موضوعات داغ: # آبادان # سوریه # بی بی سی # جاده شمال # ترامپ # غزه # لرستان # تعطیلی ادارات

توزیع خون آلوده در سیستان و بلوچستان صحت دارد؟

اهدای خون

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان توزیع هرگونه خون آلوده و یا منقضی در استان، حوزه زیر نظر علوم پزشکی چابهار را تکذیب کرد.

به گزارش تجارت نیوز، چند روزی است که مطالبی تحت عنوان تزریق خون آلوده به بیماران تالاسمی و ابتلای بیش از ۱۰۰ نفر به بیماری هپاتیت C در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که این موضوع سبب نگرانی دریافت کنندگان خون و حتی اهداکنندگان شده است.

از آنجا که تعداد مبتلایان به تالاسمی در استان سیستان و بلوچستان کم نیست، به منظور بررسی این موضوع گفتگویی با مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان داشتیم.

ابوالحسن صفدری گفت: ۶ پایگاه انتقال خون در سیستان و بلوچستان داریم که وظیفه این پایگاه ها، تامین خون سالم برای بیماران نیازمند است.

وی افزود: با قاطعیت اعلام می‌کنیم که تمامی خون‌های اهدایی، براساس آخرین پروتکلهای استاندارد جهانی و توسط دستگاه‌های پیشرفته بررسی شده و سلامت خون تایید می‌شود و امکان آلوده و یا منقضی بودن آن‌ها وجود ندارد.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: این دستگاه‌ها در فضاهای استاندارد قرار دارند و توسط کیت‌های آزمایشگاهی خون‌های اهدایی، از نظر بیماری‌های مختلف مانند هپاتیت B، هپاتیت C، ایدز و سفلیس بررسی می‌شوند.

وی در ادامه گفت: انجام تست‌های NAT، اتفاق مهمی است که در سازمان انتقال خون ایران رخ داده و افتخار بزرگی است چرا که با استفاده از تست NAT، تمام پاتوژن‌های خون به صورت مولکولی بررسی می‌شوند و این تست‌ها بسیار دقیق و گران است. ما این تست‌ها را بر روی تمامی خون‌های اهدایی انجام می‌دهیم.

پخش خون در استان پس از تایید سالم بودن آن انجام می‌شود

صفدری عنوان کرد: برای انجام تست NAT، نمونه‌های گرفته شده از خون‌های اهدایی به تهران ارسال می‌شود و پس از بررسی و تایید سالم بودن خون، پخش خون‌های اهدایی به مراکز درمانی شهرها انجام می‌شود.

وی افزود: خون‌های اهدایی ۲۴ تا ۴۸ ساعت در سازمان انتقال خون و در دمای استاندارد، نگهداری می‌شوند تا بررسی‌های آزمایش خون از تهران دریافت شود و پس از تایید سلامت، خون‌های اهدایی توزیع می‌شود.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان، گفت: ما به هیچ عنوان خون آلوده و یا منقضی در سازمان نداریم و با انجام همه فرآیند‌های لازم، خون سالم را بر اساس آخرین استانداردهای جهانی در بین مراکز درمانی استان پخش می‌کنیم.

وی عنوان کرد: ادعای پخش خون منقضی و یا آلوده را تکذیب می‌کنیم.

صفدری افزود: چند ماه قبل، توسط وزارت بهداشت علت شیوع بالای هپاتیت سی در بین بیماران تالاسمی ماژور چابهار بررسی شد، نماینده‌هایی از وزارتخانه آمدند و بررسی‌هایی انجام شد و به این نتیجه رسیدند که سازمان انتقال خون، نقشی در انتقال ویروس نداشته است و باید سایر علل انتقال ویروس در این بیماران، بررسی شود.

وی افزود: سوال اینجاست که چگونه می‌شود خون‌های اهدایی در استان توزیع شود و آمار مبتلایان به هپاتیت در خاش، سراوان، ایرانشهر، زابل و… افزایش نداشته باشد و تنها در یک نقطه این آمار افزایش یابد؟ از آنجا که مسیر پخش خون از زاهدان شروع می‌شود و در نهایت به شهرها می‌رسد، این ادعا که فقط در یک شهر آمار به یکباره بالا رود و انتقال خون مسبب اصلی باشد، منطقی نیست.

وی افزود: در دنیا انتقال هپاتیت C تنها از طریق تزریق خون نیست و راه‌هایی مانند، سرنگ آلوده، تلقیح از طریق آرایشگاه ها، تتو و. . برای ابتلا به هپاتیت C نیز وجود دارد.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان، خاطر نشان کرد: بیماران تالاسمی به دلیل تزریق مکرر خون، در معرض ابتلا به بیماری‌های عفونی هستند و آمار هپاتیت C در چابهار، در طول ۱۰ سال اخیر همیشه بالا بوده است.

صفدری عنوان کرد: کیسه‌های خون توزیع شده در استان عاری از هر نوع عامل پاتوژن است و ما حضور هیچ نوع ویروسی را در کیسه‌های خون تایید نمی‌کنیم.

وی در ادامه گفت: از تمامی اهداکنندگان محترم خون درخواست داریم به شایعات توجه نکنند و اخبار را از طریق رسانه‌های رسمی دنبال کنند.

صفدری در پایان گفت: از مردم می‌خواهیم در امر تامین خون مورد نیاز بیماران استان، که تنها از مسیر اهدا هموار می‌شود، همراه سازمان انتقال خون باشند، چرا که ما ۵۰ درصد خون مورد نیاز استان را از استان‌های دیگر کشور وارد می‌کنیم و این موضوع زیبنده استان جوانی مانند سیستان و بلوچستان نیست.

منبع: ایلنا

نظرات