نسل جدید تلفنهمراه را ۵G صدا میزنند. یک استاندارد جدید که سرعتش خیلی بیشتر از LTE است. شاید هزار برابر! در دنیا کشورهای کمی به سراغ این تکنولوژی رفتهاند اما ایرانسل همین هفته گذشته موفق شد اولین سایت نسل پنج را راهاندازی کند. پس احتمالا تا چند وقت دیگر لازم است موبایلهای فعلیمان را کنار بگذاریم تا یک گوشی جدید و سازگار با نسل پنج بخریم.
با توجه به اینکه قطعا خودتان از قیمت موبایلها در بازار خبر دارید، احتمالا میتوانید حدس بزنید هرگونه تغییر گوشی ئرحال حاضر باید با وسواس زیادی انجام شود. بیشتر گوشیهای سازگار با شبکه نسل پنج تا الان قیمت زیادی داشتهاند. مثلا Mate X، توسط هوآوی عرضه شدهاست. این گوشی دوهزار و ۶۰۰ دلار معادل دوهزار و ۳۰۰ یورو قیمت دارد.
علاوه بر این، یک گوشی دیپر به نامV50 Thinq داریم که توسط LG ساخته میشود. Galaxy S105G ساخت سامسونگ هم یک گزینه دیگر است اما خوشبختانه امشب را میتوان با خیال آسوده سر روی بالش بگذارید چون قیمت رسمس آنها هنوز اعلام نشده است. در عوض همین حالا چند گوشی سازگار با نسلپنجم موبایل در بازار خودمان داریم.
ارزانترین آنها ۱۰،۱۱ میلیون تومان است اما گلکسی فولد سامسونگ حدود ۴۴۱ میلیون تومان میارزد. الان احتمالا برای بعضیها سئوال پیش میآید که اگر یک گوشی ۵G بخریم، میتوانیم سرعت هیجانانگیز اینترنت را در ایران تجربه کنیم؟ جواب این سئوال منفی است چون شبکه هنور راه نیوفتاده ولی پیشنهاد میدهیم اگر مجبورید در این اوضاع موبایل تازه بخرید لااقل قیمت موبایلهای سازگار با نسل پنچم را هم بررسی کنید.
شیائومی Mi 10 Lite 5G
اولین گوشی موبایل پیشنهادی ما که با نسلپنجم موبایل سازگار است، این عنوان را به خاطر قیمت منصفانه خود به دست میآورد. محصول شیائومی یک گوشی موبایل ۱۹۲ گرمی است که به صفحه نمایش ۶،۵ اینچی مجهر شده. این صفحه نمایش قدرت تصویر تمام HD دارد.
در بخش سختافزار هم با یک مجموعه کامل و قابل احترام روبه رو هستیم. شیائومی این گوشی را در دو مدل مختلف عرضه میکند؛ اگر حافظه موقت شش گیگابایتی انتخاب کنید فضای ذخیره شما ۶۴ گیگابایت و نهایتا ۱۲۸ گیگابایتی خواهد بود. حافظه موقت هشت گیگابایتی تنها در نسخهای اراده میشود که حافظه ذخیره سازی ۲۵۶ گیگابایتی دارد.
موبایل سیائومی چهار دوربین دارد و باید به شکل اسمی آن را یک دوربین ۴۸ میگاپیکسلی به حساب بیاوریم. برای عکاسی هم یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی در اختیار خواهیم داشت. Mi 10 نسخه لایت با اندروید ۱۰ عضه شده و به پردازنده اسنپدراگون مجهز است. همچنین حسگر اثر انگشت و قابلیت شارژ سریع دارد. قیمتش نیز در بازار ایران بین ۱۰ میلیون و ۷۶۰هزار تا ۱۱میلیون و ۸۰۰هزار تومان است.
شیائومی Mi 10 5G
شیائومی خرید یک نسخه پیشرفتهتر از Mi 10 را پیشنهاد میدهد. وزن این موبایل نسبت به نسخه لایت حدود ۱۱ گرم بیشتر است. همچنین با یک صفحه نمایش خیلی بزرگ ۶،۶ اینچی روبه رو هستیم.
مقدار حافظه موقت درMi 10 حداقل ۸ گیگابایت و حداکثر ۱۲ گیگابایت تعریف شده است و خریدار میتواند حافظه ذخیرهسازی را بر اساس نیاز خود ۱۲۸ گیگ یا ۲۵۶ گیگابایت تعیین کند. دوربین چهارگانه این گوشی با حسگر اصی ۱۰۸ مگاپیکسل مجهز است و اگر بخواهید عکاسی سلفی کنید یک حسگر ۲۰ مگاپیکسلی در اختیار خواهید داشت. بخش سخت افزار این موبایل وقتی تکمیل خواهد شد که بدانید پردازنده اسنپدراگون قدرتمندتری پیش روی شما قرار گرفته است.
امکان شارژ سریع با قابلیت شارژ معکوس و حسگر اثرانگشت دیگر گزینههایی هستند که تلاش میکنند در بازار توجه خریدار را به خود جلب کنند. از نظر ریخت و قیافه هم این یکی گزینه بهتری است اما بالاخره باید خودتان را برای حداقل پنج و حداکثر ۱۰ میلیون تومان اختلاف قیمت آماده کنید. متوجه این نکته هستید؟ قیمت این محصول در بازار ایران بین ۱۴میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۱۹ میلیون و ۹۰۰هزار تومان است.
سامسونگ Galaxy Fold 5G
گوشی تاشو سامسونگ از پردازنده اسنپدراگون ۸۵۵ استفاده میکند، ۱۲ گیگابایت حافظه موقت و ۵۱۲ گیگابایت حافظه برای ذخیرهسازی دارد. این گوشی بزرگ به صفحه نمایش داخلی ۷،۳ اینچی به دقت ۱۵۳۶ در ۲۱۵۲ نقطه مجهز است اما در عین حال به یک نمایشگر داخلی بیرونی با سایز ۴،۶ اینچ و دقت ۷۲۰ دسترسی داریم. در این موبایل روی هم رفته شش حسگر عکاسی وجود دارد؛ سهتا از آنها در پشت، یک دوربین در جلو و دو دوربین در داخل تعبیه شده است.
این یعنی کاربران در حالتی میتوانند عکاسی کنند. حسگر اثرانگشت در لبه کناری قراردارد و خب دیگر به چه چیزی ممکن است نیاز پیدا کنیم؟ تقریبا هیچی. سامسونگ هر چیزی که لازم بوده را درفولد تعبیه کرده اما در زیادهروی در استفاده از تکنولوژیهای هیجانانگیر متاسفانه باعث میشود در ایران فولد قیمتی ترسناک پیدا کند. ۴۱ میلیون تومان؟ انگار نه انگار در اپتدای دهه ۹۰ میتوانستیم با این پول ماشین تویوتا بخریم. بگذریم.
بیایید برای اینکه دل خودمان را خنک کنیم کلی عیب روی فولد بگذاریم.مثلا بگوییم زمانی زیادی از عرضه آن گذشته و دیگر قدیمی است. دقیقا به همین دلیل ساده ویژگی شارژ سریع در فولد کندتر از بقیه گزینههای حاضر در این فهرست عمل میکند. پردازنده اسنپدراگون نصب شده روی ان دقیقا همان چیزی است که روی Mi 10 میبینیم با این حال پولی که باید برای خرید محصول شیائومی خرج کنیم، تقریبا قیمت فولد سامسونگ نیست. قیمت این محصول در بازار ایران حدود ۴۱ میلیون تومان است.
سامسونگ Galaxy S20 Ultra 5G
اولین حسی که بعد از به دست گرفتن S20 Ultra خواهید داشت، نوعی از سرزنش است. انگار کسی خواسته با انتخاب یک موبایل سنگین و بزرگ و نهچندان زیبا شما را تنبیه کند. ۲۲۲گرم؟ خوشبختانه طراحان سامسونگ به چهار حسگر موبایل رضایت دادهاند وگرنه با اضافه شدن چند تا حسگر دیگر وزن S20 Ultra به نیم کیلو میرسید.
مجموعه دوربین به شکل بدترکیبی از بدنه بیرون زدهاند ولی به کمک آنها میتوان گردو شکست. در عوض این نقطه ضغفها چی نصیب کاربر میشود؟ یک صفحه نمایش ۶،۹ اینچی با دقت و کیفیت عالی، حداقل ۱۲ گیگ حافظه موقت و دست کم ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیرهسازی . این امکانات را میتوانید بر حسب نیاز خودتان تا ۱۶ گیگابایت برای حافظه موقت و ۵۱۲ گیگابایت حافظه ذخیره سازی افزایش داد.
دوربینهای چهارگانه محصول سامسونگ اگرچه زشت و بد ترکیب هستند اما حتی جنازهشان از دوربینهای موجود روی گوشی شیائومی بهتر عمل میکند. در بخش سلفی هم دو حسگر وجود دارد. پس خیالتان بابت کیفیت عکس راحت باشد. فست شارژ سریع آخرین جایزهای است که خریداران این گوشی دریافت میکنند. قیمت این محصول در ایران بین ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تا ۲۵ میلیون تومان است.
وان پلاس ۷Tpro 5G Mclaren
وان پلاس این گوشی را با همکاری کمپانی اتومبیلسازی مکلارن طراحی کرده است. صفحه نمایش نسخه مکلارن وان پلاس ۷تی پرو نمایشگری ۶،۶ اینچی است که ۸۹ درصد قاب جلویی را به خود اختصاص میدهد. کیفیت این صفحه با توجه به دقت ۱۴۴۰ در ۳۱۲۰ نقطه نیازی به تعریف و تمجید ندارد اما واقعا حیف است اگر اشارهای به قابلیت خاص این صفحه در زمان انجام بازی نکنیم.
وان پلاس این نمایشگر را با نرخ بازسازی صفحه ۹۰ هرتز ساخته که باعث میشود بازیهای سنگین با سرعت رفرش بالا و سرعت مناسب اجرا شوند. درست مثل یک کنسول بازی. بر خلاف بقیه گوشیهای موجود در این فهرست موقع عکاسی با محصول وان پللاس مجموعهای سهگانه در اختیار خواهیم داشت.
این لنزها به ترتیب ۴۸، ۸ و ۱۶ مگاپیکسلی هستند. اگر به جلوی موبایل نگاه کنید خبری از دوربین سلفی نیستاما وان پلاس کلک زده و این دوربین را در ماژول مکانیکی بالای بدنه مخفی کرده است و تنها باید زمانی که به آن نیاز دارید صدایش بزنید. اسنپدراگون ۸۵۵ درکنار حافظه موقت ۱۲ گیگابایتی سختافزار اصلی این گوشی را تشکیل میدهند.
با توجه به اینکه این گوشی را اصولا برای بازی طراحی کردهاند یک باطری بزرگ و حجیم با آن میفروشند با این حال به لطف حضور قابلیت شارژ سریع ۳۰ واتی میتوانید این خندق بلا را در زمانی کوتاه پر کنید. قیمت این محصول در ایران بین ۲۱میلیون و ۸۰۰هزار تا ۲۶ میلیون و ۲۰۰هزار تومان است.
منبع: روزنامه هفتصبح