هر چند استفاده از تبلیغات گوگل یا همان GOOGLE ADS برای توسعه و رشد بیزینس ها و کسب و کارها بسیار موثر و رایج است اما ستاپ نامناسب کمپین ها قطعا باعث هدر رفتن بودجه و عدم دریافت بازخورد مناسب خواهد شد. با این اشتباه بسیاری از بیزینس ها ممکن است به این نتیجه برسند که کمپین های گوگل ادز برای کسب و کارهای آنها مناسب نیست و در نهایت این ابزار عالی برای رشد بیزینس و فروش خود را از دست بدهند.
مشخص نبودن استراتژی های فروش کسب و کار و قیف فروش
مسلما همه کسب و کارها باید استراتژی های فروش مشخصی داشته باشند و در صورتی که قصد استفاده از تبلیغات گوگل برای کسب و کار خود را دارید باید این استراتژی ها را در ستاپ کمپین های گوگل ادز خود نیز در نظر داشته باشید. در بهترین حالت برای دریافت نتایج بهتر و امکان بهینه سازی اصولی تر، قیف فروش (SALES FUNNEL) را در وبسایت و پنل ادز خود پیاده سازی کنید.
عدم بررسی رقبا و بهینه سازی کمپین بر اساس عملکرد رقبا
هر چند در مقیاس کل کسب و کار، شما باید به بررسی و تحلیل رقبا بپردازید اما در مقیاس کمپین های گوگل ادز نیز باید تحلیل رقبای خود را بصورت دوره ای انجام دهید و تنظیمات کمپین را بر اساس خروجی این تحلیل، بهینه سازی کنید. بهینه سازی این تنظیمات در سطح کیوردها، ساعت و روزهای نمایش ادز، بودجه و بید ضروری هستند.
مشخص نکردن نوع کمپین متناسب با بیزینس و مخاطب هدف
با توجه به تنوع کمپین هایی که در گوگل ادز وجود دارد، انتخاب نوع مناسب کمپین با توجه به نوع کسب و کار، مارکت هدف و کانورژن مورد نظر شما، نکته ای کلیدی برای گرفتن نتیجه مورد نظر از این نوع کمپین هاست.
اشتباهات مرتبط با آنالیتیکس و کانورژن
عدم اتصال آنالیتیکس به پنل گوگل ادز و ست نکردن آدینس ها
برای کانورژن ترکینگ (CONVERSION TRACKING) و داشتن دیتاهای ادینس هایتان (AUDIENCE) به هیچ عنوان از این مورد غافل نشوید. این مورد جزء مهم ترین کارها در ستاپ کمپین گوگل ادز است.
عدم ستاپ کانورژن مناسب و ترکینگ آن
اگر کانورژن مورد نظر شما آگاهی از برند هست شما می توانید ایونت هایی مثل تایم ماندگاری در صفحه یا ویو صفحه را به عنوان کانورژن در نظر بگیرید.
اما اگر هدف شما ایجاد فروش است استفاده از این نوع ایونت ها بیشتر باعث هدر رفتن بودجه کمپین شما خواهد شد و به شما حس اشتباه موفق بودن کمپین میدهد در صورتی که واقعا کمپین موفق نبوده.
همچنین با توجه به نوع بیزینسی که دارید باید مشخص کنید که آیا درخواست های تکراری از یک مشتری به عنوان کانورژنهای مجزا در نظر گرفته شود یا خیر. به عنوان مثال در بعضی از بیزینس های B2B تماس ها و فرم هایی که از سمت یک مشتری ایجاد می شود به عنوان کانورژنهای مجزا در نظر گرفته نمی شود.
مهمترین نکات مربوط به کیوردها
انجام یک سرچ کیورد (SEARCH KEYWORD) دقیق در ابتدای کار با توجه به اهداف خودتان از تبلیغ و بررسی رقبا، به شما در جلوگیری از هدر رفتن بودجه تبلیغ کمک میکند. بنابراین در انجام دقیق این بخش کوتاهی نکنید.
نوع کیورد را مناسب انتخاب کنید. گوگل ادز این امکان را به شما میدهد که در کمپین های سرچ نوع کیورد را با توجه به هدف و نیاز خود، BROAD، EXACT یا PHRASE تنظیم کنید. هر یک از این حالت ها با توجه به شرایط کمپین شما می توانند برای شما مفید باشند.
در کیوردهای خود از کیوردهای مرتبط با برند خود (BRANDED KEYWORD) هم استفاده کنید.
از NEGATIVE KEYWORD غافل نشوید. در صورتی که در ابتدا ایده ای برای این مورد ندارید، بعد از ران شدن کمپین با بررسی سرچ ترم ها بصورت روزانه هر سرچ ترم غیر مرتبطی را در نگتیو کیوردهای خود وارد کنید.
نادیده گرفتن کلوز ورینت ها
خیلی وقت ها عبارات مشابهی که به عنوان CLOSE VARIANT برای EXACT KEYWORDS ست شده در گوگل ادز در نظر گرفته می شود باعث هدر رفتن بودجه کمپین می شود. از سال 2014 گوگل ادز موارد جدیدی را به عنوان CLOSE VARIANT برای کیوردها در نظر گرفت مثل مفرد و جمع بودن کلمه، اشتباهات املایی، شباهت مفهومی عبارت و … .
در نظر داشته باشید که بعضی حالت های CLOSE VARIANT که گوگل ادز آنها را برای نمایش ادز شما در نظر میگیرد نیاز به نگتیو شدن دارند چون شامل تارگت شما نیستند.
اکسکلود نکردن جغرافیایی
در صورتیکه که کمپین را برای لوکیشنی خارج از ایران و بدون محدودیت های تحریم ست میکنید حتما محدودیت های مناسب را برای نمایش ادز در لوکیشن مورد نظر خود لحاظ کنید. مثلا اگر کمپین برای یک فروشگاه فیزیکی در یک محله یا محدوده از یک شهر است، نیازی به ست لوکیشن برای کل شهر مورد نظر نخواهد بود. اما در صورتیکه که یک بیزینس با امکان ارائه محصول به هر مکانی هستید نیازی به ایجاد محدودیت در لوکیشن ندارید یا بسته به نوع و شرایط بیزینس می توانید برای لوکیشن های مختلف در سطح شهرها یا کشورها، کمپین های مجزایی ست کنید تا امکان تحلیل دقیق تر روی کمپینها وجود داشته باشد.
عدم زمان بندی مناسب و بهینه سازی ساعت و روز نمایش کمپین به صورت دوره ای
زمان نمایش کمپین های خود را با توجه به امکان پاسخگویی به مشتری تنظیم کنید. البته اگر کسب و کار شما کاملا آنلاین است و کاربر هیچ نیازی به ارتباط با واحدی مثل پشتیبانی پیدا نمی کند می توانید محدودیت زمانی را بردارید. همچنین برای بهینه سازی مصرف بودجه بعد از ران شدن کمپین حتما با بررسی کارکرد رقبایتان، زمان های نمایش کمپین خود را با توجه به میزان کانورژن دریافتی بهینه کنید.
عدم استفاده از اکستنشن ها در کمپین های سرچ
اکستنشنها (EXTENSION) در کمپین های سرچ به شما این امکان را می دهد تا ادز خود را متمایز و برجسته کنید. بنابراین حتما در کمپین های سرچ از این امکانات استفاده کنید و از آن غافل نشوید.
استفاده از لندینگ پیج نامناسب
علاوه بر اینکه لندینگ پیج مورد استفاده برای هر کمپین و کیوردی باید مرتبط باشد، در نظر داشته باشید لندینگ مورد نظر برای ورودی های کمپین ادز بهینه شده باشد و طراحی و کال تو اکشن های مناسبی برای ایجاد ارتباط با مشتری داشته باشد. در صورتیکه لندینگ های قبلی سایت مناسب نیستند می توانید لندینگ های جدیدی با در نظر گرفتن آیتم های گوگل ادز برای امتیاز LANDING PAGE EXPERIENCE، ایجاد کنید.
در نظر نگرفتن مناسبت ها در تنظیمات کمپین
با توجه به مناسبت های پیش رو، تنظیمات نمایش ادز خود را از لحاظ BUDGET، BID ،SCHEDULE، HEADLINE و DESCRIPTION بهینه سازی کنید.
غفلت کردن از کمپین های ریمارکتینگ
بعد از ستاپ کمپین گوگل ادز و ران بودن آن برای یک بازه زمانی، استفاده از کمپین های ریمارکتینگ (REMARKETING) می تواند با هزینه کمتر، کانوژن مناسبی برای شما به همراه داشته باشد.
سخن آخر
همیشه در نظر داشته باشید حتی با در اختیار داشتن ابزار قوی و کارایی مثل گوگل ادز، در صورتی که نحوه استفاده صحیح و درست از ابزار را ندانید، به نتیجه مورد نظر خود نخواهید رسید و سرمایه خود را هدر خواهید داد. سرمایه و زمان در کنار دانش استفاده صحیح، سه ضلع مثلث موفقیت شما در افزایش ROI (بازگشت سرمایه) با گوگل ادز هستند.
بسیار عالی. پاینده باشید
مرسی از توضیحات عالی و کاربردی شما
سلام. خیلی توضیحات عالی و کاربردی بود ممنونم. شما برای کار با گوگل ادز مشاوره یا آموزش هم ارائه میدید؟ خیلی دوست دارم از تجربیات شما استفاده کنم. تشکر
سلام. ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه کردید. برای تعیین ROI مناسب گوگل ادز برای یک بیزینس از چه روشی باید استفاده کرد؟
چه نکات خوبی مطرح کردید. ممنون از این مقاله کاربردی. برای کمپین های ریمارکتینگ معمولا این کمپین ها هر چند وقت یکبار باید استفاده بشه؟
چقدر خوب شد که این مقاله رو منتشر کردید، راستش ما چند ماه پیش مشکل مصرف بدون بازدهی گوگل ادز رو داشتیم از شرکت راتین چند جلسه مشاوره گرفتیم و مشکل مون رو پیدا و با راهنمایی هاشون مشکل حل شد.