موضوعات داغ: # تعطیلی مدارس # سرما # پیش بینی بازارها # پیش بینی قیمت سکه # پیش بینی قیمت طلا
عضو ناظر مجلس در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه گفت:

اگر وزیر بگوید، رفع فیلتر سایت‌ها را بررسی می‌کنیم

اینترنت

مهدی باقری نماینده ناظر مجلس در کارگروه فیلترینگ گفته است که برای بازنگری در سایت‌های فیلتر شده، نهادهای تخصصی مانند وزارت ارتباطات باید تقاضا بدهند و سپس کارگروه این تقاضاها را بررسی می‌کند. این در حالی است که هفته پیش وزیر ارتباطات در صحن علنی مجلس گفته بود که تصمیمات جای دیگری گرفته می‌شود و وزارت ارتباطات فقط مجری است.

به گزارش تجارت‌نیوز، مهدی باقری، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای گفت: در کارگروه این ظرفیت وجود دارد تا سایت‌های مورد نیاز مردم که محتوای مجرمانه ندارند، رفع فیلتر شود.

وزارت ارتباطات باید تقاضای رفع فیلتر سایت ها را بدهد

مهدی باقری در گفت‌وگو با ایسنا در واکنش به گزارش ارائه شده از سوی کمیسیون صنایع مجلس درباره بررسی کیفیت اینترنت و اعلام اینکه «۶۴درصد از کاربران از فیلترشکن استفاده می‌کنند» گفت: برخی سایت‌های اینترنتی در زمان‌های خاص، بنا به اقتضائاتی مسدود شدند و پس از آن رفع فیلتر نشدند که برای رفع فیلتر این سایت‌ها باید نهادی یا پایگاهی تقاضا بدهد. در جلسه هفته پیش که گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره کیفیت اینترنت با حضور وزیر ارتباطات در صحن علنی مجلس شورای اسلامی خوانده شد، پس از آن نظر وزیر ارتباطات این بود که برای رفع فیلتر بعضی سایت‌ها اقدام شود.

عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای گفت: «وقتی نیازهای مردم مرتفع نشود، طبیعتاً تعدادی از آنها از فیلترشکن استفاده می‌کنند.» لذا وزیر ارتباطات و دوستان‌شان باید پیگیری کنند تا موضوع در کارگروه بررسی شود؛ قطعا آنهایی که ضرورت ندارد، رفع فیلتر می‌شوند.

یوتیوب برای اساتید و دانشجویان در دسترس است

مهدی باقری درباره موضوع رفع فیلتر پلتفرم‌های یوتیوب و توئیتر که از سوی برخی نمایندگان مطرح شد، گفت: یوتیوب یک پایگاه برای مسائل آموزشی است و به لحاظ قانونی این ظرفیت وجود دارد تا کسی که باید به لحاظ تخصصی از آن استفاده کند، به آن دسترسی داشته باشد. لذا این شرایط فراهم است که یوتیوب و بسیاری از سایت‌هایی که فیلتر هستند برای اقشاری مانند اساتید دانشگاه‌ها، دانشجویان و بازرگانان و تمام کسانی که به لحاظ تخصصی به آن نیاز دارند در دسترس باشد. اکنون شما هیچ بازرگان، فعال اقتصادی، دانشمند، پژوهش‌گر و استاد دانشگاهی را پیدا نمی‌کنید که از طریق نهاد رسمی خود برای رفع فیلتر درخواست داده و به آن درخواست رسیدگی نشده باشد.

مهدی باقری اظهار کرد: این درخواست‌ها زمانی تایید می‌شود که نهاد رسمی مربوطه دسترسی بدون محدودیت به اینترنت آزاد را بپذیرد. برای مثال وزارت علوم باید مسئولیت دسترسی اساتید به اینترنت آزاد را باید بپذیرد.

نظر کارشناسان برای رفع فیلتر مهم است

وی تاکید کرد: حرف ما این است اقتضایی که باعث شده برخی سایت‌ها را فیلتر کنیم، همچنان باقی است مگر اینکه کارشناسان اعلام کنند که مشکل برطرف شده است؛ لکن نسبت به افرادی که نیارمندی ضروری برای دسترسی دارند، این مشکلات مرتفع شده است.

عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای در پایان تصریح کرد: اگر در کارگروه استدلال صحیحی برای رفع فیلتر سایتی مطرح شود، قطعاً محدودیت دسترسی به این سایت برطرف می‌شود.

با توجه به گفته‌های این نماینده مجلس، سایت‌ها و اپلیکشن‌های فیلتر شده تا زمانی فیلتر باقی می‌مانند که کارشناسان این حوزه یا یک نهاد رسمی درخواست رفع فیلتر و بازنگری را داشته باشند.

چرا وزیر اقدام نمی‌کند؟

این در حالی است که وزیر ارتباطات در سخنان خود در صحن علنی مجلس گفته بود: ما فقط مجری دستورات هستیم و تصمیمات جای دیگری (کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای) گرفته می‌شود. اکنون بر اساس سخنان این نماینده مشخص شد که وزارت ارتباطات به‌عنوان یک نهاد رسمی باید تقاضای رفع فیلتر سایت‌هایی که مجرمانه نیستند را بدهد تا کارگروه آن را بررسی نماید.

از سوی دیگر این نماینده مجلس باز به بحث اینترنت طبقاتی برای اساتید و برخی افراد خاص در جامعه اشاره کرد. اما باید گفت که بسیاری از فعالان حوزه فناوری یا دیگر مشاغل، استاد دانشگاه، بازرگان و خبرنگار نیستند اما نیاز شدید به اینترنت آزاد برای پیشبرد فعالیت‌های خود دارند.

آخرین اخبار اینترنت آزاد برای اساتید دانشگاه

محمد علی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقا و فناوری دوماه پیش درباره آخرین وضعیت اختصاص اینترنت باز به اساتید دانشگاه‌ها گفته بود: از دانشگاه‌ها خواسته شده که لیست اعضای هیأت علمی خود را برای دسترسی به اینترنت باز ارائه دهند، دسترسی به اینترنت باز به منظور استفاده از سکوها و تارنماهای بین المللی با محتوای علمی، آموزشی، پژوهشی و فناوری صورت می‌گیرد.

نظرات