به گزارش تجارتنیوز، وزارت صمت با هدف شفافسازی فرایند قرعهکشی و یکپارچهسازی فروش خودرو توسط خودروسازان، سامانه یکپارچه تخصیص خودرو را راهاندازی کرد. اما در اولین دوره قرعهکشی توسط این سامانه، مشکلات متعددی ایجاد شد.
حالا، امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت نیز از حذف ۵۰ طرح فروش خودرو از فرآیند قرعه کشی تا پایان شهریور خبر داده است.
او گفت: آمادگی داریم برخی از خودروها از جمله شاهین، کوییک اس، کوییک آر، ساینا اس و ساینا را از ۲۵ خرداد در مدلهای مختلف فروش (فروش فوق العاده، پیش فروش و مشارکت در تولید) بدون قرعه کشی و با سامانه یکپارچه به فروش برسانیم (تسنیم).
تکلیف خودروسازان خصوصی چه میشود؟
بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: پیشبینی میشود خودروسازان خصوصی از فرایند قرعهکشی دوره دوم سامانه یکپارچه حذف شوند. زیرا بازار محصولات این خودروسازان، با بازار خودروهای ایرانخودرو و سایپا متفاوت است. همچنین محصولات آنها مانند خودروسازان دولتی، در بازار سیاه حاشیه سود زیادی ندارد. عرضه خودرو در این سامانه توسط خودروسازان خصوصی، به فروش و کسب و کار آنها ضربه میزند. در نتیجه، قاعدتا باید خودروسازان خصوصی از فرایند قرعهکشی خارج شوند.
او افزود: به نظر میرسد وزارت صمت خودروهایی را مانند محصولات ایرانخودرو و سایپا، که تیراژ بالایی دارند و همچنین تقاضا برای خرید آنها زیاد است، مشمول قرعهکشی کند. خودروهایی را نیز که تقاضای زیادی برای آنها نیست، میتواند از این فرایند خارج کرد.
روش جایگزین قرعهکشی
با حذف برخی از خودروها از قرعهکشی، خودروسازان با چه روشی محصولات خود را به فروش میرسانند؟
این کارشناس صنعت خودرو در این مورد گفت: شرکتها میتوانند مانند روال قبلی، با روشهای پیشفروش، اقساطی و فروش فوری خودروهای خود را عرضه کنند. اما همه شرکتها باید طرح فروش فوری برگزار کنند و حاشیه قیمت بازار و کارخانه را از بین ببرند. دولت نیز باید به این فکر باشد که خودروهایی را که مناسب عامه مردم است، از قرعهکشی حذف کند.
حذف قرعهکشی تاثیری در بازار دارد؟
صدرایی در این مورد توضیح داد: خودروهایی که از قرعهکشی حذف میشوند، بستگی به شرکت تولیدکننده و میزان تقاضا برای آنها، شرایط متفاوتی را در بحث قیمتها خواهند داشت.
او گفت: اما اگر میزان عرضه به بازار مناسب باشد، ثبات قیمتی در بازار ایجاد میشود. البته با توجه به افزایش هزینههای تولید، در شرایط ثبات نرخ دلار نیز، نوسان قیمتی در بازر خودرو در حال افزایش است.
آخرین اخبار خودرویی را در صفحه اخبار خودرو تجارتنیوز بخوانید.
سلام این چه عدالتی هست این کجاش بدون قرعه کشی ماشین میدن ماکه از اول آخر بودیم چیزی ندیدیم
معلومه چه خبره این خودرو سازان چیکار میکنن من ساینا اس یکساله برنده شدم قرار بوده اسفند۱۴۰۰ بدستم برسه تا الان که خبری نیست
اول طرح سامانه در خبرها امده شده که فروش در سامانه هر سه ماه یکبار انجام می شود و وزارت صمت تکذیب و اعلام کرد مردم به شایعات توجه نکنند!!!! مرحله بعدی اخر خرداد!!!! اما حالا اخر خرداد تبدیل شده به تیر ماه تازه اونم بدون تاریخ مشخص!!!! تیر ماه هم تا بیان اعلام کنند ثبت نامه قرعه کشی و اعلام نتایج میشه مرداد ماه !!!!! ظاهرا گاهی اوقات باید به شایعات توجه کنیم!!!!! رییس روسا شما همون حرفای قبلی با وعده های قبلی رو به سرانجام برسونید باقی وعده ها پیش کش!!!!
دهکده خودرو دارن درست میکنند فقط برا خودشان موزه مردم نگاه کنند ولی رانندگی ممنوع
میخوان گرون کنن که اینطوری بخشش میکنن گول نخورین
با چه قیمتی سوال یک هموطن ؟ پاسخ کمتر از بازار بیشتر از کارخانه فعلی یعنی اگر قیمت ساینا در بازار ۱۹۰باشه قیمت کارخانه ۱۲۰باشه در روش جدید فروش
قیمت رو مثلا ۱۷۵ اعلام میکنن برای فروش به قیمت کارخانه از طرفی قرعه کشی را برداشتن تا قیمت آزاد با این روش بیشتر نشه چرا که هیچ هیچ راه دیگه ایی وجود نداره.
ساینا ۶۰ میلیونم خریدار نداره کوئیک همینطور
خودروهایی که در پیش فروش قبلی مشتری نداشتن الان در این طرح بدون قرعه کشی میشن البته با سامانه فروش یکپارچه. خبر خوش بود
با چه قیمتی به فروش خواهد رسید؟
همان قیمت قبلی کارخانه یا قیمت های جدید؟