اولین عامل، کاهش تقاضا در سمت معاملات حواله‌ای بود. نشانه مهم این کاهش تقاضا، پایین آمدن نرخ حواله درهم بود. بر اساس صحبت‌های فعالان، نرخ حواله درهم روز شنبه به زیر سطح ۷هزار و ۱۵۰ تومان رفت. قیمت حواله درهم و دلار بازار داخلی با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و به طور سنتی کاهش یکی به افت دیگری منجر می‌شود.

عامل دومی که به قیمت دلار در روز شنبه ضربه وارد کرد، بالا نرفتن ارزش دلار در شهرهای مرزی بود. در واقع برخی فعالان عنوان می‌کردند، تقاضا برای دلار در سلیمانیه عراق و هرات افغانستان در ابتدای هفته بالا نبود و این مساله موجب شده بود که سمت و سوی انتظارات در بازار ارز تاحدی نزولی شود.

عامل سوم کاهنده دلار در روز شنبه، رفتار معامله‌گران فنی بود. به گفته فعالان، معامله‌گران فنی زمانی که دیدند قیمت دلار توان عبور از مرز ۲۶هزار تومانی را ندارد، تصور کردند قیمت به سقف برخورد کرده و بهتر است که از موقعیت خرید خارج شوند. بازار ارز در هفته‌های اخیر دشواری‌های زیادی برای نوسان بالای مرز ۲۶هزار تومانی داشته و این موضوع هم تا حدی انتظارات معامله‌گران فنی بازار را تحت‌تاثیر قرار داده بود.

در مجموع، کاهش تقاضای حواله‌ای، بالا نرفتن ارزش دلار در شهرهای مرزی و افزایش فروش معامله‌گران فنی سه متغیری بودند که زمینه‌ساز افت قیمت اسکناس آمریکایی در بازار داخلی شدند. افزایش احتیاط دلاری‌ها در آستانه مرز ۲۶هزار تومانی، برگشت احتمالی نرخ حواله درهم و حل مشکل ایران برای تهیه واکسن سه متغیری بودند که با توجه به آنها، افت قیمت دلار در روز شنبه پیش‌بینی شده بود.

اخبار مرتبط با بازار سهام را در صفحه اختصاصی ارز و طلا تجارت‌نیوز بخوانید.