موضوعات داغ: # بورس کالا # سکه طلا # شمش طلا # قیمت طلا # گواهی سپرده # اصفهان # تعطیلی ادارات # تعطیلی مدارس

تهدید جدید اروپا / بحران انرژی چقدر جدی است؟

فشار مالی بر صنایع، از جمله بخش‌های تولید فلز و کود شیمیایی در حال افزایش است و هزینه‌های انرژی هر روز رکوردهای جدیدی را می‌شکند.

به گزارش تجارت‌نیوز، جهان با کمبود انرژی مواجه است. ادامه فعالیت‌های اقتصادی پس از فروکش همه‌گیری کرونا و افزایش تقاضا برای سوخت‌های فسیلی سبب شده تا امروز جهان شاهد بحران در تامین انرژی باشد.

آن طور که دیلی صباح گزارش داده، با اینکه بسیاری از کارخانه‌های بزرگ در اروپا تولید خود را به دلیل افزایش قیمت انرژی کاهش داده‌اند، ادامه این وضعیت از بهبود اقتصادی جلوگیری می‌کند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، فشار مالی بر صنایع، از جمله بخش‌های تولید فلز و کود شیمیایی در حال افزایش است و هزینه‌های انرژی هر روز رکوردهای جدیدی را می‌شکند.

با کاهش گاز روسیه و تعطیلی غیرمنتظره نیروگاه‌های هسته‌ای فرانسه، قیمت انرژی در اروپا به بالاترین حد خود رسید. احتمال آن وجود دارد که این افزایش قیمت‌ها خطر رکود تورمی را افزایش دهد و مانع رشد اقتصادی شود، در حالی که تورم به ویژه در آلمان و اسپانیا به اوج خود در ۳۰ سال اخیر رسیده است. با توجه به شدت بحران انرژی در سال جاری، قیمت گاز بیش از ۸۰۰ درصد و قیمت برق نزدیک به ۵۰۰ درصد افزایش یافته است.

سارا هیوین، مدیر واحد تحقیقات بانک استاندارد چارترد، می‌گوید: اگر سودآوری‌ها و دستمزدها از این افزایش عقب بماند، قدرت هزینه‌کردن و قدرت سرمایه‌گذاری شرکت‌ها کاهش می‌یابد.

هیوین با بیان اینکه قیمت‌های بالای گاز به فعالیت‌های اقتصادی آسیب می‌رساند، گفت که افزایش قیمت‌ها خبر بدی برای خانوارها و شرکت‌ها است.

هیوین همچنین گفت: این افزایش اخیر قیمت گاز به وضوح یک تحول منفی برای چشم‌انداز همه اقتصادهای اروپایی و از جمله بریتانیا است.

راهکار حل بحران انرژی چیست؟

رهبرانی مانند ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا می‌گویند که دولت‌ها باید به سرعت برای محافظت از مصرف‌کنندگان در برابر افزایش هزینه‌ها اقدام کنند.

او در ادامه افزود: افزایش قیمت انرژی نیازمند اقدام فوری است، کمیسیون اروپا در حال تلاش برای حل این مشکل است.

بر اساس گزارش سازمان ملل در مورد دسترسی به انرژی، انقلاب انرژی مبتنی بر انرژی‌های تجدیدپذیر نه‌تنها برای تسریع پیشرفت و توسعه اقتصادی، بلکه برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای که به سرعت سیاره ما را گرم می‌کنند، ضروری است.

این گزارش هشدار می‌دهد بخش انرژی همچنان تحت سلطه سوخت‌های فسیلی است که ۷۳ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای حاصله از فعالیت‌های انسانی را تشکیل می‌دهد. این گزارش می‌گوید این میزان باید تا سال ۲۰۳۰ به نصف کاهش یابد تا از افزایش تغییرات اقلیمی، جابه‌جایی جمعیت و ناامنی غذایی و بحران آب جلوگیری شود.

مهمترین اخبار حوزه اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی