به گزارش تجارتنیوز، آژیر قرمز منابع آبی به صدا درآمد. سال آبی جدید در کشور با خشکسالی شروع شد. البته باید در نظر داشت که سال گذشته نیز ایران با خشکسالی مواجه بود و در برخی شهرها کار به کمبود آب و قطعی رسید.
سازمان هواشناسی هم از کاهش ۵۰ درصدی بارندگی از نیمه مهر تا نیمه آبان ۱۴۰۱ خبر داد. پیشبینیها هم از زمستان کم بارش حکایت دارد.
بارشهای سیل آسای تابستان هم نتوانست چندان به ذخایر آبی کمک کند. جدیدترین آمارها نشان میدهد تنها ۳۷ درصد از مخازن سدها پر شده است. همه اینها یعنی تشدید کمبود آب در ایران.
پیش از این موسسه منابع جهانی، کشورها را بر اساس تنش آبی رتبهبندی کرد و آنها را در پنج سطح مختلف طبقهبندی کرد: تنش آبی بسیار بالا، زیاد، متوسط رو به زیاد، متوسط کم و پایین. بر این اساس ۱۷ کشور در سطح تنش آبی بسیار بالا قرار دارند که ۱۲ کشور در خاورمیانه قرار دارد. ضمن اینکه ایران یکی از ۱۷ کشور دارای تنش آبی بسیار بالاست.
حالا برخی از احتمال جیرهبندی آب در سالهای پیش رو میگویند. مانند آنچه در همدان اتفاق افتاد؛ صفهای مردمی برای گرفتن آب با گالن، آن هم به صورت محدود.
احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در گفتوگو با تجارتنیوز از وضعیت ذخایر سدهای کشور میگوید.
پیش از این فیروز قاسمزاده، سخنگوی صنعت آب گفت: «در صورتی که در آینده شرایط بارش، دما و… به سمتی رود که برخی از شهرها دچار تنش آبی شوند، احتمال جیرهبندی آب وجود دارد. در آن صورت به مردم اطلاع رسانی خواهیم کرد.» (مهر)
هنوز بعد از چند ماه وعده و وعید اب همدان پایدار نشده و ساعت ۱۱شب به بعد تا ۵ صبح قطع میباشد
دو راه و تنها دو راه وجود دارد:سیستم های شیرین سازی آب و تکنولوژی باروری ابرها.
همین و بس.
مردم نمی توانند و امکان پذیر نیست ک با جیره و ذخیره و کاهش مصرف ب جایی برسند.
همین و بس.
سازمانهای طویلی در خصوص موضوعات متعدد داریم و افرادی که به عنوان مدیر و مسئول و کارشناس در حال صرف بودجه عمومی هستند. عملکرد ایشان چگونه اندازه گیری میشود؟ طی این سالها برای توسعه منابع آبی و افزایش میزان آب و ذخایر داخلی آن غیر از تشکیل سازمانها، نهادها، ایجاد سمتها و استخدام کارشناسان و نهایتا گرفتن آمار و ارائه راهکار تکراری “کمترمصرف کنید” چه اقداماتی انجام شده؟ برخی منابع آبی کز کشورهای همسایه وارد میشوند، شاید برای تامین آب از آن طرق نیاز به رایزنی باشد، اما بوضوح همگان میدانند ایران از دو جهت شمال و جنوب به منابع آبی وسیعی دسترسی دارد. امروزه با صدها سال پیش که اب شور غیر قابل مصرف بود، تفاوت شگرفی هست! تکنولوژیهای روز امکان شیرین سازی آب را فراهم می آورند. هرچند ممکن است چنین اقداماتی پرهزینه به نظر برسد، اما با بیاد داشتن آنکه آب اساس و پایه زندگیست و اصولا وجود سازمانهای مرتبط با آب اگر نتوانند افزایش و تامین شایسته آب را فراهم آورند امری زاید و اتلاف سرمایه هاست، ضروریست با پرهیز از اقداماتی که آب را همچون بسیاری دیگر از منابع در اختیار و در انحصار بخش خصوصی در می آورد، با اقدامات ملی، نسبت به تامین آب از دریاهای جنوب و شمال و تامین آب بسیار بیشتر از آنچه مورد نیاز است برای داخل کشور تمهیدات اندیشیده و اقدامات صورت پذیرند.
قابل توجه اون مسئولی که میگوید جمعیت ایران باید ۱۵۰ میلیون نفر باشه