خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۹۷۱۱۳

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران:

قبض آب ۵۵درصد تهرانی‌ها ماهانه ۳۰ هزار تومان است

قبض آب 55درصد تهرانی‌ها ماهانه ۳۰ هزار تومان است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: میانگین بهای پرداختی آب ۵۵ درصد از خانواده های تهرانی ماهانه 30 هزار تومان است.

به گزارش تجارت‌نیوز، محسن اردکانی اظهار داشت: میانگین بارش‌های استان تهران در 50 سال اخیر، سالانه 280 میلی‌متر بوده در حالی که در سال آبی گذشته مجموع بارش‌های این استان 190 میلی‌متر ثبت شده است.

وی افزود: استان تهران در سه سال گذشته با کاهش بارندگی‌ها مواجه بوده و امسال نیز برای نخستین بار چهارمین سال پیاپی خشکسالی را تجربه می‌کند؛ این در حالی است که همواره در 50 سال اخیر، پس از دو سال خشکسالی با ترسالی مواجه بودیم.

اردکانی با بیان اینکه "در یک دهه اخیر، مشترکین شرکت آب و فاضلاب در استان تهران 33 درصد افزایش یافته در حالی که منابع تامین‌کننده آب تهران ثابت بوده است"، گفت: از طرفی شرایط اقلیمی و افزایش دوره خشکسالی‌ها موجب کاهش آب در دسترس شده است.

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین بالا بودن میزان سرانه مصرف آب را یکی دیگر از چالش‌های این شرکت در شرایط کم‌آبی کنونی خواند و تصریح کرد: سرانه مصرف آب شهروندان تهرانی 250 لیتر در شبانه‌روز است در حالی که در برخی کشورها با میانگین بارندگی سالانه 750 میلی‌متر، سرانه مصرف شهروندان 170 لیتر در شبانه‌روز است.

به گفته وی، سالانه 1.2 میلیارد مترمکعب آب در شهر تهران توزیع می‌شود که اگر 20 درصد میزان مصارف کاهش یابد، می‌توانیم به اندازه گنجایش سد امیرکبیر صرفه‌جویی و چالش مهم کم‌آبی را برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه اسراف در مصرف کالای ارزشمندی همچون آب که بدون جایگزین و غیر قابل تولید است، پذیرفته شده نیست، گشاده‌دستی شهروندان در بسیاری از مصارف روزانه آب ازجمله استحمام، شستشوی لباس و ظروف، آبیاری گل‌ها و باغچه‌ها را مصداق مصارف مسرفانه خواند و افزود: بخشی از این اسراف‌کاری، ناشی از قیمت ناچیز آب است چرا که آب ارزان‌ترین کالای سبد خانوار و بهای آب در ایران پایین‌ترین قیمت در جهان است.

وی میانگین آب بهای پرداختی 55 درصد از خانوارهای تهرانی را ماهانه 300 هزار ریال اعلام و تصریح کرد: اگرچه افزایش قیمت آب در کوتاه‌مدت بر روی مصارف اثرگذار است، اما جبران‌کننده ناترازی منابع و مصارف نیست بنابراین باید فرهنگ مصرف آب در جامعه تغییر یابد.

وی تغییر این فرهنگ و مدیریت تقاضا را نه به مفهوم کم مصرف کردن بلکه درست مصرف کردن دانست و افزود: یکی از ارکان مهم مدیریت تقاضای آب، فرهنگ‌سازی مصرف بهینه و آگاهی‌بخشی به شهروندان است که هنرمندان می‌توانند با زبان هنرمندانه در این زمینه موثر باشند.

وی تغییر اقلیم و خشکسالی را واقعیتی انکارناپذیر خواند و گفت: از ابتدای خلقت تاکنون، بشر همواره در مقابله با خشکسالی ناکام بوده است و هیچ راهی جز مدیریت مصرف آب برای سازگاری و همراهی با این پدیده وجود ندارد و باید به مصرف بهینه آب عادت کنیم.

منبع : تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.