود. بیشترین زیان آب مربوط به شبکه آبرسانی در استانهای کالابریا در جنوب و لاتزیو در مرکز میشود که به 60 درصد میرسد. در حالی که بهترین در استان شمالی واله دائوستا است که به 20 درصد میرسد.
منبع: ایرنا