فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۹۱۰۵۷

چین همچنان نفت ایران را می‌خرد

چین همچنان نفت ایران را می‌خرد

چین که بزرگترین خریدار نفت ایران در آسیاست، با وجود تحریم‌ها حدود 860 هزار تن نفت از ایران خریده اما کاهش روند خرید نفت ایران از سوی بزرگترین اقتصاد آسیا باعث شده در ماه ژوئن، مصرف‌کنندگان نفت خام به سراغ دیگر تولیدکنندگان نفت خام در خاورمیانه، غرب آفریقا و روسیه بروند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، چین به‌عنوان بزرگ‌ترین خریدار نفت در آسیا، ماه گذشته میلادی حدود ۸۶۰ هزار تن از ایران نفت خام خریداری کرده است. به این ترتیب با وجود تحریم‌های سرسختانه آمریکا علیه ایران، جریان نفت کشور به سمت چین همچنان ادامه دارد حتی اگر میزان آن به کمترین سطح در ۹ سال گذشته رسیده باشد.

به گزارش بلومبرگ، آمار رسمی گمرک چین در روز جمعه نشان داد که این کشور در ماه ژوئن (خرداد-تیر) ۸۵۵ هزار و ۶۳۸ تن برابر با ۲۰۹ هزار بشکه در روز از ایران نفت خام وارد کرده است.

این میزان واردات کمتر از ماه مه و همچنین کمترین سطح از میانه ۲۰۱۰ به این سو بوده است. با وجود خطر گرفتار شدن چین به عواقب تحریم‌های آمریکا علیه ایران، این کشور همچنان به خرید نفت از ایران ادامه می‌دهد. اخیرا یک شرکت چینی به علت خرید نفت از ایران مورد تحریم‌های آمریکا قرار گرفت.

یکی از گمانه‌هایی که در رابطه با نفت وارد شده به چین در ماه ژوئن وجود دارد، این است که احتمال دارد این محموله‌ها تا پیش از پایان مهلت معافیت از تحریم‌ها در تاریخ دوم مه خریداری شده و با توجه به فاصله سه تا چهار هفته‌ای دریایی میان ایران و چین، در ژوئن به مقصد رسیده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت مشاوره نفت و گاز FGE، اوایل ماه مه، یعنی زمانی که مجوز معافیت خرید نفت ایران از سوی آمریکا در حال منقضی شدن بود،‌ حدود ۴۵۰ هزار بشکه از نفت خام ایران به چین ارسال شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر نیز نفتکش‌ها میلیون‌ها بشکه نفت خام ایران را به سمت چین حمل می‌کنند اگرچه این محموله‌ها در بازار چین به مصرف نرسند و در انبارهای اجاره‌ای در چین ذخیره شوند. محموله‌های انبار شده در چین، در آمار گمرک این کشور به‌عنوان نفت وارداتی ثبت نمی‌شوند.

چین در پنج ماه اول امسال روزانه ۴۹۴ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرده است. این میزان در مدت مشابه سال ۲۰۱۸ بیش از ۶۶۰ هزار بشکه در روز بود. کاهش روند خرید نفت ایران از سوی بزرگترین اقتصاد آسیا باعث شده است چین به منابع تامین نفت خود به منظور جایگزین کردن نفت ایران، تنوع دهد. بر این اساس انتظار می‌رود در ماه ژوئن، مصرف‌کنندگان نفت خام در چین، به سراغ دیگر تولیدکنندگان نفت خام در خاورمیانه، غرب آفریقا و روسیه بروند.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.