موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # حقوق بازنشستگان # قیمت سکه # قیمت دلار # بازار سهام # ارزش معاملات بورسی # صندوق طلا # قیمت گازوئیل
سلسله گزارش‌هایی درباره صنعت بازی‌های ایرانی

بی‌برنامه برای حضور در بازار

بی‌برنامه برای حضور در بازار
«ایران ۵۷» بازی ایرانی که در پاسخ به بازی «انقلاب ۱۹۷۹» ساخته شد نمونه‌ای از این اقدامات واکنشی است. در حالی که موضوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به تنهایی می‌توانست مولد ایده‌های زیادی برای ساخت بازی‌های رایانه‌ای باشد.

عرصه بازی‌های رایانه‌ای برای سازندگان ایرانی عرصه‌ کمتر شناخته شده‌ای است. علاوه بر نیاز به سرمایه و هزینه‌های بالا برای ساخت بازی‌های با کیفیت، ایده، داستان‌پردازی و مسائلی از این دست نیز اهمیت فراوانی در فرآیند ساخت بازی‌ خواهند داشت.

در همین رابطه اقدامات واکنشی در مسیر رقابت با نمونه‌های خارجی چندان راهگشا نیست. «ایران ۵۷» بازی ایرانی که در پاسخ به بازی «انقلاب ۱۹۷۹» ساخته شد نمونه‌ای از این اقدامات واکنشی است. در حالی که موضوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به تنهایی می‌توانست مولد ایده‌های زیادی برای ساخت بازی‌های رایانه‌ای باشد. چرا که بازی‌سازان بین‌المللی همچنان از ظرفیت موضوعات مرتبط با جنگ جهانی دوم بهره‌مند می‌شوند.

شکایت از فقدان سرمایه‌گذار

عماد رحمانی سازنده بازی «انقلاب ۵۷» در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که ساخت این بازی در واکنش به تلاش غربی‌ها برای نمایش چهره‌ای مخدوش از تاریخ انقلاب ایران نیست. این در حالی است که دیگر دست‌اندرکاران این پروژه در مصاحبه‌های مختلف اعلام کردند پس از آنکه آثار سینمایی چون فیلم «آرگو» و بازی‌هایی مانند «انقلاب ۱۹۷۹» در کشورهای غربی تولید و توزیع شدند، لزوم تقابل با این تلاش‌ها در ایران احساس شد.

در همین راستا سازندگان پیش از تولید نهایی همواره از عدم سرمایه‌گذار و حامی مالی شکایت داشتند. تا‌ آنکه مرکز هنرهای رقومی بسیج که دفتر آن در ساختمان سفارت سابق ایالات متحده واقع شده است حاضر شد هزینه‌های ساخت این بازی را بپردازد.

اگرچه سازندگان اعلام کرده بودند که تولید این بازی از سال ۱۳۹۲ آغاز شده و سازندگان به دنبال تکمیل مراحل فنی و نگارش بازی‌نامه اثر هستند اما در نهایت در تابستان سال ۱۳۹۵ این بازی رونمایی شد. همچنین تبلیغات چندانی نیز برای این بازی انجام نشد. به شکلی که در حال حاضر نیز اگر نام این اثر را در اینترنت جست‌وجو کنید با وب‌سایت رسمی روبرو نمی‌شوید. آنچه به عنوان نتیجه پیش روی کاربر قرار می‌گیرد به مصاحبه‌های پیش از ساخت مربوط می‌شود که طی آن سازندگان به دنبال جذب سرمایه بودند.

در حالی که بنیاد ملی بازی های رایانه‌ای نیز در مراحل نهایی ساخت این بازی وعده حمایت از ساخت را داده بود و در جشنواره بازی های سال ۱۳۹۶ نیز «ایران ۵۷» دیپلم افتخاری دریافت کرد. نکته قابل توجه اینکه در این دوره جشنواره، داوران حاضر، هیچ اثری را شایسته مقام نخست تشخیص ندادند.

جا ماندن از فناوری‌های روز

ایران ۵۷ چیزی حدود یک دهه دیر به دنیا آمده است. البته این مسئله تنها ناظر به کیفیت و مسائل فنی این اثر است. چرا که گرافیک و فضاسازی این اثر با آنچه در سطح اول بازی‌های بین‌المللی ارائه می‌شود فاصله فراوانی دارد. شاید برخی از تولید کنندگان در برابر این اظهار نظر معتقد باشند که حمایت‌های انجام شده از بازی‌های خارجی غیر قابل مقایسه با نمونه‌های داخلی است. اما باید توجه داشت که کودکان و نوجوانانی که مخاطب اصلی این بازی‌ها هستند در نهایت، نمونه با کیفیت را انتخاب کرده و استدلال‌های حتی منطقی در این رابطه تاثیری بر گرایش مخاطب نخواهد گذاشت.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی