موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # حقوق بازنشستگان # قیمت سکه # قیمت دلار # بازار سهام # ارزش معاملات بورسی # صندوق طلا # پزشکیان

چگونگی محافظت از جعبه سیاه شخصی

چگونگی محافظت از جعبه سیاه شخصی
اصل اول رعایت امنیت در فضای مجازی استفاده از پسوردهای ناهمسان و پیچیده برای هر سرویس فعال است. از این رو به خاطر سپردن تمام پسوردهای مورد استفاده، نه راهکاری عملی است و نه روشی امن.

محسن حسینی: این روزها عضویت کاربران در اینترنت به چند سرویس مشخص محدود نمی‌شود. کاربران عصر جدید هر کدام در ده‌ها سایت و بکه عضویت دارند و هر کدام از سرویس‌های متعدد ایمیل و پیام‌رسان بهره‌مند می‌شوند. این وضعیت موجب می‌شود که کاربران نیازمند حافظه‌ای قوی باشند. چرا که هر کدام از این سرویس‌ها نیازمند استفاده از پسورد هستند.

به گزارش تجارت‌نیوز، اصل اول رعایت امنیت در فضای مجازی استفاده از پسوردهای ناهمسان و پیچیده برای هر سرویس فعال است. از این رو به خاطر سپردن تمام پسوردهای مورد استفاده، نه راهکاری عملی است و نه روشی امن. چرا که کاربران در نهایت پسوردهای خود را روی کاغذ یا به صورت نوت، در جایی ذخیره می‌کنند که امکان دسترسی به آنها برای غریبه‌ها امکان‌پذیر خواهد بود.

راهکار چیست؟

یکی از اولین راهکاری که به ذهن هر کاربری می‌رسد، استفاده از اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های کنترل و مدیریت پسوردها است. در این چارچوب نمونه‌های زیادی برای مقابله با فراموشی وجود دارد. چند ویژگی اصلی در مورد استفاده از اپ‌های مدیریت پسورد وجود دارد که تمرکز بر هر کدام از این ویژگی‌ها موجب می‌شود تعداد کاربران آن سرویس افزایش پیدا کند.

استفاده همزمان از چند دستگاه، امکان باز شدن اپلیکیشن با اثر انگشت و توانایی پر کردن فرم‌ها به صورت خودکار از جمله مهمترین ویژگی‌های اپلیکیشن‌های مدیریت پسورد است.

LastPass: سرویس معروف مدیریت پسورد است که روی پلتفرم‌های گوناگون قابل استفاده است. نسخه وب و پلتفرم ویندوز از جمله امکانات ویژه در سرویس LastPass است. برای استفاده از خدمات این سرویس‌دهنده ناچارید که از پلن‌هایی استفاده کنید که به صورت ماهانه و سالانه هزینه‌ای را به دنبال خواهند داشت. امکان استفاده رایگان از این سرویس تنها به مدت ۳۰ روز ممکن است و پس از آن باید هزینه‌ها را بپردازید.

DassLane: این سرویس نیز مشابه نمونه قبلی است و امکان باز کردن اپ با استفاده از اثر انگشت نیز به کار گرفته شده است. تفاوت اساسی میان DassLane و LastPass در پلن رایگان است. امکان استفاده رایگان از DassLane موجود است اما برخی از امکانات در حالت رایگان، غیر فعال خواهد بود.

KeePass: این سرویس نسبت به دیگر اپلیکیشن‌های مدیریت پسورد، تفاوت‌های زیادی دارد. مهمترین موضوع اینکه تمام خدماتی که KeePass به کاربران ارائه می‌کند به‌طور کامل رایگان است. این نحوه ارائه خدمات موجب شده است که KeePass طرفداران زیادی پیدا کند. اگر چه این سرویس نسخه مناسب وب ندارد اما می‌توان با گرفتن نسخه پشتیبان و ذخیره آن در فضای ابری، از اپلیکیشن ویندوز یا مک بهره‌مند شد.

خطرات استفاده

استفاده از اپ‌ها و سرویس‌های مدیریت پسورد خالی از خطر نیست. وقتی کاربر از این خدمات استفاده می‌کند در واقع تمام اطلاعات حساس و حیاتی مانند پسوردها و اطلاعات کارت‌های اعتباری و بانکی را در یک جا ذخیره می‌کند. این موضوع موجب می‌شود در صورت هک یا حمله سایبری به سرورهای این سرویس‌ها تمام اطلاعات به مخاطره بیافتد.

چندی پیش سرورهای LastPass با همین بحران روبرو شدند. اطلاعات میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان در معرض سواستفاده قرار گرفت. هرچند همین موضوع به تجربه‌ای ارزشمند برای دیگران تبدیل شد و سرویس‌های مشابه تلاش کردند تا درجه ایمنی و امنیت خود را ارتقا بخشند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی