موضوعات داغ: # واردات کالا # آنفلوآنزا # رشد اقتصادی # نرخ تورم # بانوان
تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

نگرانی از افزایش حملات مخرب ربات های اینترنتی/ نیمی از ترافیک در اختیار ربات‌ها!

ربات های اینترنتی

گستردگی اینترنت در جوامع به شیوع حمله‌های سایبری منجر شده است. این حمله‌ها صرفا توسط هکرها انجام نمی‌شود و ربات های اینترنتی هم نقش پررنگی در حملات سایبری علیه شرکت‌ها یا مردم عادی دارند.

به گزارش تجارت‌نیوز، اخیرا گزارشی در مورد استفاده از ترافیک اینترنتی در سطح جهان منتشر شده است که بخشی از آن به حملات مخرب ربات های اینترنتی اختصاص دارد و نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.

ربات ‌ها از نظر نوع عملکرد، به دو نوع خوب و بد تقسیم می‌شوند. ربات های خوب همان خزنده‌های موتورهای جستجو یا پایش‌کننده‌های محتوا هستند که عملکرد مطلوب اینترنت را حفظ می‌کنند. اما ربات‌های بد با نیت خرابکاری برنامه‌ریزی می‌شوند. این موضوع، می‌تواند شامل سرقت اطلاعاتی یا از بین بردن داده‌ باشد.

ربات های اینترنتی تکامل پیدا کرده‌اند

این گزارش نشان می‌دهد که تقریبا نیمی (48 درصد) از کل ترافیک اینترنت در اختیار ربات های اینترنتی است و بخش قابل توجهی از این عدد یعنی 30 درصد به ربات‌های بد نسبت داده می‌شود.

اگر چه درصد ترافیک ربات‌های بد از 39درصد سال 2021 به 30درصد در سال 2023 کاهش یافته اما ماهیت حملات ربات های بد تکامل یافته‌تر شده و شکل خطرناکتری به خود گرفته‌اند.

ربات های اینترنتی بیشتر از کدام منطقه می‌آیند؟

تجزیه و تحلیل مبدا ترافیک ربات ها نشان می‌دهد که منشا بیشتر آنها که به 72درصد می‌رسد، از کشور آمریکاست. پس از این کشور، امارات متحده عربی با 12 درصد، عربستان سعودی با 6 درصد، قطر و هند با 5 درصد در رده‌های بعدی قرار دارند. البته محققان شرکت باراکودا گفته‌اند که این مقدار ربات به سمت آمریکا منحرف شده‌اند تا از آن طریق منتشر شود زیرا 67 درصد ربات‌های بد از محدوده IP مراکز عمومی داده ابری نشات می‌گیرند.

محققان همچنین تاکید کرده‌اند که بخش عمده‌ای از ترافیک مضر ربات‌ها از دو فضای ابری عمومی بزرگ یعنی آمازون و آژور از مایکروسافت سرچشمه می گیرند. دلیل این امر می‌تواند راه‌اندازی حساب کاربری آسان توسط این دو شرکت باشد که مهاجمان از آنها برای سازماندهی حملات ربات‌های بد استفاده می‌کنند.

این مطالعه نشان می‌دهد که یک سوم ترافیک ربات‌های مضر از آدرس IP مسکونی ایجاد می‌شوند که معمولا سازندگان این ربات‌ها برای ناشناخته ماندن از این راه استفاده می‌کنند.

مارک لوکی، یک کارشناس فناوری اطلاعات در منطقه آسیا-اقیانوسیه، درباره این گزارش گفت: یافته‌ها نشان می‌دهند که ربات‌ها هوشمندتر شده‌اند و حملات علیه APIها در حال افزایش است. این مسئله به دلیل داشتن امنیت ضغیف سازمان‌هاست.

وی برای محافظت از سیستم‌های شخصی در برابر ربات های اینترنتی مخرب گفت: اگر تنظیمات فایروال سیستم شما درست پیکربندی شده باشد و دارای حفاظ برای پر کردن اتوماتیک مشخصات اعتباری هستید، شانس خود را برای جلوگیری از حملات ربات های اینترنتی افزایش داده‌اید.

هشدار ایلان ماسک درباره ربات ها اینترنتی

شاید کمتر پژوهشی به صورت رسمی و با آمار و ارقام درباره ربات‌های مخرب گزارش داده باشد اما بعضی افراد از جمله ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) بارها درباره ربات‌های مخرب و مضراتی که برای اینترنت و شبکه‌های اجتماعی دارند، هشدار داده است.

ایلان ماسک حتی برای جلوگیری از اقدامات مخرب ربات‌ها محدودیت‌هایی را برای شبکه اجتماعی ایکس قرار داد. رئیس شرکت ایکس، سه ماه پیش در پستی اعلام کرد که برای جلوگیری از «استخراج بیش از حد داده و دست‌کاری سیستم» محدودیت‌هایی را برای خواندن پست‌های توییتر در نظر گرفته است.

محدودیت‌‌های جدید توییتر چیست؟

حساب‌های تاییدشده در توییتر یعنی حساب‌هایی که دارای تیک آبی هستند، اجازه دارند 6هزار پست در روز بخوانند، حساب‌های تاییدنشده صرفا می‌توانند تا 600 پست را در روز بخوانند. حساب‌های تازه‌وارد و تاییدنشده بیش از دیگران در معرض این محدودیت‌ها قرار دارند و صرفا اجازه دارند که 300 پست را در روز بخوانند.

اما نکته‌ای که ایلان ماسک به آن اشاره نکرده، مدت زمان اعمال این محدودیت‌هاست که مشخص نیست تا چه زمانی باقی می‌مانند.به گفته ماسک، صدها سازمان یا بیشتر، داده‌های توییتر را به شکلی «بسیار تهاجمی» حذف می‌کنند که بر تجربه کاربران، تأثیر می‌گذارد.

ماسک پیشتر نارضایتی خود را از شرکت‌های هوش مصنوعی مانند «اوپن ای آی»، مالک چت‌بات «چت جی تی پی» به دلیل استفاده از داده‌های توئیتر، اعلام کرده بود.

 

نظرات