موضوعات داغ: # ارزانی سکه # اوراق گواهی سکه # بازار سکه # خوراک دام و طیور # رئیس سازمان بورس اوراق بهادار # نرخ ارز # بازار برنج # برنج ایرانی

بانک های تخصصی می توانند در بازار رقابتی تر عمل کنند

بنابر گفته کارشناسان، تخصصی شدن به بانک‌ها این امکان را می‌دهد که ریسک‌های خاص هر حوزه را بهتر شناسایی و مدیریت کنند.

به گزارش تجارت نیوز، بر اساس قانون برنامه پنجساله هفتم به­ منظور ایجاد رونق در بخش‌های مولد اقتصاد کشور از طریق تأمین مالی پایدار طرح‌های کلان توسعه‌ای و طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌­ای ملی، دولت مکلف است تا پایان سال اول برنامه یکی از بانک‌های تخصصی را با اصلاح اساسنامه آن با سرمایه و امکانات موجود به «بانک توسعه جمهوری اسلامی ایران» تبدیل کند و اساسنامه آن را به تصویب مجلس برساند. همچنین دولت مجاز است با استفاده از ظرفیت، سرمایه، امکانات و نیروی انسانی سایر بانک‌های دولتی، نسبت به ایجاد «بانک‌های توسعه‌ای بخشی» اقدام قانونی به­ عمل آورده و اساسنامه این بانک‌ها را به تصویب هیأت وزیران برساند.

حر‌کت به سمت تخصصی شدن بانک‌ها که به تازگی محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به اهمیت آن اظهار کرده بود: اقدامات بانک مرکزی برای اصلاح ساختار مالی، نیازمند همکاری مجلس و دستگاه‌های اجرایی است. تقویت بازار سرمایه و بانک‌های تخصصی، نه تنها از فشار بر نظام بانکی می‌کاهد، بلکه اقتصاد را به سمت توازن و رشد هدایت می‌کند.

او همچنین گفته بود: باید تلاش کنیم به سمت تخصصی شدن بانک‌ها برویم تا تمام ابزار‌ها در تمام بانک‌ها یکسان استفاده نشود.

بانک‌ها باید هر کدام کار تخصصی خود را انجام بدهند

پیش از این هم فرزین اظهار کرده بود: در حال حاضر همه بانک‌ها همه کاری را انجام می‌دهند که سابقه آن را در دیگر مناطق دنیا سراغ ندارم، بانک‌ها باید هر کدام کار تخصصی خود را انجام بدهند؛ این موضوع به طور مناسبی در قانون برنامه هفتم دیده شده است و هفت دسته بانک تجاری، توسعه‌ای، قرض الحسنه و … در آن در نظر گرفته شده است. در حال حاضر در بانک مرکزی اساسنامه این بانک‌ها در حال تهیه است و مبحث حرکت از بانکداری به بنگاه سازی باید در نظر گرفته شود و این موضوع در مقوله بانک‌های تخصصی نیز باید دیده شود.

تاکید قانون بر تخصصی شدن بانک‌ها که آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرده بود: بانک‌های تخصصی معمولاً فرآیند‌های خود را بهینه‌سازی می‌کنند این کارایی می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌ها و افزایش رضایت مشتریان شود؛ همچنین تخصصی شدن بانک‌ها باعث می‌شود که آنها بتوانند خدمات بهتری را در حوزه‌های خاص ارائه دهند.

این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار کرد: تخصصی شدن به بانک‌ها این امکان را می‌دهد که ریسک‌های خاص هر حوزه را بهتر شناسایی و مدیریت کنند همچنین با تخصصی شدن، بانک‌ها می‌توانند به نیاز‌های خاص مشتریان در صنایع مختلف پاسخ دهند.

در ادامه هم سیاوش غیبی‌پور کارشناس اقتصادی مطرح کرد: با تمرکز بر روی یک بخش خاص، بانک‌ها می‌توانند ریسک‌های مرتبط با آن بخش را بهتر مدیریت کنند. این امر می‌تواند شامل تحلیل دقیق‌تر ریسک‌های اعتباری، بازار و عملیاتی باشد.

غیبی‌پور می‌گوید: بانک‌های تخصصی می‌توانند در بازار رقابتی‌تر عمل کنند، زیرا می‌توانند خدمات خاصی را ارائه دهند که ممکن است دیگر بانک‌ها قادر به ارائه آنها نباشند، اما شرط مهم حرکت به سمت تخصصی شدن واقعی بودن آن است  نه این که فقط حالت اسمی داشته باشد.

۲۸ آبان‌ماه هم فرشاد محمدپور، معاون نظارت بانک مرکزی در خصوص تخصصی شدن بانک‌ها اظهار کرده بود: همه بانک‌ها با نسبت یکسانی با صنعتگران و تولیدکنندگان و مردم عادی رفتار می‌کنند. درحالی‌که وقتی بانک‌ها تخصصی می‌شوند لزوماً نسبت‌های احتیاطی آنها یکسان نخواهد بود. بخشی از محدودیت‌های فعلی ناشی از این است که رفتار بانک‌ها با همه یکسان است همان‌طور که رفتار مراجعه‌کنندگان هم با همه بانک‌ها یکسان است؛ بنابراین تا آخر سال اتفاقات مهمی در این حوزه رخ خواهد داد.

حالا باید منتظر و ماند در نهایت گام‌های عملی در جهت اجرای قانون برنامه هفتم و حرکت به سمت تخصصی شدن بانک‌ها برداشته خواهد شد و تا پایان سال بر اساس وعده‌های داده شده شاهد تغییراتی در این زمینه خواهیم بود؟

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی