به گزارش تجارتنیوز، سازمان غذا و دارو امروز فهرست آخرین اقلامی که ارز تخصیصی به آنها از ترجیحی به نیمایی تغییر یافته را منتشر کرده. اتفاق قابل توجه آن که این سازمان ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای برخی از داروها قطع کرده است. موضوعی که به احتمال زیاد بورس را تحت تاثیر قرار میدهد.
علی عصاری، کارشناس بازار سهام در این خصوص گفت: خبری مبنی بر حذف ارز ترجیحی برای تعدادی از داروییها منتشر شده است. ما قانونی در اقتصاد داریم که بر اساس آن دونرخی بودن ارز برای مصرفکننده زیانبار است و معمولا کالا با نرخ بالایی ارز به دست مصرفکننده میرسد.
وی ادامه داد: از این قانون نتیجه میگیریم که ذات ارز دونرخی مبتنی بر فساد است و ایجاد رانت میکند. اگر ارز ترجیحی حذف نشود قیمتگذاری دستوری نیز ادامهدار خواهد بود و این روندی منفی برای بازار سهام است.
عصاری گفت: این اتفاق قطعا اثر مثبت بر معاملات خواهد داشت. ممکن است حذف ارز ترجیحی در کوتاهمدت تورمزا باشد، کما اینکه طبق گزارشات دریافت شده در حال حاضر نیز کالاها بر اساس نرخ ارز آزاد خرید و فروش میشوند و ارز ۴۲۰۰ تومانی در جیب رانتخواران میرود.
این کارشناس تصریح کرد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از دو جهت برای بازار سرمایه مفید است. اول اینکه شفافیت معاملات و صورتهای مالی اتفاق میافتد. طبیعتا وقتی شفافیت اتفاق بیفتد سهامدار اعتماد بیشتری خواهد کرد و میتواند راحتتر وارد این بازار شود.
وی افزود: دوم اینکه اگر ارز ترجیحی حذف شود در صورتهای مالی حاشیه سود شرکتها بالاتر میرود و این میتواند یک اثر مثبت برای بازار سهام باشد. به طور کلی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای هر بازاری بد باشد برای بازار سهام بهترین اتفاق خواهد بود.
مهمترین اخبار بازار سهام را در صفحه بورس تجارتنیوز بخوانید.
مشکل تجارت نیوزچیه.این پیام منو چاپ نمیکنه؟هم بنفع دولت وهم بنفع اقتصادکشوره که قیمت سهام رابالاببره.چرابیدارنمیشید؟مردم دارن ازبورس میرن.
حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی اگرچه باعث افزایش کوتاه مدت برخی از سهام می شود ولی از طرفی باعث گرانی کالاهای اساسی شده و گرانی، قدرت خرید مردم را پایین می آورد در نتیجه فروش شرکت های داخلی کاهش می یابد و شرکت ها مجبورند تولیدات خود را کاهش دهند و با کاهش تولید شرکت های داخلی، حاشیه سوددهی آنها کاهش یافته و ارزش سهامشان بعد از یک رشد مقطعی کوتاه مدت ممکن است دوباره ریزش کند.
حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی و به دنبال آن گرانی و تورم و … به دلیل اثرات سوءی که بر رشد اقتصادی کشور می گذارد به مرور زمان اثرات مخرب خود را بر شرکت های سهامی نشان می دهد، به عنوان مثال با گران شدن اجناس، دستمزد کارگران شرکت ها هم بالا می رود و قیمت مواد اولیه ای که برای ساخت تولیدات خود نیاز دارند نیز بیشتر می شود و در نتیجه قیمت تولیدات آنها بالا می رود و چون قدرت خرید مردم پایین می آید برای این که تولیداتشان فروش برود باید حاشیه سوددهی خود را پایین بیاورند که در رشد ارزش سهامشان تاثیر منفی می گذارد.
پس گرانی به مرور زمان با کاهش تولیدات کارخانجات و کاهش حاشیه سوددهی شرکت ها، نمی گذارد ارزش سهام شرکت ها رشد خوبی کند و چه بسا که ممکن است با بالا رفتن بدهی شرکت ها سهام برخی از شرکت ها را دچار ریزش هم کند.
پس تصمیم وزیر اقتصاد مبنی بر کنترل قیمت ها و کاهش تورم تصمیم درستی است و در آینده هم به نفع مردم و هم به نفع شرکت ها و هم به نفع بورس است و باید حمایت شود.
معلوم هست چند چندی یکجا میگی بد یک جا میگی خوب کارگر بدبخت، بیکار بدبخت قدرت خرید نداره بره بمیره که ارزش سهامدار بره بالا نهاده دامی مگه از آمریکا میاد که ایران تحریم تخم مرغ و مواد خوراکی گرون بشه ، جونمون به لبمون رسیده این تحریم ها و این گرونیا فقط پولدار ها رو پولدار کرده فقیرا رو محتاج تر صاحب خونه های کلاش خونه ای که چند سال پیش صد میلیون خریدن میدن کارگر بدبخت ۱۰۰ میلیون ماهی دو تومن دردمون به کی بگیم درد یکی ، دو تا نیست جوون ها همه بیکار افسرده، پدرها همه شرمنده، زوج ها بدون بچه ، ……..
مگه شما فکر کردین چند سال یه دختر میتونه با یه پدر دیکتاتور زندگی کنه از ترس آبرو مجرد مونده حرف نزنه تجرد قطعی چیه عذاب الیمه