موضوعات داغ: # ارز تک نرخی # سیاست ارزی # قیمت حبوبات # آینده اقتصاد ایران # اخبار برجام # مقتصاد # LM Arena # ماوریک

4 نکته مهم واردات کالا از ترکیه: فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو

کشور ترکیه در فاصله نزدیکی از کشور ایران قرار گرفته است و در واقع این دو کشور با قرار گرفتن در همسایگی یکدیگر، دارای مرزهای مشترک بسیار زیادی هستند.

به گزارش تجارت نیوز، به همین دلیل، ترکیه و ایران روابط تجاری وسیعی داشته و دارند و طبیعی است که بسیاری از تاجران نوپا به دنبال واردات کالا از ترکیه به ایران باشند. در این مطلب قصد داریم تا 4 نکته مهم در مورد واردات کالا از ترکیه را به شما توضیح دهیم و فرصت‌ها و چالش­های موجود در این مسیر واردات را بررسی نماییم.

مراحل واردات کالا از ترکیه

برای آنکه بتوانید به صورت موفقیت آمیز به واردات از ترکیه بپردازید، بهتر است با اصلی‌ترین مراحل واردات کالا آشنا باشید.

مرحله کلی اقدامات اصلی
یافتن کالا و تامین‌کننده بررسی بازار، مذاکره با فروشنده در ترکیه
دریافت پیش فاکتور و ثبت سفارش (اگر لازم باشد) گرفتن پروفرما، ثبت در سامانه تجارت (برای برخی کالاها)
اخذ مجوزها دریافت مجوزهای مورد نیاز از سازمان‌های ایرانی (بسته به نوع کالا)
پرداخت هزینه و حواله ارزی انتقال پول به فروشنده در ترکیه
حمل و نقل کالا به ایران انتخاب روش حمل و انتقال بار از ترکیه به گمرک ایران
ترخیص کالا از گمرک ایران ارائه مدارک، پرداخت عوارض، انجام بازرسی
خروج کالا از گمرک و حمل به انبار انتقال بار ترخیص شده به محل مورد نظر در ایران

کالاهای وارداتی از ترکیه به ایران

برخی از کالاهای ترکیه­ای دارای تقاضای خرید بالایی در کشور ایران هستند. در این بخش از محتوا قصد داریم تا این کالاها را به شما معرفی کنیم:

  • کالاهای ساخته شده با چوب
  • میوه (انواع مدل­های میوه­ای که در ایران تقاضای خرید بالایی دارند)
  • سویا
  • کالاهای مورد استفاده در صنایع ساختمانی (همانند سرامیک، سیمان، کاشی، تیرآهن و…)
  • گندم (برخی از محصولات غذایی تولید شده توسط گندم نیز در این گروه قرار می­گیرند)
  • داروهای مختلف (داروهایی که نمونه‌های مشابه آن­ها با کیفیت بالا در کشور ایران تولید می­شوند، مجوز ورود به کشور از ترکیه را ندارند. معمولا مواردی در این لیست قرار می­گیرند که به عنوان داروهای کمیاب شناخته می­شوند)
  • زعفران (واردات زعفران به کشور ایران از ترکیه به صورت محدود و در برخی از مواقع خاص انجام می­شود. علت این امر نیز، تولید زعفران در داخل کشور است. تنها در مواردی که تولید داخلی پاسخگوی نیازها نیست، واردات زعفران از کشور ترکیه انجام می­شود.

بیشتر بخوانید: بهترین کالاها برای واردات از ترکیه

کالاهای دارای تقاضای واردات از ترکیه

هزینه‌های واردات کالا از ترکیه

در هنگام واردات کالا از ترکیه فاکتورهای مختلفی در تعیین هزینه واردات تاثیرگذار هستند که هر تاجری باید آن‌ها را بداند و براساس آن کسب‌وکار خود را برنامه‌ریزی نماید.

 

فاکتورهای موثر در هزینه‌های واردات از ترکیه توضیحات
قیمت محصول قیمت محصول مهم­ترین فاکتور تاثیرگذار در تعیین هزینه واردات کالا از ترکیه است. هرچه قیمت یک محصول بیشتر باشد، هزینه واردات آن نیز بیشتر می­شود.
هزینه بررسی محصول توسط کارشناسان کیفی کیفیت یک محصول قبل از ورود به کشور باید توسط کارشناسان کیفی بررسی شود و پس از تایید کیفیت، مجوز ورود صادر می­گردد. بررسی کیفیت محصول مشمول پرداخت هزینه می­شود که در هزینه نهایی واردات تاثیرگذار است.
هزینه حمل‌و‌نقل محصول محصولی که تاجر قصد واردات آن از ترکیه را دارد، مشمول پرداخت هزینه حمل‌و‌نقل می­گردد. این هزینه حمل‌و‌نقل به هزینه نهایی واردات افزوده می‌شود.
هزینه بیمه­نامه تمامی کالاهایی که از کشور ترکیه به ایران وارد می­شوند باید بیمه باشند. دریافت بیمه­نامه نیاز به پرداخت هزینه­ای مشخص دارد که در تعیین هزینه نهایی واردات کالا از ترکیه تاثیر مستقیمی می گذارد.
هزینه نگهداری از محصول در انبار به ازای تعداد روزهایی که کالای تاجر در انبار نگهداری می­شود، این شخص باید هزینه­ای را بابت آن پرداخت نماید که در تعیین هزینه واردات کالا از ترکیه تاثیرگذار است.

فاکتورهای موثر در تعیین قیمت واردات از ترکیه

نکات کلیدی در واردات کالا از ترکیه

اگر شما به عنوان یک تاجر قصد دارید تا از کشور ترکیه کالایی را به کشور ایران وارد کنید، بهتر است تا قبل از هرگونه اقدامی 4 نکته زیر را مد نظر قرار دهید:

  1. حتما قوانین مربوط به تجارت کشورهای ترکیه و ایران را مطالعه نمایید و اطلاعات کاملی را در مورد آن‌ها به دست آورید.
  2. برخی از کالاهای کشور ترکیه در فهرست ممنوعه واردات به ایران قرار دارند. قبل از اینکه بخواهید تا فرآیند واردات کالا از ترکیه را انجام دهید، لیست این کالاها را که طبق قوانین ایران، ورودشان به کشور ممنوع است مطالعه فرمایید.
  3. تمامی کالاها برای وارد شدن از کشور ترکیه به ایران، نیازمند اخذ مجوز از گمرک‌های دو کشور هستند. بنابراین، قبل از خرید یک کالا از کشور ترکیه ابتدا برای اخذ مجوز، اقدامات لازم را انجام دهید.
  4. برخی از کالاهای وارداتی به ایران از کشور ترکیه، بسیار محبوب هستند و تقاضای بالایی دارند. سعی کنید تا حد امکان این قبیل از کالاها را به کشور ایران وارد نمایید. همچنین، به منظور کاهش هزینه‌های واردات، تلاش کنید تا از خدمات یک شرکت حمل‌و‌نقل معتبر استفاده نمایید.

قوانین واردات کالا از ترکیه

در بخش­های قبل بیان کردیم که واردات کالا به ایران از کشور ترکیه دارای قوانین خاصی است که هر تاجر باید آن­ها را رعایت کند. این قوانین عبارتند از:

  1. واردات برخی از کالاها به ایران از کشور ترکیه ممنوع است. شما باید از واردات کالاهای ممنوعه به کشور خودداری نمایید تا این کالاها در گمرک ضبط نشوند.
  2. کالاهایی که قصد واردات آن‌ها از کشور ترکیه را دارید، باید تا حد امکان در کشور ایران موجود نباشند.
  3. وارد کردن نوشیدنی‌های حاوی الکل به کشور ایران کاملا ممنوع است.
  4. شیوه حمل‌و‌نقلی که برای واردات کالاهای مورد نظر خود انتخاب می‌کنید باید امن باشد.
  5. تولیدکننده محصولات مورد نظر شما در کشور ترکیه باید معتبر، مجاز و با سابقه باشد.

قوانین وارد کردن کالا از ترکیه به ایران

سخن پایانی؛ نکات طلایی در واردات از ترکیه

توصیه می‌کنیم اگر قصد دارید تا به عنوان یک تاجر از کشور ترکیه کالاهایی را به کشور ایران وارد نمایید، قبل از انجام امور مربوط به واردات کالا، قوانین واردات کشورهای ایران و ترکیه را مطالعه فرمایید.

نکته مهم دیگر آن است که سعی کنید تا حد امکان، امور حمل و نقل و ترخیص کالاهای وارداتی خود را از طریق شرکت‌های معتبری مانند پست بین المللی پی اس پی اکسپرس انجام دهید. شرکت پی اس پی اکسپرس دارای دفتر نمایندگی در شهر استانبول ترکیه است و خدمات متنوعی در حوزه حمل بار زمینی و حمل هوایی از ترکیه به ایران انجام می‌شوند. پس تاجران می‌توانند خدمات مربوط به حمل و نقل بین المللی، واردات و صادرات کالا و ارسال مدارک به خارج از کشور را به کمک این شرکت انجام دهند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی