موضوعات داغ: # قیمت خودرو # قیمت دلار # آینده اقتصاد ایران # مقتصاد # ایران خودرو # بازارخودرو # چین # آمریکا

وام ۳۴۱ میلیون دلاری به ترکیه/ تولید گازهای گلخانه‌ای کم می‌شود؟

بانک جهانی، اعطای وام ۳۴۱ میلیون دلاری (۳۰۶ میلیون یورویی) برای حمایت از بخش کشاورزی ترکیه و تشویق این کشور به استفاده از «فناوری‌های هوشمند آب و هوایی» را تصویب کرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز، ترکیه سریعترین اقتصاد را در کشورهای عضو  سازمان همکاری و توسعه اقتصادی دارد و در نتیجه آن انتشار گازهای گلخانه‌ای در این کشور به سرعت در حال افزایش است. اتحادیه اروپا و مقامات ترکیه برای کاهش گازهای گلخانه‌ای اقدامات گوناگونی انجام داده‌اند. در یکی از تازه‌ترین اقدامات، بانک جهانی وام ۳۴۱ میلیون دلاری برای برای حمایت از اقتصاد سبز ترکیه در نظر گرفته است.

آن طور که یورونیوز گزارش داده، بانک جهانی، اعطای وام ۳۴۱ میلیون دلاری (۳۰۶ میلیون یورویی) را به عنوان بخشی از پروژه‌ی حمایتی از بخش کشاورزی ترکیه و تشویق این کشور به استفاده از «فناوری‌های هوشمند آب و هوایی» تصویب کرده است.

به گفته بانک جهانی، هدف این پروژه بهبود جمع‌آوری و استفاده از اطلاعات ۱۴ میلیون هکتار از زمین، افزایش نظارت بر بیماری در حیوانات و کمک به کاهش انتشار کربن است.

گسترش کشاورزی در ترکیه به دلیل استفاده ناکارآمد از زمین، آب و انرژی، فشار زیست محیطی و آب و هوایی قابل توجهی ایجاد می‌کند. این در حالی است که این بخش تولید‌کننده بیش از ۱۳ درصد از گازهای گلخانه‌ای ترکیه است.

آگوست کوامه، مدیر بانک جهانی در ترکیه می‌گوید: «ما امیدواریم این مشارکت به قرار دادن بخش کشاورزی در مسیر رشد رقابتی‌تر و پایدارتر کمک کند و تا سال ۲۰۵۳ به انتشار خالص کربن صفر برسیم.»

این خبر در پی کمپینی است که برای تبدیل معادن زغال سنگ روباز ترکیه به مزارع خورشیدی راه‌اندازی شد. کمپین اروپا فراتر از زغال سنگ گفته است که انرژی تولید شده از این مزارع خورشیدی برای تامین برق ۶٫۹ میلیون خانه کافی خواهد بود.

آیا ترکیه تغییرات آب و هوایی را جدی می‌گیرد؟

اتکای شدید ترکیه به سوخت‌های فسیلی به محیط زیست این کشور آسیب می‌رساند و برای انتقال به اقتصاد سبز و کم کربن به پیشرفت بیشتری نیاز است – بنابراین این وام چند میلیون یورویی در زمان مناسبی ارائه شده است.

ترکیه در اواخر سال گذشته موافقت خود را با پایبندی به توافقنامه آب و هوایی پاریس اعلام کرد و اعلام کرد که قصد دارد تا سال ۲۰۵۳ به انتشار خالص کربن صفر برسد.

امینه اوزکان، سخنگوی حزب سبز ترکیه در ماه اکتبر به الجزیره گفت: «فعالان محیط زیست، سال‌هاست که در ترکیه خواستار تصویب توافقنامه پاریس بوده‌ایم، بنابراین بیان این بیانیه دستاورد مهمی برای اردوغان است.»

مقامات ترکیه می‌گویند که تا سال ۲۰۳۰ انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا ۲۱ درصد کمتر از حد انتظار کاهش خواهند داد و تا سال ۲۰۵۳، قصد دارند به انتشار خالص صفر برسند.

مهم‌ترین اخبار حوزه اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی