فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۶۷۷۴۳

آشنایی با «یونیکورن» یا «تک‌شاخ»

آشنایی با «یونیکورن» یا «تک‌شاخ»

اصطلاح «یونیکورن» یا تک‌شاخ از نقطه اوج‌گیری استارت‌آپ‌ها به میان می‌آید. استارت‌آپ‌هایی که مسیر پیشرفت و گسترش را طی می‌کنند و اعتبارشان از مرز یک میلیارد دلار عبور می‌کند در دنیای فناوری با نام «یونیکورن» یا همان تک شاخ شناخته می‌شود.

محسن حسینی: استارت‌آپ‌ها برای پیشرفت زاده می‌شوند. کمپانی‌هایی که در آغاز با تعداد محدود و تکیه بر ایده‌ای نوآورانه کار خود را آغاز می‌کنند در تلاشند تا خیلی زود به کمپانی‌های بزرگ با ده‌ها پرسنل تبدیل شوند. استارت‌آپی که رشد کرده و مرزها را در می‌نوردد در پایان دیگر استارت‌آپ نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز ، اصطلاح «یونیکورن» یا تک‌شاخ از نقطه اوج‌گیری استارت‌آپ‌ها به میان می‌آید. استارت‌آپ‌هایی که مسیر پیشرفت و گسترش را طی می‌کنند و اعتبارشان از مرز یک میلیارد دلار عبور می‌کند در دنیای فناوری با نام «یونیکورن» یا همان تک شاخ شناخته می‌شود.

اصطلاح تک شاخ از سال ۲۰۱۳ از سوی آیلین لی، سرمایه‌گذار آمریکایی به دایره واژگان استارت‌آپ‌ها اضافه شد. لی در مورد دلیل انتخابش به ویژگی‌های این حیوان اساطیری اشاره می‌کند که نماد پیروزی و موفقیت نیز محسوب می‌شود.

اگر تک شاخ بودن را به عنوان درجه‌ای مشابه آنچه میان نظامیان مطرح است در نظر بگیریم، کمپانی‌هایی با اعتبار افزون بر ۱۰ میلیارد دلار نیز در این چارچوب به عنوان «دکاکورن» شناخته می‌شوند و در نهایت نیز «هکتاکورن»ها قرار دارند که کمپانی‌هایی با ارزش بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار را در برمی‌گیرند.

آمار تک شاخ‌ها در سه ماهه نخست ۲۰۱۸

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در وب سایت خبری تحلیلی تک کرانچ ۲۷۹ کمپانی یونیکورن تا مارس سال ۲۰۱۸ شناسایی و ثبت شده‌اند. در میان تک شاخ‌های دنیای تجارت و فناوری، می‌توان به نام‌هایی چون آنت فایننشال، دی‌دی چاکسینگ، اوبر، شیائومی،ایر بی‌ان‌بی، پالان‌تیر و پین‌ترست اشاره کرد. همچنین نام معروفی چون دراپ‌باکس که خدمات ابری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد نیز در ۲۳ مارس سال جاری به جرگه دکاکورن‌ها پیوسته است.

بیل گرلی، یکی دیگر از سرمایه‌گذاران آمریکایی در مارس سال ۲۰۱۵ پیش‌بینی کرده بود جهان در سال‌های آینده شاهد رشد روز افزون یونیکورن‌ها خواهد بود. چنین دنیایی سوداگرانه و غیرقابل تحمل خواهد بود. گرلی، دنیای آینده را جهان «تک‌شاخ‌های مرده» قلمداد می‌کند. او همچنین معتقد است که میزان نقدینگی و کسب پول، یکی از مهمترین خصیصه‌های یونیکورن‌ها در دنیای فناوری است. تحقیقات دانشگاه استنفورد نشان می‌دهد که ۴۸ درصد یونیکورن‌ها در حال حاضر «اعتباری بیش از حد» مجاز دارند.

common area 2

دفتر دراپ باکس که از مرز یونیکورنی عبور کرده است

دلایل رشد سریع یونیکورن‌ها

زمانی که آیلین لی در سال ۲۰۱۳ اصطلاح تک شاخ را برای کمپانی‌هایی با ارزش بیش از یک میلیارد دلار در نظر گرفت تنها ۳۹ کمپانی با این ویژگی‌ها در جهان فعال بودند. گزارش‌های منتشر شه در نشریه اقتصادی هاروارد بیزنس نشان می‌دهد که رشد کمپانی‌ها و تک شاخ شدن‌شان در فاصله سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ دو برابر سریع‌تر از شرکت‌هایی بوده است که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ تاسیس شدند.

فناوری و پیشرفت‌های تکنولوژی موجب شده است شرکت‌ها امکان دسترسی به طیف وسیعی از کاربران و سرمایه‌گذاران را به دست آورند. رشد استفاده گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانش‌های ابری، زمینه را برای رشد و توسعه تک شاخ‌ها فراهم آورده است.

استراتژی رشد سریع: سرمایه‌گذاران حوزه استارت‌آپ برای گسترش فعالیت های خود از «استراتژی رشد سریع» استفاده می‌کنند. در این استراتژی استارت‌آپ تلاش می‌کند با استفاده از تامین مالی و کاهش قیمت‌ها، رشد خود را افزایش داده تا در نهایت بتواند سهم بیشتری از بازار را به دست آورد. البته باید توجه داشت که استفاده از این استراتژی خطرهایی را نیز به دنبال دارد که از آن جمله می‌توان به عدم پایداری در دراز مدت اشاره کرد.

خرید کمپانی: بسیاری از شرکت‌ها از طریق خرید کمپانی‌های دیگر به تک‌شاخ‌های دنیای فناوری تبدیل شدند. شاخص پایین و آهنگ رشد آهسته از ویژگی‌های شرکت‌های خریداری شده است. کمپانی‌های بزرگی چون فیس‌بوک، اپل و گوگل به جای جذب سرمایه و گسترش پروژه‌ها تمرکز بر هزینه‌ها و سرمایه‌ها، به دنبال خرید کمپانی‌های کوچک عمل می‌کنند. در واقع کمپانی‌های بزرگ علاقه‌مندند به جای ایجاد کسب و کار، دست به خرید شرکت‌هایی بزنند که مبتنی بر مدل فناوری مورد نظر، اقدام می‌کنند.

افزایش سرمایه‌های خصوصی در دسترس: متوسط سن کمپانی‌ها پیش از عمومی شدن ۱۱ سال است. شرایط جدید ناشی از تصویب قانون ایالات متحده در سال ۲۰۱۲ است. میزان سرمایه‌گذاری در شرکت‌های نرم‌افزاری از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ حدود سه برابر افزایش داشته است.

جلوگیری از عرضه اولیه سهام: بر اساس دوره‌های تامین مالی، شرکت‌ها در گام نخست نیازی به عرضه اولیه سهام برای جذب سرمایه نخواهند داشت. Trivago نمونه‌ای موفق در جلوگیری از عرضه اولیه سهام است. این کمپانی موتور جست‌وجو آلمانی برای یافتن هتل‌ها است. با توجه به ورشکستگی‌های سال‌های اخیر در ایالات متحده، قوانین سخت‌گیرانه‌ای در رابطه با فعالیت‌های استارت‌آپ‌ها وضع شده است. در همین چارچوی کمپانی‌ها تلاش می‌کنند با عدم عرضه سهام اولیه، آهنگ رشد خود را تثبیت کنند.

پیشرفت‌ فناوری: شرکت‌های استارت‌آپی در سال‌های اخیر به استفاده از فناوری روی آورده‌اند. فناوری و پیشرفت‌های تکنولوژی موجب شده است شرکت‌ها امکان دسترسی به طیف وسیعی از کاربران و سرمایه‌گذاران را به دست آورند. رشد استفاده گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانش‌های ابری، زمینه را برای رشد و توسعه تک شاخ‌ها فراهم آورده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.